Weeho

| Postat i: Elsas vardag
0
Är på bra humör idag. Var på ett bra läkarbesök igår, samt en bra vägning. Känns som att framtiden har mycket roligt att bjuda på och den här dagen har varit skoj. Lång skoldag idag men den var ganska skoj så det gjorde inget. Har haft en skön kväll också. Blir på så bra humör när jag är nyduschad med rent och fräscht hår, och dessutom lyssnat på grym musik. Lite knäppt att bli glad över att man är nyduschad, men jag klagar inte.

Denna goda nyhet gjorde inte saken värre, snarare ännu en humörhöjare.  

 

Jazztisdag

| Postat i: Elsas vardag
0
Denna dag har förutom skola spenderats på svt, Dansmagasinet (jazz), Telia och hemma. Mit SIM-kort har helt slutat fungera. Detta innebär att jag inte har något internet och att jag inte kan ringa/smsa. Kan alltså inte göra något annat än att spela spel som inte kräver internet och använda tjänster som miniräknare och alarm. Kolla facebook, instagram, surfa, viber, kik, sms och så vidare funkar inte utan WiFi numera. Har spenderat över en timme på Telia, fick ett nytt SIM-kort men det fungerar fortfarande inte. Jippie. Märker hur bundis jag är till min mobil.

Instagrambild från Lund.

Bloggtips

| Postat i: Omvärlden
1
För några dagar sedan åkte Foki ut till en liten by i Thailand för att skänka nödvändigheter som mat, skolmaterial och leksaker till en skola i byn. Jag blev ganska tagen av att läsa om hur de bor och den stora, värdefulla insatsen som Foki fixat. De har exempelvis ingen elektricitet vilket gör att de blev superglada när de fick smaka på glass, för vissa var det första gången i sitt liv. Jag tycker att ni bör läsa om det på hennes blogg (det finns flera inlägg) även om ni inte gillar/läser hennes blogg i vanliga fall. Här är ett inlägg.


Bild tagen från Fokis blogg.

LUND

| Postat i: Resor
1
När självaste dopet var slut fortsatte släkthänget hos i Birgits hus tillsammans med mycket släkt middag, öppning av doppresenter, lek med "småbarnen", prat med de vuxna, gosade med dopbarnet och spontanklippning av Agdas hår var saker som hände under kvällen. Jag visste inte att Aliki kan klippa hår, det blev riktigt snyggt! Har tyvärr ingen bild av hårklippningen, endast av hårfrisyrfix.






Otroligt charmiga Gösta insåg att man kan använda korvbröd som en tunga... världen är underbar.


Birgit och gudfadern.



Birgit lär sig att spela trummor redan som baby.


Morgonen därpå började på hotellet med sjukt god hotellfrukost. Finns det något goadre matmässigt? Kusinharry var nyvaken och väldigt söt.

 

Getting ready for the day! (med egopics, ja... fånigt egentligen)


Mer bilder kommer...


 

Vad?

| Postat i: Elsas vardag
1
Har under en lång tid fått massa engelska kommentarer på ett och samma inlägg, alltid med kinesiska(?) namn. Konstigt, men är 99,9% säker på att det är spam, jag fattar däremot inte hur det har kommit till min blogg. Någon av er som råkat ut för samma sak? 


Depp

| Postat i: Elsas vardag
1
Känner mig otroligt nedstämd och deppig idag. Vet inte varför det kommer just nu men allt känns bara jobbigt och skit. Antar att alla ska ha deppdagar ibland men jag hatar dom. Känns som att jag inte får något vettigt gjort, borde verkligen plugga men jag kommer mig inte för det. Vet inte var och hur jag ska börja med det. Borde städa också som jag lovat men det känns bara tungt. Hade tänkt följa med Agnes på en fest ikväll men nu vill jag inte det heller. 
 
Varför ska såna här dagar komma under helgen då man ska ha kul? Hade varit så mycket bättre att vara nere på en skoldag då man ändå måste vara i skolan. Ska försöka göra något vettigt nu, men jag vet innerst inne att jag bara kommer sitta kvar vid datorn. Nolifer. 
'

Blogresponse

| Postat i: Elsas vardag
0
Blev tipsad idag om att jag glömt att svara på frågor i min blogresponse. Nu är alla frågor besvarade, så kom med fler! Det var roligt att se vad ni undrar om mig och även roligt att få besvara dem. 

Kan inte låta bli att lägga ut den här otroligt söta bilden. Nej, jag känner inte bebisarna och vet inte ens vilka de är, men såg bilden och kan inte sluta älska den. Bebisar är ju så otroligt goa. 

 
För övrigt sitter jag och mumsar på något riktigt gott; vaniljglass och stracciatella med hallon ovanpå. Mumma. 

Muuuuumin!

| Postat i: Elsas vardag
0
Sitter och dricker vaniljte, vilket är nytt för mig. Har precis lärt mig att dricka te och är stolt, mycket mjölk ska det dock vara. Försöker räkna matte men hittar massa ursäkter till att göra annat som att blogga och sitta med Photo Booth istället. Lägger nog undan matteboken, ett tal har jag räknat. Bravo Elsa. 



Dopet

| Postat i: Elsas vardag, Resor
3
Här kommer en bunt bilder från kusin Birgits dop nere i Lund som jag var på i helgen. Det var ett dubbeldop tillsammans med Birgits kusin Greta. Mina foton är däremot mest på Birgit, min kusin.



Barnen gick fram och höll sina häner ovanför dopskålen (eller vad man kallar det). Gulligt.





Gudfar (vänster) och far samt mor bakom står och tittar på.


Storasyskonen sjöng för dopbarnen, också väldigt sött.


När självaste dopet var slut var det dags för snittar, dopfika, mingel och tal. Mycket folk och mycket prat. De hade fixat otroligt fint med rosa tema och en riktigt fin hyrlokal.


Min kusin och Birgits storebror Gösta var otroligt stilig i sin svarta kavaj och rosa fluga. Fasters rosa iPhone matchade perfekt, och han var nöjd när han fick spela.





Charmtroll!






Den fina tårtan med fläder- och hallommousse.



Faster Hilda (som var som min mamma under resan) och kusin Agda som lever stundtlivet i Lund.

Stockholmsguppen

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag blev nyligt påmind om att jag glömt skriva om min vistelse hos Stockholmsgruppen models. Var ju nere i Stockholm i oktober/november då Stockholmgruppen hade ringt och sagt att de ville träffa mig. 
 
Allt började egentligen då jag och Filippa var på Idol (tv4 prrogrammet). En tjej haffade mig och undrade om jag var intresserad av att vara modell för dem nere i Stockholm, hon var där för att söka modeller och  tyckte att jag hade ett unikt utseende. De tog kontaktuppgifter och vi träffades några gånger men jag var fortfarande för ung. 
 
För några månader sedan åkte jag alltså ner till deras kontor i Stockholm där de fotade mig, men de har en längdgräns och jag är egentligen ca 2dm för kort. Jag kommer aldrig att bli 1,8m som är den riktiga "modellängden" men lite mer kommer jag troligen växa. Efter att jag blivit fotad och lite snack bestämde vi att vi skulle höras igen i mars och se om jag vuxit mer, utvärdera liksom. Jag hoppas verkligen att jag fortsätter växa på längden, inte bara för modelljobbet, utan också för att jag vill bli 1,7m. Det vore optimalt! 
 
Bilder från Idol, då min "modellhistoria" började. Linnea Henriksson ♥



Skriver mer om hur det går senare. 

Söt lillebror

| Postat i: Elsas vardag, Tankar och Åsikter
0
Tror inte att många 10-åriga småbröder köper en present och skriver ett rim till sin 15-åriga storasyster när hon fyller år. Sjukt gulligt, min lillebror Hugo är så otroligt mogen, smart och omtänksam, tack till dig! 

svt

| Postat i: Elsas vardag
0
Igår började jag min praktik på svt. På tisdag var jag med och gjorde reportaget om iskonserthallen som ska byggas på Gültzaudden. Se det reportaget här, tycker att det var väldigt intressant och häftigt. Idag for jag, Maria och Hasse ner till Musik- och dansskolan i Piteå och gjorde ett reportage om dans. Vi var på en presskonferens samt filmade när ballerinor i årskurs åtta dansade till en pianist vackra spelande, magiskt var det. Det var så mycket finare än vad bilderna visar. Se det repotaget här. (Reportagen är bara en del av nyhetssändningen). 


Söta flickor som ville att repotaget skulle sändas i Bolibompa istället för på nyheterna. 

Arg på bloggen

| Postat i: Elsas vardag
0
Är arg på blogg.se nu igen. Det tjorvar nästan alltid när jag ska ladda upp bilder. När jag trycker på "starta uppladdning" hackar det fast och bilder laddas aldrig upp. Såhär har det hållt på i flera månader och nu är jag less, ett mail till blogg esse är nu skickat.

 
Nu till något helt annat - en kort sammanfattning om helgens lundresa.
 
Jag har haft en helg över all förväntan. Jag flög ner själv på fredagkväll, första gången som jag flög själv. Jag fick byta flyg en gång och ta flygbuss in till Lund själv sent på kvällen vilket gick riktigt bra. Jag har haft ett helt eget hotellrum på ett awesome hotell vilket kändes väldigt konstigt i början men lyxigt efter ett tag. Superskön säng med en TV framför, massa svenska och danska roliga kanaler. Mys! Jag har varit med släkten alla vakna timmar och vi har gjort massa roliga saker. Alla saker som jag innan kännt mig oroad för gick så bra. Nu känner jag mig stolt och glad över att ha så fin släkt och att allt gick så bra. Tack igen släkten för att ni gjorde min resa så bra! 
 
Bilder från resan kommer, måste bara lyckas ladda upp de först. 
 
 

Vacker bild som stämmer in bra på mig. 

BAJS

| Postat i: Elsas vardag
0
Skrev just ett ovanligt långt inlägg med massa text, och plötsligt försvann allt. SÅ less! 

Ofattbart

| Postat i: Elsas vardag, Resor
4
Jag kan inte sluta förundras över min nya kusin, lilla Birgit.  Gosandet och hennes otroliga charm är amazing. Den här bilden är galet vacker om du frågar mig, tagen på dopet i lördags i hennes gudmors famn.

Måste få förklara

| Postat i: Elsas vardag, Resor
0
Ni läsare kanske reagerar på att vissa inlägg är ganska ostrukturerade och ser lite annorlunda ut i jämförelse med mina vanliga inlägg. När jag skriver från mobilen är det svårt att ställa in hur inlägget ska se ut, det går i princip inte. Förra inlägget på Birgit är ett exempel. 

I övrigt är jag nu tillbaka på hotellrummet. Sitter och käkar kvällsfika, till fikat köpte jag en mjölk som jag i efterhand märkte var speciell, blåbärsmjölk. Den har en krämig och fin konsistens men var lite för söt. Ganska god ändå, lätt något jag skulle kunna köpa igen!
Ointressant bild, jag vet. Orkar bara inte ladda in bilderna ikväll. Imorgon blir det ganska tidig uppstigning, flyget går runt 09 och vi måste ta flygbuss till Sturup. 

Sötaste Birgit

| Postat i:
2
Sitter på tåget till Malmö just nu, en riktigt kort resa på ca 15 min. Måste visa er en fantastisk bild på dopbarnet i världens finaste klänning från New York.


Skåneland

| Postat i: Elsas vardag, Resor
1
Nu är min första heldag i Lund nästan slut. Tiden har huvudsakligen tillbringats med Hilda och Harry, men vi har träffat massor av folk under och efter dopet. Dopet var ett superfint dubbeldop med rosa tema. Kvällen spenderades i kusinernas hus här i Lund med släkt samlad från hela Svergie, vi blev faktsikt hyfsat många. Nu är vi tillbaka på hotellet, i skrivande stund sitter jag och mumsar på lite nötter samtidigt som jag bloggar och kollar på P3 Guldgalan (heter det så?). Linnea Henriksson ägde scenen nyss! 

Är inne i en dålig finnperiod, varför? 

@ Arlanda

| Postat i:
0
Efter en ganska lång väntan är det nu boarding till flyget till Malmö/Lund. Kommer fram till hotellet ganska sent men jag har faster och kusinen som är där och väntar på mig. Har ätit middag på ett nytt mysigt cafe här på arlanda, bilden är därifrån.



Finally done! ... eller inte

| Postat i: Elsas vardag
1
Har haft massor att göra denna kväll. Plötsligt föll en våg med saker som måste göras innan jag åker imorgon över mig. Ikväll har jag packat väskan från 0 till 100 (nästan färdig iaf), dammsugit för att få mobilabonnemanget betalt, städat, pluggat, duschat, sökt kläder. Listan kan göras lång. Ska bli skönt att snart få krypa till kojs och sova några timmar. 
 
En bild från hotellet som jag anländer till imorgon med släkten. Najs! 

To do

| Postat i: Elsas vardag
1
Känns plötsligt som att jag har massor att göra. Vi har redan fått massa plugg i skolan, jag tyckeratt vissa lärare stressar fram dead lines, man hinner inte jobba färdigt. På fredag flyger jag ner till Lund på min kusins dop. Jag måste packa, förbereda och köpa kläder att ha på dopet. Doppresent vore ju också bra att ha med sig, måste på stan imorgon alltså. Skulle vara bra om jag hann städa rummet också.
 
Åker nästan direkt efter skolan på fredagen. Dessutom ska jag praoa direkt när jag kommer tillbaka på tisdag. Kommer att missa allt som klassen gör i skolan och får då som ett heltidsjobb x2 när det är både skola och prao, det kommer bli lite kaos. Dags att göra färdigt läxorna till imorgon. Godnatt! 

Okej, den där tiden stämmer inte för mig, men så känns det ibland. 

Bästa nyårslöftet.

| Postat i: Elsas vardag
1
Storasyster har ett så fint nyärslöfte, det slår alla andra så hårt. Kopierar det direkt, hon formulerade det så bra. 



Jag känner starkt att detta borde bli mitt nyårslöfte också, och ditt. Kom igen nu, i år ska vi tänka större och se andra än oss själva i centrum. 

På bättringsvägen

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag är i princip frisk nu, senaste natten sov jag hela utan problem. Slapp vakna av värk vilket var otroligt skönt. Det enda som är kvar idag är lock för örat och att jag är ganska snorig (intresseklubben antecknar). Hade lite problem att höra vad alla sa i skolan under dagen eftersom "locket" inte försvunnit, känns som att jag fick en inblick i hur det är att vara hörselskadad. Jobbigt. Dagen som gått spenderades med en lång skoldag till 16, sedan träning på inpuls. Körde kombinationen i-w core vilket var riktigt najs faktiskt. Kanske en ny favorit? Kvällen har bestått av ätande, plugg, och så vidare. 
 
Bjuder på en gammal bild från gamla goda tiden med min stationära dator och USB-webcamera. Haha najs. 

FÖR coolt!

| Postat i: Elsas vardag
0
 Att kunna föra en konversation med en fågel är sjukt häftigt. Att den dessutom pratar svenska och är lite kaxig gör allt ännu coolare. I början fattade jag inte så mycket men om man är koncentrerad och lyssnar noga är det hur roligt som helst. Ångrar nästan att jag skrev att den var för cool, den är snarare klockren. 

Bloggtips

| Postat i: Elsas vardag
1
Jag vill tipsa er alla om en ny blogg som min fina vän Amanda i Stockholm nyligen har skapat. Jag tycker att hon skriver så klokt och många viktiga saker om hur det är att ha en ätstörning. Även vad man kan tro är orsaken till att man får sjukdomen och hur förloppet ser ut. Klicka häreller på bilden för att komma till denna otroligt läsvärda blogg.

Fortsättning

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag ska skriva färdigt om fortsättningen på den hemska natten nu...
 
När jag vaknade upp (igår efter den jobbiga natten) var smärtan inte speciellt jobbig längre. Däremot kändes det som att båda öronen var helt isolerade, som att ha lock på båda öronen. Jag hörde väldigt dåligt och det var en konstig känsla i skallen. Man får plötsliga smärtattacker då det trycker och gör ont. Jag och pappa fick åka till farmor och farfars läkarmottagning direkt efter frukosten där de kollade in i mina öron med mikroskop. Trumhinnan var tydligen röd och igensvullen. Öroninflammation var det som skolsköterskan hade sagt till mig redan två dagar tidigare. Såklart är det inget allvarligt men smärtan är hemsk och den där natten var otroligt jobbig. Jag får nu ta sex tabletter antibiotika om dagen för att bli frisk igen. 
 
Efter gårdagens middag gick jag och la mig direkt och somnade också, fast jag var rädd att denna natt skulle bli lika hemsk som den förra. Det blev den däremot inte, jag sov hyfsat bra, vaknade ibland för att det gjorde ont med det var ingenting i jämförelse med natten innan. Jag sov längre än vad jag gjort på riktigt länge, tänk er att somna direkt efter middagen och sedan sova fram till 08 dagen därpå. Det var behövligt och jag ångrar det absolut inte. Idag har jag fortfarande lock för båda öronen och hörseln är sådär. Vill verkligen bli frisk nu, nu, nu!  

Morgontröttis just nu.

 

Värsta natten i mitt liv

| Postat i:
1
Denna natt kan ha varit den jobbigaste i hela mitt liv. Jag har öroninflammation vilket ni kanske vet. Jag vaknade runt 02 inatt av fruktanvärd smärta. Den slutade inte vad jag än gjorde.

Pappa kom, sen försökte vi med allt möjligt för att få bort smärtan; pronaxen, näsdroppar, värmekudde mot örat, ligga högt upp med huvudet, tryckutjämning, snytningar, gå upp och röra sig i huset o.s.v. Inget hjälpte och jag fick verkligen panik av den fruktansvärda smärtan som aldrig tog slut. Låg och grät i pappas knä länge och till slut lyckades jag somna.

Berättar snart mer om vad som hände när jag vaknade upp på morgonen...

En favorit

| Postat i: Elsas vardag
0
Fruktsallad med klassisk vaniljglass har blivit en favorit numera. Passar perfekt nu när jag är sjuk också. En antioxidantboost av all frukt kanske hjälper tillfrisknandet? 

Fin bild från internet, men jag tycker det är godare att blanda ihop allt. Trevlig helg!

DECEMBER

| Postat i: Elsas vardag
0
Högtider och födelsedagar är mitt december fyllt av, varje år. Det är fint. Ofta mycket släktumgänge. I år bland annat med min nya kusin Birgit, fascineras av hennes vackra ögon varje gång jag ser henne. Typ Renesmee Cullen?







Luciatåg på skolan, jag var lucia. Roligt men lite läskigt med ljus i håret osv.


Vi hade mycket besök av vänner och släkt på middagar/julfika.

Mor och far anordnade ännu en presentkalender till oss denna månad. Detta gjorde varje dag extra rolig, tack ännu en gång!

Lillebror fyllde år, lillpojken börjar bli stor.


Jag fyllde år och firade med en liten födelsedagsfest.





Julgranen pyntades till vacker julmusik.

Sista dagen på skolan för höstterminen. Betygsutdelning och tomtegröt var det enda som stod på schemat.

Julbord med delar av släkten hos farmor och farfar. Julafton! 




Nyår på Dundret med familjen Flodmark och slalom.



 
Happy new year! 

Nu är min årsresumé slut, hoppas ni gillade den. Ni får mer än gärna skriva något om vad ni tyckte om den, åsikter, förslag på förbättringar o.s.v. Nu ska vi alla se till att 2013 blir ett bra år!
 

Öroninflammation

| Postat i: Elsas vardag
1
Jag har haft en jobbig och sjukt seg förkylning i en vecka nu. Idag toppades allt med typ öroninflammation (min
örontrumpet är igentäppt). Kan inte minnas när jag senast var sjuk (typ feber, svår förkylning, inflammation, magsjuka). Började nästan tänka att det skulle vara lite smånajs att vara sjuk och få vara hemma och chilla. Känner verkligen tvärt om nu.
 
Det trycker i örat och jag har haft jobbig smärta hela dagen (till och från). Att ha ont i princip konstant en hel dag är så mycket jobbigare än man tror, speciellt när det sitter i skallen och trycker. Om det inte är borta imorgon vet jag inte vad jag ska göra, står inte ut längre. Har tagit massa piller under dagen, Alvedon, Pronaxen, Ipren, Strepsils... Har ändå ont nu, är galet less på att vara sjuk. Jag var i skolan idag och det funkade ändå, imorgon måste det bara vara borta. Jag behöver en rolig helg. Godnatt och krya på dig Elsa. 
 

NOVEMBER

| Postat i: Elsas vardag
0
Har mest mobilbilder från denna månad, just nu är mina systemkamerabilder från november borta. Allt jag har från det är taget från bloggarkivet, tur att jag bloggar! Ett riktigt bra sätt att förvara bilder faktiskt ;) 


Sushi från den nya sushirestaurangen i stan, Odod. 

Mitt bildarbete i skolan fotades ute i höstsolen.  Mina fina kompisar/modeller frös rejält inlindade i enbart lakan. 

Mitt jobb som kolloledare fortsatte, vi hade en halloweenfest som blev riktigt lyckad. 







Vi besökte ett sjukr coolt retrocafé som ligger gömt på ett litet place i Boden. Lätt värt ett besök, åk dit om ni inte varit där. 



Coffee at school

Försökte vinna Bik Bok presentkort med en "Golden Ticket". Det gick ju sådär.

Träffade Anja Pärson på Svenska Hjältar. 


Blev färdig med Rosetta Stone kursen och blev rik. 

Firade världens bästa pappa på farsdag.

Bokade nästan en dejt med Foki när hon var i Luleå, jag och Kornelia var lite för sent ute bara. Attans! Hur najs vore det inte att typ bjuda hem henne till mig på en filmkväll? Haha. 

Såg Breaking Dawn part II istället, bästa filmen på lääänge.
 

Inpulsmänniska

| Postat i: Elsas vardag
1
Efter att jag praoat på inpuls har jag blivit en trogen "kund"(?) där. Fick gymkort i födelsedagspresent och nu är jag med i deras marknadsföring också. Själv hade jag glömt bort att jag var med när det var fotodags, blev påmind när jag fick höra att de sett mig på inpulsreklam, haha. Skoj! 

Datortjorv ännu en gång

| Postat i: Elsas vardag
0
Nu har jag äntligen fått min nya dator, däremot funkar den inte som den ska när jag försöker lägga in alla mina bilder/skolarbeten/dokument och så vidare. Blir tokig på allt tjafs.
 
Första skoldagen har varit helt okej, har haft dans nu på kvällen vilket var roligt. Har dock kännt mig ganska trött, ska försöka sova bort den lilla förkylningen nu genom att sova så länge som möjligt. Lär ta en timme innan jag sover ändå men jaja. Vi hörs imorgon, förhoppningsvis med fler bilder. 

Bjuder på en nyårsbild från min instagram så länge.

Denna kväll lär vara jobbig för många

| Postat i: Elsas vardag
0

Sista kvällen 2012

| Postat i: Elsas vardag
0
Här kommer en bunt bilder från nyårsafton. Det var trerätters, fyverkerier, ufoballonger och så vidare. 






Min högtalare spelade fin nyårsmusik. Bland annat Happy new year av ABBA. 


Matchande son och far. 

Kameran fokuserade på snöflingorna när Agge försökte fota oss. 




När jag och Filippa gick in hotellet märkte vi att det var det fest längre in. Vi "smygfotade" oss i hallen. Då kom en man som ville bli fotad tillsammans med mig. Situationen var sjukt knäpp. Sen tyckte han att vi skulle lägga ut bilden på youtube och döpa den till James Bond. Slutligen gick han in på toaletten och precis innan dörren stängdes gjorde han ett grisljud. Random. Vi skrattade som tokar. 


Kvällsmys med roliga vitsar. 

Efterrätt. 



Vi släppte iväg ganska många ufoballonger, en ville inte stiga utan sjönk ner till marken och rullade omkring, den var riktigt nära att komma upp igen men lyckades aldrig stiga mot himlen med de andra. 


Vi såg ut över Gällivare stad från vår altan vid midnatt. Man såg alla fyrkerier perfekt, riktigt vackert (bilden ser så mycket sämre ut än vad det gjorde irl.)  
 

OKTOBER

| Postat i: Elsas vardag
0
I oktober var första halvan av höstterminen förbi. Hemma bakade jag bakade bröd som blev riktigt goda. 


Den första snön kom men smälte bort i princip direkt. 

Innan höstlovet hade vi halloweenfest på skolan. 











Vi hade vår sista MFT-träff i Stockholm. På Arlanda träffade vi Loreen som var en av de trevligaste kändisar jag mött. Två dagar senare såg vi henne uppträda från friends.


Vi hade den roligaste träffen av alla, bowling och lunch på Blå porten var riktigt kul. Sen tvingade mammorna med oss på museum vilket inte var lika kul. 

Så snälla tjejer som jag saknar. 

Efter träffen var jag på möte/plåtning hos Stockholmsgruppen models (ska berätta om det mer snart). Därefter var det grekisk middagsbuffé hemma hos kusinerna i Solna. Kusiner från Lund var också där. 




Kvällen därpå var vi på invigningen av friends arena. Det var massa artister och kändisar. Riktigt mäktigt. 





När vi kom hem från huvudstaden var det dags att "jobba" som kolloledare på farmor och farfars minikollo för de yngre kusinerna. Vi hade riktigt roligt med mycket aktiviteter och filmning. 


Jag beställde från Fokiwa, bland annat denna tröja. 



Jag fick en Fjällrävenjacka som jag använt massor under hösten. 

JAG BLIR GALEN

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag försöker lägga ut bilder på bloggen, men när jag trycker "starta uppladdning" blir den aldrig färdig. Varför varför varför? Vissa bilder gör sådär varenda gång jag försöker. 50% av gångerna jag ska blogga händer detta och det gör mig galen. Orkar inte med bajsblogg.se  ska försöka sova bort mina förkylning nu, hejdå. 
 

SEPTEMBER

| Postat i: Elsas vardag
0
Nadia hade födelsedagsfest. Det var mest spinnare men också några fd montessorielever. En riktigt mysig kväll var det, så fint fixat. Det var tapasmiddag som var sjukt god, musik, dans, charader, snack osv. 


Fick min 20:e kusin, Birgit. Världens sötaste.

Jag och Agnes var ute på en kort photoshoot. 




Köpte en svart långkjol som jag sökt efter sååå länge (vet inte varför den ser blå ut på bilden.) 

Vi lagade en väldgit speciell men god asiatisk middag med lax och sesamfrön. 


Storasyster fyllde 17 år i staden. Jag vet inte varför jag inte hittar några bilder från det? Här kommer hennes fina video i alla fall: 

Hemma

| Postat i: Elsas vardag
0
Nu är första konfaövernattningen slut och jag har nyss kommit hem efter att ha spenderat ett dygn på Sundet samt varit på en gemensam gudstjänst på EFS i stan. Vi har ägnat oss åt olika typer av lekar, flummat runt, två "lektioner" om gudstjänst/dop/nattvard, lite pingisspelande med mera. Det blev en paus i bloggandet under gårdagen, valde att lämna datorn hemma.
 
Vi körde en tortyrlek. Jag hade aldrig ställt upp som frivillig att få massa klädnypor i ansiktet, så ont!  

Konfirmation

| Postat i: Elsas vardag
0
Imorgon ska jag på förträff inför konfirmation på Sundet i sommar. Egentligen skulle jag konfirmerat mig förra sommaren, men det blev inte av eftersom vi var på släktresa. Dessutom var jag fortfarande ganska underviktig under den tiden. Hur som helst; tanken är att jag ska göra det i sommar istället men jag känner mig ganska tveksam. Det kan låta hur fjantigt som helst men jag skulle verkligen vilja konfirmera mig med de som är i min ålder, nu är alla ett år yngre än mig istället. Jag har bestämt mig för att pröva ändå, eftersom jag hört så mycket positivt om detta vill jag inte missa chansen medan den fortfarande finns. Blir borta på träffen i över ett dygn, hoppas verkligen att det blir kul.

AUGUSTI

| Postat i: Elsas vardag
0
I augusti flög vi ner till Stockholm återigen. Från början var vi inne i stan i några dagar för att shoppa, vi bodde hos kusinerna och träffade även farbrors nya tjej samt barn. 




Efter att vi shoppat färdigt var det dags för den största släktträffen denna sommar. Det var inte bara kusiner utan även tremänningar med mera. Vi hade hyrt en stor flaschig båt som tog oss långt ut i Stockholms Skärgård, ut till Finnhamn.






På denna resa fotades det massor, det var svårt att välja bort. Därav blev det nästan 40 bilder i detta inlägg. Rekord? 


Så otroligt vacker ö (och syster och kusin). 


Det var ganska mycket aktiviteter på schemar. Bland annat några lagsporter som fotboll och brännboll. 






Tipsrunda på G. 


Stort släktfoto - funderar på varför nästan alla ser så sura/döda ut på bilden, haha. 


Den sista kvällen firades resan med kräftskiva. Mat, musik, prat, dans, show, skratt. Det bästa var nog i slutet då alla gick upp på dansgolvet/scenen och dansade till högt dunkande musik. 



Åter hemma fortsatte stuglivet in i det sista, sommarlovet var snart slut. Men inga sura miner för det! 



Vi hann få besök av våra tremänningar från Örnsköldsvik.


Lulekalaset firades. Den absoluta höjdpunkten var Linnéa Henriksson. Synd bara att det var så mycket fylla där i år. Tragiskt. 




Jag köpte min första smartphone. Redan nu känns ett liv utan en smartphone helt ofattbart. 

Växter började blomma/ge skörd. Det plockades en hel del bär under denna tid. Framför allt blåbär, jordgubbar och lingon.

Hockeysäsongen och jobbet drog igång igen. 
 
Det årliga släktkollot drog igång igen, veckan innan skolan började. Vi hade superroligt som alltid. Vi spelade in en film, detta år var det Hungerspelen, vi åkte runt på olika aktiviteter, Leos Lekland, Nordpoolens badhus, rundtur på isbrytaren Frej, inspelning av vårt eget nyhetsåprogram och massa mer. 




Smink till filmandet, kalkpuder is tha shit! 


Coolaste grabbarna någonsin.





JULI

| Postat i: Elsas vardag
0
Sommaretider hej hej, sommartider!

Magnus (våra kusiners pappa) hade sin årliga firmafest. Massor av folk som hänger i deras trädgård, det grillas, barnen lekar, osv. Liknar barbequeparty faktiskt.  


Det var otroligt fint väder den kvällen, vi gick ner till bryggan där några av barnen spelade strandfotboll (till höger på bilden). 


Vi stod på bryggan medan stora vågor kom in och blötte ner halva benen. 

Några pojkar badade i det då iskalla vattnet (bland annat lillebror). 

Jag och Agnes sommarjobbade i farmor och farfars läkarmottagning. Vid lunchen hittade vi detta söta hjärta. 

Jag blev riktigt lycklig när barnförsäkringen meddelade att jag skulle få många tusenlappar för detta ärr. 

Det ljuva stuglivet fortsatte, vi fick besök av kompisar då och då. 



Pappa valde att fira sin födelsedag i stugan, där trivs han bra.  

Vi fick kanonväder ute i skärgården, när solen lyser och det är riktigt varmt är kall vattenmelon så sjukt gott!



Vi hade byggarbetare som byggde denna nya altan i somras. Nöjda blev vi! 


Vi hittade grodor som nästan hoppade ner i vår pool, vi "räddade" dom. 

Inne i stan fick vi kusinbesök från Stockholm. Vi samlades tillsammans med våra kusiner på Gültzaudden och beställde mat från en asiatisk restaurang i stan. 

Därefter fick vi besök av kusiner från Uppsala. Vi bowlade på Oleary's, badade i stugan, gjorde sushi, med mera. 






Jag och Kornelia jobbade hos några kompisar till mor och far som skulle ha en fest. Vi hjälpte till att fixa i köket osv. Just här tog vi en liten paus. 

Jag började jobba på Klubbviken i restaurangen. Tråkigt nog brände jag mig på deras stora spishäll som var sjukt varm. Blåsan på bilden växte sig bara större och större, smärtan var hemsk. 
 
 
 
 

Nyårsphotoshoot

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag och Filippa hade en liten photoshoot under nyårsafton. Inser att jag totalt älskar mitt nya objektiv som tar så bra bilder fast man är ute och fotar sent på kvällen då det är mörkt ute.

På de två första bilderna är vi ute på baksidan av vår altan i Dundret, Gällivare stad i bakgrunden.












Vi försökte fota oss båda två tillsammans, men med mitt fasta objektiv gick det sådär, det blev lite väl inzoomat. 

Tired

| Postat i: Elsas vardag
0
Är tröttare än vad jag varit på länge nu. Skulle lätt kunna sova 12 timmar i natt. Vore grymt skönt. Ska försöka dra mig mot sängen snart, vi hörs imorgon med nyårsbilder! 

JUNI

| Postat i: Elsas vardag
0

I juni var inläggningen över och sommarlovet kom. Innan det var det tårtbakartävling i skolan vilket var riktigt roligt.


Skolavslutning! 

Syskonkärlek






 
Stugsäsongen började och även stugjobb, vi började böka med bryggan i vattnet. Vadarstövlarna passade perfekt på mig. 

Jag kom igång med att plantera olika blommor/grönsaker hemma. 

Vi åkte på släktträff/50-årskalas nere i Skåne. Alla kusiner på mammas sida (utom en) var samlade. Kan inte minnas när detta hände sist. Spännande! 

Efter att vi firat färdigt morbror i Skåne bar det direkt av till Tranås (i en annan del av Skåne). Där var det en släktresa på pappas sida för att fira farmor som fyllt 70. Detta firande pågick längre, i ca 5 dagar. Vi hade hyrt en stor buss som körde oss till olika destinationer och sevärdheter. Allt från att besöka Glimmingehus (en riktigt cooll borg) till att åka till Kiviks musteri (ett företag som tillverkar jucie, sylt, saft, med mera). Det var riktigt roligt att vara så mycket folk samtidigt som man känner alla bra. 

Här var vi på en otroligt fin strand, kanske en av de vakraste i Sverige. 





Provsmakning på Kiviks musteri.

Agnes blev upptagen på "scen" och de skojade ordentligt med henne, haha.



 


Här har Ronja Rövardotter spelats in.

Under självaste festkvällen hade vi hyrt ett place där det var grillbuffé. Det var många framföranden, musik och dans. Vi äldre kusiner tog låten "Ett Mirakel" av Björn Ranelid och ändrade texten samt gjorde en enkel dans. Sjukt najs! 



När farmorfirandet var slut fortsatte vår Sverigeresa till Lund. Där bodde vi hos kusinerna, kollade in deras nya hus, shoppade i stan och käkade på en cool indisk/thairestaurang. 


Dagen därpå tog vi tåg till Göteborg för att sedan åka båt ut till den magiska skärgårdsön Gullholmen. Där har lundkusinerna en sommarstuga. Det blev midsommarfirande, vilket var höjdpunkten. 

 
Åter hemma hos oss i Luleå fortsatte kusinhäng med lulekussar och grillmiddag.

 

Happy new year!

| Postat i: Elsas vardag
0
Gott nytt år allihopa! Vi firade som sagt nyår här uppe i Dundret tillsammans med Flodmark. Jag var mycket med Filippa, men även med våra familjer. Vi hade riktigt roligt, skrattade mer än jag gjort på länge.. mer om det senare!

Vi har haft det bra i alla fall, hoppas ni också haft det. Grattis till er som lyckats ha kul utan alkohol, utan att behöva bli full för att ha skoj (speciellt ni under 18). Blir galet less/besviken/irritierad på att så många ska hålla på med fjortisfylla och tro att man är tuff/cool/mogen/vuxen. Aja, Happy 2013! 












 
Är inget proffs på att fota fyverkerier, men kul att försöka i alla fall, blev nöjd med några av bilderna i alla fall. 

MAJ

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag var fortsatt inlagd i Umeå i början av maj. I vårt lilla sterila rum fanns det inte mycket att roa sig med. Filmtittande och undersökning av att man kan styra sängen med en fjärrkontroll är vad jag gjorde på dessa två bilder.  





Kulturskolan hade en fin vårtkonsert med mycket Adele. 




Vi flög ner till huvudstaden ännu en gång, vi käkade på en vegan/vegetarisk restaurang som var mycket bra. 


Vi bodde på Malmen ännu en gång. Nu fick vi ett ännu finare rum med otroligt charmiga tapeter.






Jag läste Cirkeln och Eld, en sjukt bra triologi som är svår att slita sig ifrån. 


Jag drog ut min första tand och blev alldeles svullen i munnen. Sjukt konstig känsla, tandläkaren borrade sönder min tand. 





I bilden jobbade jag på ett självporträtt.


Kollade på medan Hugo sprang det årliga happy-mealloppet.


Vi käkade grillat för första gången i år. Det var otroligt gott, köttet var hjärtformat, sött!  





Eurovision Song Contest! Loreen ♥


Fick nattandställning, otroligt charmigt.