Valborg

| Postat i: Elsas vardag, Tankar och Åsikter
0
Just nu befinner jag mig hemma nyduschad och osminkad. Väldigt skönt faktiskt. Vet inte om jag orkar gå ut ikväll med tanke på det otroligt tråkiga vädret, men att ha en hemmakväll med familjen kan faktiskt vara sjukt mysigt det också. För övrigt ser jag fram emot sovmorgon imorgon fast det är mitt i skolveckan. Sossarnas dag imorgon, vilket innebär röd dag och därmed ledighet för de flesta studerande/arbetare. Egentligen tycker jag att det är fel, varför är just sossarnas dag en röd dag? Varför är inte miljöparitets, vänstern, moderaterna m. fl. röda dagar de också? Mer jämställt tack! 


Troublemaker

| Postat i: Elsas vardag
0
Skoldagen var helt okej idag, det var nationellt prov i engelska och idag var det en uppsats som skulle skrivas. Jag tror (hoppas) att det gick ganska bra. Kvällen/eftermiddagen hemma har dock varit seg/jobbig. Hatar när man låter småsaker ska göra en sur och därmed få en att se alla problem istället för att se det positiva. Det tar energi och orken/viljan till att göra livet ännu roligare försvinner. Är lite mer on track nu efter att ha deppat en stund här hemma.

Alla har sina dåliga dagar. Jag såg en video med Justin Bieber för ett tag sedan då han pratade om hans dåliga dagar, att han känner sig ensam och osäker på sig själv. Till och med han som har hur många beliebers som helst kan också känna sig missnöjd. Ibland känns det svårt att förstå men egentligen är det inte alls det, om man bara tänker ett steg längre. 



Hair colour

| Postat i: Elsas vardag, Kläder & Mode, Kreativitet
0
Tre bilder på min nya hårfärg. Ganska lik min tidigare men ändå skillnad på ett bra sätt. Har lite ljusa blonda slingor, kopparslingor samt en glasfärg. Vet egentligen inte exakt vad de gjorde, men nöjd är jag, och det känns inte som att håret är speciellt slitet! 






ICAs motsvarighet till B&J

| Postat i: Elsas vardag
0
Ben & Jerry är gott men dyrt. Om Igår prövade jag för första gången ICAs egna glass som är en motsvarighet till Ben & Jerry där det finns några enstaka smaker. Smaken jag åt var choklad- och vaniljglass med kakdeg och browniebitar. Väldigt likt half baked med andra ord. ICAs glass är förstås betydligt billigare, 29:- för 500g. Dock tycker jag att det känns bättre att köpa B&J i alla fall med tanke på att deras glass är fairtrade, vilket har stor betydelse. 

Såhär ser ICAs glass ut. Den var god, men eftersom den inte är fairtrademärkt är jag osäker på om jag kommer att köpa den igen. 

Juan Juan

| Postat i: Elsas vardag
1
Som jag nämt tidigare var jag hårmodell under tisdagen. En kille som heter Max Eli har skapat ett eget företag som tillverkar hårfärgningsprodukter. Han flög till Sverige för att lära svenskar hur produkterna används och varför man ska välja just detta märke. Jag var en av sex hårmodeller som han färgade och stylade för att visa upp hur hans produkter kan användas.

Max är otroligt duktig på det han gör, vilket kan vara en förklaring till varför Beyoncé och Jennifer Lopez väljer att ha han som stylist när det kommer till hårfärgning. 

Under dagen var det färgning, klippning (för vissa) och make up-styling. Under kvällen var det visning för frisörer från länet som var intresserade av denna hårfärg. I lilla Luleå är detta hårfärgningsmärke ganska ovanligt. I USA är den däremot populär, det finns frisörsalonger som är döpta efter märket Juan Juan/Beverly Hills där man arbetar med deras produkter.

Här kommer tre bilder från kvällen. Min hårfärg är inte speciellt tydlig i någon av dem, mer bilder på självaste hårfärgen kommer senare. 






Hårmodell Beverly Hills

| Postat i: Elsas vardag
7
Bjuder på två snabba bilder från tisdagskvällen då jag var hårmodell. Killen som höll i modevisningen och färgade mitt hår är Beyoncés och Jennifer Lopez frisör. Starstrucked! Skriver mer om tisdagen senare, har inte orken just nu och då blir inläggen ändå bara dåliga. Hold on!
 



Blandade känslor

| Postat i: Elsas vardag
0
Kan inte bestämma mig för om jag ska tycka synd om mig själv eller om jag ska vara glad. Jag tycker synd om mig för att jag inte var på Justin Biebers konsert. Ikväll var den sista konserten för denna gång och jag var inte där. Nu är det för sent (fast förhoppningvis kommer han till Sverige igen). Egentligen får jag skylla mig själv, från början var jag inte speciellt intresserad av att gå. Jag förstod hur amazing det skulle vara att se honom live för sent.

Glad är jag eftersom jag varit hårmodell för första gången och för att det gick bra. För att det var så crazy, coolt och ett minne för livet. Ska skriva mer om gårdagens modellande i ett enskilt inlägg. 

Denna sötis gör mig också glad trots att jag inte ser henne irl så ofta eftersom hon bor så långt bort. Denna bild är så otroligt skön. Den beskriver hur jag känner mig efter att missat JB's konsert ganska bra. 

Hårmodell next

| Postat i: Elsas vardag
0
Imorgon ska jag vara hårmodell för första gången i mitt liv. Det är via LYXX i stan som jag fick jobbet, men det är inte dom som är huvudarrangören. Det kommer en frisör från USA som ska styla och fixa mig och några andra främmande människor.

Det ska bli spännande men samtidigt är jag ganska nervös. Tänk om han klipper/färgar/slingar något som jag inte gillar? Jag ska trots allt leva med frisyren efter modevisningen också, typ i sommar. Jag ska göra mitt bästa och försöka komma överens med honom så att jag trivs resultatet. Hoppas bara att min engelska är nog bra så att vi kan konversera utan att det blir awkward. 



Rädda 12 barn med 49 kronor

| Postat i: Omvärlden
0

Sociala medier har förändrat världen ändå ser den ut precis som vanligt.

”Like” En liten knapp som visar att man bryr sig. Inget fel i det. Men att gilla något förändrar inte världen. Likes är inte pengar. Eller?






 

Så gilla gärna UNICEF, men ta också chansen att förändra världen på riktigt! 

På unicef.se/poliovaccin kan du köpa vaccin som räddar barns liv.

 


Weeeeho

| Postat i: Elsas vardag
0
Nu har jag äntligen lyckats lösa klänningproblemet. Behöver ju två klänningar till skolavslutningen, en till balen och en till självaste avslutningen. Det har varit sjukt svårt att hitta. Trots att det finns massor ute på nätet är det alltid något fel, för kort, fel färg, fel storlek, o.s.v. Det slutade med att jag nu fått låna en av Johanna och en av Agnes, sjukt bra med generösa vänner/syskon! 

Gammal sommarbild. Take me back?! 

Mysiga lördag

| Postat i: Elsas vardag
0
Denna lördag har varit ganska cozy. Det känns dessutom som att jag hunnit med väldigt mycket. Dagen började med en god frukost, där efter träning på inpuls. Efter lunch solade(!) jag på balkongen ett tag för att sedan träffa Johanna vilket var trevligt. När hon gick hem var jag med Hugge och vi snickelisnackade en hel del, vi bestämde oss för att cykla och köpa lite middagsmat samt godis. När vi kom hem var det dags för middag och pappa körde grillpremiär för i år. Grillad lax med halloumi och bulgursallad. Så galet gött! 

Godaste godisen ikväll 

Bäst

| Postat i: Elsas vardag, Omvärlden
0
Ursäkta om det blir ltie väl mycket hockeyinlägg här på senaste. Kan bara inte låta bli att publicera denna sköna bild, men detta ska bli det sista hockeyinlägget. Jag lovar (att jag ska försöka) sluta med det nu när säsongen är över. 

Vi är nöjda med silver, vi blev trots allt Europas mästare. 

B. S. T. L.

| Postat i: Elsas vardag
0
BÄSTA SILVRET TILL LULEÅ!

Nostalgipojkar

| Postat i: Elsas vardag
0
Lillebror och hans kompis Ludwig var med och spelade trumpet/kornett idag på en konsert på Bergnäset. Jag blev väldigt nostalgisk och tänkte tillbaka på när jag var i den åldern och uppträdde med tvärflöjt i samband med Kulturskolan. Sålde även majblommor tillsammans med Kornelia i den åldern, vilket Hugo och Ludwig också gör just nu. Sånt man glömmer att man gjort men blir påmind om när lillebror går i ens fotspår. Gamla godatider alltså! 

Pictures

| Postat i: Elsas vardag
0
Här kommer bilderna från gårdagens mysiga spakväll. Vi prövade olika sorters hårborttagning. Vaxremsor, spray, med mera. Än så länge känns huden riktigt len, hoppas det håller i sig! 





Spakväll

| Postat i: Elsas vardag
0
Igårkväll hade jag en liten spontan spakväll med Kornelia, Evelina och Agnes. Vi hade tänkt vara fler men det var inte många som kunde komma med så kort varsel klockan 20 en måndagskväll. Men vad gör det, mysigt blev det i alla fall.

Det var ett buzzadorevent, jag är nämligen med i en kampanj för Veet just nu, därmed blev det fokus på hårborttagning, haha. Har mer bilder att visa, coming soon! 




Thanks to you

| Postat i: Elsas vardag
1
Har fått mer kommentarer än det vanliga under denna helg. Nya kommentarer varje gång jag loggar in, och positiva dessutom. Det blir extra roligt att blogga då också. 

Nu måste jag plugga tyskaglosorna som är till imorgon. Godnatt! 

Tråkiga Sverige

| Postat i: Omvärlden, Tankar och Åsikter
2
I Thailand firar man det nya året just nu. Där har man vattenkrig ute på gatorna för hela landets befolkning. Var man än går kan man få en vattenhink över huvudet på sig. Trots att det blir väldigt blött verkar det ändå sjukt roligt. Det är ju ändå så varmt ute så det är väl bara skönt att svalka sig med vatten? Att uppleva denna folkfest finns helt klart med på min att göra-listan innan jag dör. 

När jag tänker på detta nyårsfirade känns Sverige så tråkigt. Här handlar det antingen om att äta exklusiv mat eller att bli full (för de flesta i alla fall). Thailands firande verkar mycket roligare och mycket socialare. Det är helt klart dags för Sverige att börja skapa lite nytänkande, kreativa traditioner. 
 
 
 

Källa
 

Ny design!

| Postat i: Elsas vardag
4
Vad tycks? Vill gärna ha feedback. Har ännu inte bestämt mig för om jag ska behålla den eller köra på något annat. En sak som är säker är i alla fall att tomrummet ovanför headern ska bort, jag måste bara komma på hur jag får bort det. Nighty ♥
 

It's time to begin

| Postat i: Elsas vardag
0
Har länge känt att det är dags för en ny bloggdesign. Är sjukt less på den jag har just nu. Kan egentligen väldigt lite om HTML och bloggdesign men jag ska göra mitt bästa. Svårt att veta var jag ska börja bara, eftersom jag inte ens vet hur jag vill att bloggen ska se ut. Jag vill bara att den ska vara enkel och fin. Wish me good luck! 

Sömnbrist eller what?

| Postat i: Elsas vardag
0
På senaste tid har jag och sömn inte riktigt fungerat... Det är inte det att jag sover dåligt, jag sover snarare för bra (antar jag). Vaknar nämligen inte på morgonen trots att jag ställer alarm (eller så är det min mobil som är knäpp och inte ringer, men det tror jag inte eftersom den ringer alla gånger då jag har alarm när jag är vaken). Försover mig på morgonen och kommer sent till skolan. Fattar inte att jag inte vaknar av alarmet. Är det sömnbrist (alltså att jag sover så djupt att jag inte vaknar) eller är detta normalt? Help please! 

Hatar väl inte att vakna, men bilden var bara så söööt. 

Egoistiska idioter

| Postat i: Omvärlden
0

Snälla skriv under på prostestlistan här, det är helt gratis men är ändå värt mycket. Vi måste få dessa idioter att förstå att det finns annat än pengar här i världen. Framtiden är så mycket viktigare än deras strävan efter förmögenhet. Det tar max 1 minut att skriva under, so please, do it now! 

Varför? Why? Warum?

| Postat i: Elsas vardag
0
Under vissa vardagar/förmiddagar känns det som att jag kommer somna vilken sekund som helst, mitt under en lektion. Saken är den att jag i princip gör det, fast jag vaknar direkt när nacken rycker till för att den slappnar av och det blir som att man "tappar huvudet". Jag kan inte göra något åt det, jag somnar ändå hur mycket jag än försöker spänna upp ögonen.
 
Det sjukaste var när jag praoade på svt förra året. Jag var med på morgonmötet och då var jag sådär sjukt trött. 
Efter mötet fick jag höra av flera att "oj, vad du verkar vara trött. Har du varit uppe hela natten?" o.s.v. Det knäppaste var då en tjej trodde att jag hade epilepsi för att det såg ut som att jag ryckte när jag somnade och "tappade huvudet". Sjukt komiskt alltså! 
 
Instagrambild

"Slutet" är nära

| Postat i: Elsas vardag
0
Idag slog det mig att terminsslutet faktiskt är närmare än man tror. Om mindre än två månader, mindre än 8 veckor är det sommarlov. Dansuppvisningen är ännu närmare och konfirmationen är om nästan exakt två månader. Allting kommer närmare i rusande fart, nästan för fort i vissa synvinklar.
 
Idag var det mycket planerande inför dansuppvisningen som kommer att vara i Norrbottens teater. Kläderna är bestämda och vi fick se hur silverkjolana som vi ska ha ser ut. Excited!
 
Hade B.S.T.L.-tröjan idag på jazzen. No´ måst man stå upp fö´ Luläh.

Desperat/fundersam

| Postat i: Elsas vardag
0
Känner en liten sorg över att jag aldrig köpte en biljett till Justin Biebers konsert. Om 16 dagar sjunger han inför tusentals personer i Stockholm. Jag önskar verkligen att jag vore en i publiken. Tyvärr är det inte mycket som talar för det just nu, har ingen biljett till konserten och ingen biljett till Stockholm. Det kanske är nu man ska satsa, now or never. Vet bara inte vem jag ska gå med i så fall. De jag har frågat har tyckt att det är för dyrt/inte varit intresserade. Någon av mina goa vänner där ute som känner som jag, att man kanske ändå skulle försöka få en biljett nu i sista seknden? Hör av er! 
 
Ska man satsa och gå eller inte? 

Shine bright

| Postat i: Elsas vardag
0
Både idag och igår har jag åkt skridskor på isbanan inne i stan. Har knappt åkt något i vinter och det kändes bra att passa på nu när det är varmt och solen skiner. Snart lär det väl vara vatten istället för is, vilket i och för sig ska bli härligt det med. Igår träffade jag underbara Amanda som jag umgåtts allt för lite med. Vi hade mycket att prata om, och jag fick veta att konfirmationen i sommar bara kommer vara i två veckor(!). Det känns faktiskt bra, tre veckor är för mycket, jag vill ha tid för andra roligheter också under sommaren. 
 



Njut

| Postat i: Elsas vardag
0
Har försökt ta till vara på de sista dagarna av påsklovet och därmed har jag inte haft speciellt mycket tid över till bloggen. 

Igår gjorde vi en utflykt till stugan där vi lagade mat på muurikkan utmhos. Riktig norrlandskänsla när man tillagar renskav på ovanför eld samtidigt som man står med längdskidorna på och en halv meter snö under en. Chill och sjukt gott. 
 
 

S-Ö-T

| Postat i: Elsas vardag
0
Brukar du också klia dig på näsan med tårna? 

Elsa tipsar

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag har alltid haft problem med hörlurar som sitter fast inne i öronen. I princip alla in ear-hörlurar trillar ut ur öronen direkt för mig. Nu har jag äntligen hittat hörlurarna som sitter kvar i mina öron, till och med när jag går/springer/hoppar/tränar. Philips in ear-hörlurar är helt klart att rekommendera till dig som har samma problem som jag tidigare hade. 

Jag köpte dem på Kjell & co, men de går troligen att hitta på de flesta elektronikbutiker. 

Sommaren runt hörnet

| Postat i: Elsas vardag
0
Med fyra plusgrader ute, strålande sol och snö som smälter känns det verkligen som att sommaren är på g. 
Jag vet att jag egentligen blir lurad, den riktiga sommaren ligger 2-3 månader bort, alltså ca 60-90 dagar. Ganska länge ändå, fast jag tror att den tiden kommer att gå snabbare än väntat. 
 
Jag har i alla fall hunnit samla på mig en hel del fräknar under lovet. Det bidrar ju till sommarkänslan. En annan sötis med fräknar (om än målade) är denna godbit.

April, april...

| Postat i: Elsas vardag
1
...din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill. 
 
Min familj ska inte till USA i sommar, eller inte vad vi planerat i alla fall. Dock trodde jag det under några enstaka minuter igår morse. Det ringde en amerikansk tjej hem till oss och bad att få prata med pappa. När jag sen frågade pappa varför han fick ett samtal från USA sa han att han hade fått ett stipendium och att hela familjen skulle få åka till San Francisco. Att det skulle bli en överraskning egentligen men att han nu var tvungen att erkänna det. Jag blev helt chockad och började fråga ut om allt, var vi skulle bo o.s.v. Efter ett tag sa han, kolla nu i din almanacka. Det gjorde jag, och då insåg jag att detta var ett skämt som jag gått på till 100%. Kände mig så otroligt blåst!
 
Nåväl, kände för att lura er också och ni verkar ha gått på det. Har fått flera kommentarer från olika håll om att "åååh, vad kul" och så vidare. Haha! 

U.S.A. HERE I COME

| Postat i: Elsas vardag
1
I morse fick jag ett av de roligaste beskeden jag fått under de senaste åren. Pappa berättade att han har fått ett stipendium. Hela familjen kommer att få åka till USA under hela juli månad då pappa ska utföra ett speciellt jobb i San Francisco.  
 
Jag kan fortfarande inte förstå det, kanske känns det mer verkligt när det finns på min blogg. Jag skriver mer senare, nu ska det planeras och firas. Weeeeho!