Türkiye p. 8

| Postat i: Resor
0
Sista kvällen i Turkiet. Det blev helt klart den mest händelserika kvällen för oss. Det var så mycket vi ville hinna med innan hemresan dagen därpå.


Kvällen började med att hotellets egna fotografer skulle fotografera familjen (det var nämligen något som alla hotellgäster skulle göra, om man ville). Det var både familjebilder och enskilda bilder. Jag ville bara ropa NEJ när jag skulle bli fotad själv. Fotografen ville nämligen att jag skulle stå nere i havet och dra upp min långklänning långt så att man såg hela benen och sa "look sexy" och visade hur jag skulle posera på ett sätt som kändes allt annat än naturligt. Några bilder från detta finns inte med i detta inlägg.

Efter fotografering och sista drömmiddagsbuffén gick vi till stan. På vägen dit försökte vi få några fina bilder, men mörkret gjorde att det blev ganska svårt. 
 




 




Inne i denna affär hade tydligen Zlatans bästa kompis varit några dagar innan oss och köpt många kilo nötter till Zlatan. Vi nöjde oss med att köpa fantastiska kryddor. 


Spa time! Dom flesta i familjen gjorde fiskpedikyr (fiskar som suger bort död hud från fossingarna). Agnes fick världens skrattattack eftersom det kittlades så mycket under fötterna. Jag gjorde manikyr istället, nästa gång blir det nog fiskpedikyr för mig också. 


 

Türkiye p. 7

| Postat i: Resor
0
Vi tog vara på sista heldagen i Turkland på bästa sätt, vi ägnade nämligen hela dagen åt rafting (forsränning). Först av allt var det en lång bussresa, då fick vi till slut se annat än de typiska turistområdena i Side. 
 
Inbjudande restaurang. Känns som taget ur en film. 




Vi är på gång, vi är laddade vi är tända..  ♫ ♩



Naturen var helt magisk, klarblått vatten, tropiska blommor/träd, höga berg och på klipporna längst floden gick det getter lösa. 
 
Vi åkte båt med ett gäng norrmän som vi blev kompisar med. Det var faktiskt inte alls svårt att förstå dom när de pratade noska, och dom verkade förstå oss också.


Det blev en delbadpauser. Mitt i allt kommer en av ledarna och lyfter mig från stranden och går ut med mig i havet och kastar i mig. Kände som att vi svenskar framstår som tråkiga i jämförelse med turkarna som gjorde massa spratt på olika deltagare. 
 

Twilightvictoria i farten? 




 
 
 

Türkiye p. 6

| Postat i: Resor
0
Varje morgon vaknar man till denna fantastiska utsikt från balkongen. Ganska magiskt. 


Vi bestämde oss för att åka parasailing (paragliding) denna dag. Jag, Agge, Hugge och Arnie. Efter låmg väntan  fick vi åka ut på havet med en liten båt. När vi slutligen skulle åka upp i luften så fick vi inte eftersom det blåste åt fel håll. Ganska snopet att när jag äntligen samlat mod till att göra något lälskigt (som att fara upp extremt högt upp i luften och bara sitta på en liten stol) så går det inte p.g.a. vädret. Bättre lycka nästa gång. 


Fotobevis på det extremvarma vädret. Det blev till och med 55°C en dag. 

 

Türkiye p. 5

| Postat i: Resor
1


Dagen började i hotellshoppen där den trevliga försäljaren ville vara med på foto. Charmigt.


Dagen spenderades som de flesta andra vid poolen och stranen. Skön standard. 


Denna kväll gick vi på en ännu lyxigare restaurang med en riktigt charmig servitör som gjorde hjärtan av blommor, tände ljus och gjorde olika fina mat- och blomkonstverk. Varför gör man inte sånt på svenska restauranger? 









Supergod kyckling! Take me back. 







 


 
 
 
 
 

Türkiye p. 4

| Postat i: Resor
0
Morgon och drömutsikten över havet med Black pearl i hamnen. 


Morgonmys på hotellrummen som för övrigt var stora och superfina. 



Det är extremt svårt att "se smart ut" när man tar undervattensbilder. Testa själv så kommer du nog att förstå ;)
 

Dags för banana boat! Det var ganska skumpigt, men sjukt kul också. Try it! 

 

Från Medelhavet till Likskär

| Postat i: Elsas vardag
1
Det kändes ganska coolt när jag under ett ooch samma dygn kunde bada både i Medelhavet och på en fin sandstrand ute i LÅ skärgård. Vi kom hem under natten ons-tors. På torsdanmorgon for familjen, kusiner och vänner ut i skärgården direkt för att ta vara på solen som kommit fram precis i tid till vår hemkomst. 


Jag är fascinerad över att jag kan transporteras så snabbt från Asiens turistområden till Luleå skärgård på så kort tid, men jag blir ändå lite orolig. Det är så enkelt att ta sig överallt, vilket lockar folk att fara och flänga runt om i världen (vilket egentligen är helt fantastiskt). Men med tanke på hur stor miljöpåverkan flyg har så är det inte så fascinerande längre. Något så farligt är alldeles för enkelt. 
 
 
 
 

Türkiye p. 3

| Postat i: Resor
0
På väg ner till frukosten blev vi stoppade av Captain Jack Sparrow. Han började med att sätta två livs levande papegojor på mina axlar, på mitt huvud, o.s.v. Sedan gjorde han samma sak med Agge och Hugo.

Vår första glass på all inclusive. 

Pool game igen. Detta måste vara den roligaste bilden från hela resan. Man skulle kasta vattenballonger till varandra utan att dom sprack och någon verkar ha fått en fullträff. Vet inte om det är för dumt att lägga ut denna bild, men jag kan inte låta bli. Vad är oddsen att man lyckas ta fotot i just denna sekund? 
 
Medelhavet, sol, turkost vatten. Vad mer kan man behöva? 

Agnes rockade när det var dags för magdans! 

Gulliga mor och bror njöt av luftmadrassen som införskaffades. 
 
 

Türkiye p. 2

| Postat i: Resor
0
Under andra dagen började vi leka med den nya vattenkameran som har varit helt fantastisk under denna 
resa. 

Till en början var vi sjukt dåliga på att kolla med öppna ögon under vattnet, men vi blev bättre med tiden. Bevis kommer i senare inlägg. 

Det var en hel del aktiviteter på hotellet. Exempelvis dart, magdans, water gymnastic, morning gymnastic, water polo, beach volleyball och water games. Majoriteten av hotellgästerna (oligarkerna) verkade inte intresserade av att delta i dessa, de hade fullt upp med att dricka öl och sitta i baren (även på morgonen). Jag och Agge verkade vara de som uppskattade hotellets aktiviteter mest. Vår trogne vän Laleh som ledde de flesta aktiviteter började komma och hämta oss så fort det var någon lek eftersom vi alltid brukade vara med och då var det svårt att inte vara med och delta. På bilden kör vi stafett då man ska simma och spränga ballonger.  


Vi förundrades ännu en gång av deras kreativa kakor under efterrättsbuffén. 




Under kvällen blev det shopping igen. Vi hittade fina t-shirts på plättan med mustasch. Ångrar att jag inte köpte. 
 

Türkiye p. 1

| Postat i: Resor
0
Under första dagen fotograferades det mest under kvällen. På dagen var vi så upptagna med att utforska hotellet och bada och därav blir det enbart kvällsbilder i detta inlägg. 

Vi hade all inclusive på hotellet, vilket är extremt ovanligt för att vara oss. Vi brukar alltid gå runt och pröva olika restauranger. Detta är däremot inget jag ångrar. Maten var helt fantastisk. Middagsbuffén var den största, godaste och vackraste jag någonsin skådat. Det fanns många bord dukade med allt man kan tänka sig. 




Efterrättsborden var också imponerande. Det fanns massor av bakverk att välja på och dom hade verkligen satsat på att göra allt snyggt (bilderna gör inte rättvisa): 


 På väg till ett shoppingcenter hittade vi denna underbara skylt vid en restaurang/nattklubb. Äntligen var det någon som skrvit så att vi svenskar förstår. Det var otroligt mycket ryska turister i Side, och därav var det som att ryska var det internationella språket där vi bodde.


 

Back on track

| Postat i: Resor
0
Sent igårkväll kom vi hem till Luleå igen efter en lång dag med buss, flyg och bil.

Det känns tråkigt att bloggen har stått tom i en hel vecka men jag kände för att vara här och nu (där och då) så mycket som möjligt, njuta av Turkiet istället för att sitta och pyssla med det sociala nätverket. Det kan jag ju göra här hemma istället. 
 
Hur som helst. Nu har ni att vänta många inlägg med mycket bilder från Turkland. Jag har en hel del att ta igen vad gäller bloggningen. 

Jag inleder bildfestivalen med en instagrambild från poolen vid hotellet.
 

Turkland here we come!

| Postat i: Elsas vardag
0


Nu lyfter planet!

Ny kategori - One year ago

| Postat i: Omvärlden
1
Denna månad förra året var ganska lagomt händelserik. Först hade vi kusinbesök från Uppsala och besök av mormor från Västerbotten. Sista kvällen med dom firade vi med hemgjord sushi. 


Bowling på Oleary's 


Senare började jag jobbet på Klubbvikens restaurand. Brände mig på spishällen vilket slutade med en extremt stor blåda (större än på bilden). Jag kunde då inte jobba mer eftersom det var händerna jag använde i det arbetet.
 
Vi var en hel del i stugan.
 
Badade massor i poolen.
 

Var på den årliga grillfesten på Gültza med kusiner och vänner. 
 
 
 
 

One year ago, Juni 2012

| Postat i: One year ago
0
Egentligen skulle jag gjort detta inlägg om juni förra månaden (i juni) men det glömde jag bort. Här kommer alltså ett försenat inlägg om juni one year ago. 


Juni började förstås med skolavslutning, freedom. 




Morbror och hans fru fyllde båda 50 och det firades med fest i deras hemtrakt, Skåne. Alla kusiner på mammas sida var äntligen samlade tillsammans (utom Alma som tyvärr var upptagen med annat). 


Skåneturnen fortsatte då vi firade farmor som fyllt 70 år. Det firades med en stor släktresa i Skåne där vi gjorde en massa roliga saker. Har hundratals sköna bilder härifrån men det ska inte bli någon bildbomb här. 

 
 
Efter alla firanden i Skåne fortsatte familjen med kusinerna till deras nya hus i Lund. En fantastikt fin stan, fotot är taget på en mysig restaurang inne i centrum. 
 
Sedan bar det av till Göteborgs skärgård, Gullholmen. Vi bodde med kusinerna i deras sommarstuga och det var midsommarfirande som var den stora höjdpunkten. 

Tillbaka i home town, Luleå, bakade jag och Kornelia en fin tårta. 
 

Ny kategori - One year ago

| Postat i: One year ago
0
 I maj månad bestämde jag att jag ska börja med något som heter One year ago.Varje månad lägger jag upp bilder från månaden som pågår, men drån året innan. För enkelhetens skull gör jag en enskild kategori för dessa inlägg. De blir enklare att hitta när man söker efter dom på detta sätt. 
 

Fri som en fågel

| Postat i: Elsas vardag
0
Sommarjobbet är över och äntligen börjar sommarlovet på riktigt med sovmornar, sena kvällar, sola, bada och massa mer. Jag har haft det bra på jobbet men det ska bli sjukt skönt att vara helt ledig nu. 

Bild från tidigare i veckan då vi hoppade runt på biltak och körde gangnam style. Kändes som "The boys are back" i High school musical. Minnen, haha. 
 
 

Busy

| Postat i: Elsas vardag
0
Jobbar i princip hela dagarna och tiden som är över går nu till att umgås med släkt från Stockholm  (och annan släkt), träffa kompisar och dagarna framöver blir det Hamnfestivalen. Har fullt upp och det känns som att jag inte har någon tid över till bloggen. Sorry to say, ska göra mitt bästa för att få in fler inlägg! 
 

Hur det hela började

| Postat i: Elsas vardag
0
Sommaren 2010 började ätstörningstankar sakta smyga sig in i min skalle. I början tänkte jag mest att jag skulle bli hälsosammare, att jag ville ändra min livsstil. Jag var inte speciellt hård från början, men allt eftersom blev jag mer och mer strikt. Jag började skriva upp allt jag åt, och när jag upptäckte att jag åt slisk varje dag blev jag förvånad och det kändes inte bra. 
 
Jag minns inte exakt detaljer, men jag minns att jag började bli hårdare med vilka dagar det var okej att äta sötsaker, hur ofta jag skulle träna och vad jag skulle träna.  ag var bara 12 år och hade inte en tanke på att det kunde vara dåligt/farligt att hålla på som jag gjorde. Jag gick ju ner i vikt, och som ung när man kommer in i puberteten ska man gå upp i vikt, inte motsatsen. Jag var inte medveten om att sjukdomen ortorexi/anorexi fanns. Jag hade blivit så påverkad av tränings- och hälsofreakshetsen som pågår i samhället så jag trodde att mitt liv skulle bli ännu bättre om jag blev "hälsosammare". Detta blev dock ett av de dummaste beslut jag gjort i mitt liv, något som präglat mig i flera år. 
 
Sommaren 2010, när tankarna sakta började smyga sig in i min skalle. 
 

Sista minuten till paradiset

| Postat i: Elsas vardag
0
Kan kort berätta att jag är lyckliga tjejen nr. 1 just nu eftersom vi just bokat en sista minuten till Turkiet. Hinner inte skriva mycket mer nu eftersom jag måste sova med tanke på att alarmet står på 05.40.
 
En animerad bild på hotellet, det är så pass nytt att det ännu inte finns några riktiga foton. 
 
 
 
 

Min väg genom ätstörningen

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag har fått önskemål om att skriva hur det var när jag drabbades  av en ätstörning. Hur jag blev sjuk, vad som hände i början, hur det var mitt i alla problem, vägen till tillfriknandet och hur jag mår idag. Detta är något som jag tänker fullfölja ochjag kommer att skriva om detta i några inlägg framöver. Jag gör det både för att jag fått en förfrågan och för att jag själv kommer att uppskatta att kunna blicka tillbaka och läsa detta senare i livet. 
 
Jag hoppas att ni kommer uppskatta detta, om inte annat får ni väl skrolla förbi dessa inlägg och läsa alla "vanliga" inlägg istället. 
 

Jag ser och jag ska

| Postat i: Elsas vardag
0
Jg har fått en del frågor om lite allt möjligt på olika håll. Jag har sett dom och jag ska svara på dom, men  har varit upptagen de senaste dagarna och därmed inte hunnit svara. Vill bara meddela att svar kommer i helgen, troligast imorgon. Håll ut och kika in imorgonkväll så ska ni nog finna svaren ;) ! 

Bild från gårdagen
 
 

Grillfest på Gültza

| Postat i: Elsas vardag
0

Just nu pågår den årliga grillfesten @ Gültza, iTid. Skriver mer så fort jag får tid!

 

Shaky

| Postat i: Elsas vardag, Tankar och Åsikter
1
Denna kväll har varit jobbig, en av de sämsta på länge. Det var otroligt länge sedan jag känt mig riktigt låg och gråtit i mer än enstaka minuter. Ikväll blev jag påmind om hur jobbigt det är att vara nedstämd och tappa motiviationen. 

Men jag gissar att det är normalt att ha svackor ibland. Nästan alla människor har väl stunder då man behöver gråta över jobbiga saker, oavsett vad det handlar om. 
 
Har hämtat hur som helst tagit en dusch och blivit på bättre humör igen. Ska försöka somna tidigt eftersom trötthet kan leda till nedstämdhet. 
 

Ska man längta?

| Postat i: Tankar och Åsikter
0
Kan inte bestämma mig för om det är rätt att längta tills om två veckor, då jag har sovmorgon varje dag och kan göra precis vad jag känner för på dagarna eller om det är fel. Om två veckor har jag ju nämligen bara fem veckors sommarlov kvar. Det är inte det att jag inte gillar mitt sommarjobb, för jag gillar det verkligen. Det är spännande att träffa så mycket nytt folk varje dag och att få lära sig nya saker varje dag. 

Jag är bara allmänt trött på att ha fasta scheman varje dag. Jag vill vara fri som en fågel och inte ha hela dagarna upptagna av arbete och andra saker som måste göras. Antar att jag ska satsa på en blandning. Njut här och nu samtidigt som jag kan få drömma mig bort till sovmorgon varje dag ♥

Bild från skolavslutningen. Det känns som att det var så nyss samtidigt som det känns som en evighet sedan.