B. S. T. L

| Postat i: Omvärlden, Tankar och Åsikter
0
Varning för sportnördinlägg
 
Luleå vann mot Färjestad med 5-2 ikväll. Två vinster till och vi är i final! Egentligen är jag ingen sportnörd och jag brukar inte bli så påverkad av lokalsport. Just nu känner jag dock att jag blir mer och mer insatt i hockeyvärlden och hoppas verkligen på att det blir Luleå som får guldet. Egentligen är det väl inte speciellt konstigt att mitt intresse för hockeyn växer när jag jobbar under varje hemmamatch, men jag känner mig bara inte som någon "hockeytjej". 

Påskkoma

| Postat i: Elsas vardag
0
Ligger i soffan här på Dundret och dör i matkoma. Här proppat i mig för mycket ikväll, för nu är magen så full att det nästan gör ont och jag orkar inte göra något (knappt att jag ens orkar blogga). Efter en heldag i skidbacken behöver man ju ladda kroppen med energi för att återhämta sig. Det senaste som åts var äppelpaj med underbart god vaniljvisp. Älska norrmejerier, lokalproducerat och bäst! 



Trött men cozy 
 

Happy Easter

| Postat i: Elsas vardag
1
Härliga påsken är här med sol, plusgrader, ledighet, umgänge och godis ♥. Början av min ledighet har till stor del tillbringats med släkten, framför allt kusinerna från Lund. Det gäller att passa på nu när de var uppe i Luleå på besök. Tre av mina yngre kusiner (två av dem är faktiskt yngst av alla). Vi har åkt slalom med dem i Dundret, hängt på Gültzaudden under onsdagskvällen och varit påskkärringar som delat ut glad påsk-kort och fått därmed fått en hel del godis. Göttmos! 


Hippstergösta är i farten, laddad med energi hela tiden! 


Påskkärring norrbottenstyle, Astrid ute på isen. 


Birgit, 6 månader firar påsk för första gången med ett strålande humör. 


YOLO 

Och nu tog det slut

| Postat i: Elsas vardag
0
Denna dag har varit fullsmäckad med aktiviteter från morgon till, halv elva på kvällen. Det har varit allt från presentköpande på stan, träning, promenad med sällskap på isen och kusinhäng hemma hos oss samt utdelande av påskkort, uklädda till påskkärringar med mera. Vi fick en hel del godis, folk är trots allt ganska generösa inom vissa områden. 

Instabild, taco och godis från denna kväll. FF dessutom! 

Detta inlägg skulle ha publicerats igår 22.30

Tomrum

| Postat i: Tankar och Åsikter
3
Då och då tar jag mig tid att kolla på gamla bilder. Ikväll kollade jag på bilder som är tagna för ca två år sedan. Blir tom i kroppen och känner något sorts djup, en märklig känsla när jag ser dessa bilder. Jag mådde inte alls bra och var så otroligt underviktig. Livet var verkligen tufft jag var aldrig riktigt glad. Som tur är har jag haft många runt omkring mig som stöttat och gjort allt de kunnat för att hjälpa mig. Tack vare dem åkte jag, tillsammans med mamma till Umeå sjukhus och fick professionell hjälp. Utan den hjälpen kanske jag inte hade stått här idag och mått så bra som jag mår. Jag är så otroligt tacksam för er hjälp.
 
Vad jag egentligen vill säga med detta inlägg är att det finns hopp. Även om man är i en situation som känns helt omöjlig att klara av så är livet inte slut. Saker och ting kan förändras fast man inte tror det. Man måste bara hitta vägen dit. Ofta kan det faktiskt lösa sig genom att våga lita på andra människor och låta dem bli en vägledare. Lycka till med livet alla underbara läsare. Detta blev ett väldigt djupt inlägg, men det kan vara bra ibland. 

Dessa är några bilder som berör mig på ett väldigt speciellt sätt. 
 
 

Kulturellkväll

| Postat i: Elsas vardag, Tankar och Åsikter
0
Denna afton har bestått av mångfaldskväll och dans. Storasyster är väldigt engagerad inom både Rädda barnens och UMR:s lokalgrupp och har därmed varit med och arrangerat detta event på KH med grymma föreläsningar. Jag hann inte stanna på hela, men fick ändå med mig en hel del tankar om olika saker. Jag känner mig både less och hoppfull. Less för att jag förstår hur mycket egoistiska, trångsynta människor det finns ute i världen. Glad för att det finns så otroligt smarta, coola och underbara människor med så mycket vilja och energi till att göra världen till en bättre plats. Hoppas att det blir fler öppna föreläsningar som detta, och att fler människor tar sig dit. Tror att det skulle vara sjukt bra för alla om man tog sig tiden att gå dit och få en bättre inblick i viktiga samhällsfrågor. Peace out! 

Våffeldagen

| Postat i: Elsas vardag
0
I skrivande stund sitter jag och gottar mig med bland annat våfflor och blåbär. Det gäller att passa på nu under våffeldagen, det blir inte många våfflor per år för mig/i min familj. Blev ovanligt sent denna kväll då jag var på ett sent men riktigt bra pass på gymmet. Kom inte hem förrän efter 21. Nu är jag nyduschad, mätt och trött. Sängen väntar, ska bli så skönt att få sova, en sovmorgon hade dock gjort allt ännu bättre. 
 
Godnatt från mig i min mysiga hockeytröja.  

RÄDDA LIV MED 65 ÖRE

| Postat i: Omvärlden, Tankar och Åsikter
0
Igår fick jag ett läsvärt mail från Unicef. Att kunna rädda barns liv med ynka 65 öre låter ju helt fantastiskt. Jag tänker absolut köpa några påsar, vi lever trots allt i överflöd och hur jobbigt kan det vara att lägga en, eller några kronor på att rädda liv? Det är så otroligt värt det, ta fem minuter av er tid till att köpa en, eller några påsar nu! Ni kan göra det här
 

Grymt imponerad

| Postat i: Omvärlden
0
Denna video är så sjukt cool. De har alltså spolat filmen baklänges, mannen går alltså baklänges egentligen. Varenda liten rörelse är så genomtänkt. W-O-W


Hur dom än

| Postat i: Elsas vardag, Musik
1
Just nu sitter jag och övriga familjen i en fullsmäckad bil (vi + packning). Tre timmar i bilen har vi framför oss, vi rullar hem till Luleå. Ganska segt men jag lär nog sova, som alltid. 
 
Oskar Linnros nya låt Hur dom än är så galet bra. Nyskapande på något sätt och verkligen beroendeframkallade. Lyssna nu, nu, nu! 

Mys på Dundret

| Postat i: Elsas vardag
0
Denna dag har bestått av slalom- och längdåkning på Dundret med perfekt väder och trevligt umgänge. Det är så mysigt att umgås med yngre generationer, det var länge sedan jag fick umgås med en baby flera dygn i sträck. Min minsta kusin Birgit är förmodligen den sötaste baby jag någonsin sett. Nu är det kortspel och lördagsgodis ♥


 

Det här med elektronik

| Postat i: Elsas vardag
0
...Elektroniken kan absolut vara fantastisk ibland. Stundvis känns det dock som att den skapar alldeles för mycket problem. På senaste tid har jag "lyckats" göra sönder två macbooks. En spilldes det kaffe över, den andra tappade jag i golvet. Jag vet, jag är sjukt klantig och jag borde verkligen bli försiktigare. 

Ge mig tid

| Postat i: Elsas vardag
0
Hinner inte med viktiga saker som jag vill hinna med. Idag har jag knappt varit hemma över huvud taget. Friluftsdag med skolan från 08.00 till 17.00. Därefter har jag jobbat och kom hem runt 22. Imorgon efter skolan ska vi åka till Dundret över helgen och jag ha inte packar någonting alls ännu. Snark.

Taggad

| Postat i: Elsas vardag
2
Läkarbesöket idag var oväntat bra. Det känns ofta lite halvsegt innan men efter detta "möte" känner jag mig peppad och på strålande humör ♥. Det känns som att vi satte upp bra mål för framtiden och att jag har viljan och kraften att fixa dom också. I vanliga fall brukar oftast målen kännas helt omöjliga att utföra men det är som att jag ser det ur ett annat perspektiv nu. Yay! 

Ska försöka bli mindre ego... Får en känsla av att jag skriver och lägger upp för mycket foton som bara handlar/är om/på mig. 

Veckans roligaste

| Postat i: Elsas vardag
0
Nu är det slöjd, höjdounkten på schemat under hela veckan, typ i alla fall. Känns extra bra nu när man gjort bort nationella i fysik. Det tog hela förmiddagen, men så otroligt hemskt var det inte. Nåja, detta är sista lektionen för dagen och det är ju skönt. Tyvärr måste jag till Sunderbyn på läkarbesök efter det, så fritid blir det vä ändå inte förrän typ klockan 17. Då hinner jag i princip bara käka innan det är dags för dans. Oj, nu har ni min dag i detalj. Intresseklubben antecknar, jaja. Vi hörs! 
 
Mumma, en portion av detta skulle vara amazing nu. Ingen vidare skolmat idag... 

8 dagar kvar

| Postat i: Elsas vardag
0
Snart är det påsklov. Nästan bara en vecka kvar till fria dagar utan plugg. Ska bli så skönt! Imorgon väntar nationellt prov i fysik och känner mig inte alls taggad. Senare i veckan blir det ett stort glosförhör och nationellt prov i engelska. Ikväll måste biologiuppsatsen in. Fick just höra av en gymnasielärare att det är mer plugg i nian än vad det är i ettan på gymnasiet. Det känns ju skönt på sätt och vis, för då har jag snart gjort bort det pluggiga året och ett mer chill skolår väntar. Skönt! 
 
Är inte inne på weheartit ofta, men det händer någon gång i månaden. Man hittar ganska random saker där ibland. Vad vill de säga med denna? 

NURDS

| Postat i: Elsas vardag
0
Min helg har varit najs även om det varit för mycket plugg. Igår spenderade jag dagen på Norra hamn (världens största gillatumme) och en stund på stan. Jag hann gå förbi på bästa Lush och deltog i en tävling. Vann en saltvattensspray (wiho!). Känner för övrigt att jag blev helt kär i allt i butiken ♥. Hela denna dag har i princip spenderats på jobbet/inpuls. Den tid jag fick över hemma har gått till skolarbete. Ändå är jag inte klar ännu, glosorna som är till imorgon har jag inte ens kikat på ännu. Jippie! 
 
En bild tagen för några veckor sedan. Passar bra med glasögon denna nördpluggarhelg. Haha, nejdå, glasögon kan faktiskt vara coola. 

Here you go Luleå

| Postat i: Elsas vardag
0
En dag som denna är jag stolt över Luleå. Vi slog världsrekord i att bilda facebooks gillatumme av människor (vi var tot. ca 2500st). Guinness rekordsbok nästa! Ikväll är det minus30 med Loreen, Familjen, Yohio, Alina Devecerski och fler. Roliga evengemang under en helt vanlig helg alltså! Tyvärr är jag inte på minus30 eftersom folk drog sig ur sent. De var tvugna att åka tilll stugan/vara barnvakt/förbjudna av föräldrar o.s.v. Aja, jag har haft en mysig hemmakväll med gotte. Loreen som jag var mest intresserad av att se har jag trots allt sett uppträda för minde än ett halvår sedan. Enough is enough.

Walnut ginger cupcake

| Postat i: Elsas vardag
0
Bakade Leilas cupcakes i eftermiddag ur boken A piece of cake. Åt just en och kan konstatera att detta är mina favoritcupcakes. Gillar inte när det blir allt för sött (fast jag gillar godis, men det är inte sött på samma sätt) haha. 
Dessa var hur som helst perfekta för mig, drog ner på sockret eftersom jag vet att Leilas bakverk blir för söta för min smak annars. Gött, rekommenderas för de som är less på the typical chocolate cupcake. 
 
Snor Leilas bild, orkar inte ladda in bilderna från mobilen nu. Det tjorvar.

Hockeytjej, nej?

| Postat i: Elsas vardag
0
Har jobbat ikväll och kom hem för ungefär en timme sedan. Det blir senare kvällar nu när det är slutspel. Kände att jag var extra spänd idag resultatet nu. I vanliga fall brukar det mest vara "det är kul om de vinner". Idag var det verkligen "vi MÅSTE vinna". Vore så otroligt roligt och vi fick bucklan i år. Egentligen är jag ingen hockeytjej men man blir ju ganska insatt när man jobbar under varje hemmamatch. Det är ju faktiskt roligt/intressant/en mötesplats. Me like!

Bra stämning i en nästan fullsatt arena idag. 5-2 till Luleå är inte dåligt! 

Freedom!

| Postat i: Elsas vardag
0
Fick sovmorgon idag, och det kommer jag att ha imorgon och på torsdag också. Behöver inte gå in i skolan förrän på fredag. Vi har nämligen hemstudiedagar eftersom lärarna har utvecklingssamtal. Ska bli otroligt skönt att få sova ut på morgonen ♥. Tyvärr kommer jag att behöva plugga under dessa dagar i alla fall, vi har hur mycket läxor som helst. 
 
Känns så skönt att inte behöva bli väckt imorgon, är väldigt trött.
önt 

Chill

| Postat i: Elsas vardag
0
Idag hade vi friluftsdag på Ormberget. Det var längdskidor, vi åkte över 1 mil. De första 5,4 km var tävling. Vinnarskallen gick igång och jag kom 4:a, men var första tjejen. Jag vet, egentligen, vad spelar det för roll? Men är på gränsen att få A i idrott och då känns det bra prestera. Känner dock i efterhand att jag hade kunnat åka fortare, när jag tränar kondition på gymmet går pulsen upp betydligt mer. 
 
Nåväl det var en trevlig dag med solsken och god lunch efter åkningen. Vi hade en kort och najs skodag, 10-12 (bara två timmar!). Dock har jag massor av plugg att göra. Sitter och försöker jobba med biologiuppsatsen men det går verkligen inte bra. Är galet less på NOämnena, att vår lärare dessutom är pappaledig gör inte saken bättre. 
  

Spola tillbaka tack

| Postat i: Musik, Omvärlden, Tankar och Åsikter
0
När jag varit på konsert/festival/andra musikarrangemang händer det ofta att jag blir "kär" i låten efteråt och stör mig på att jag inte förstått hur bra låten verkligen är förrän efter att jag sett den live.
 
Ett exempel på detta är när jag var på invigningen av Friends arena i höstas. Agnes Carlsson var där och sjöng All I want is you. Då tyckte jag att det var tråkigt att hon valde just den låten. 
 
Nu önskar jag så att jag fått se henne uppträda med den låten live igen. Jag kan inte sluta lyssna på låten, den är för bra. Blir dock väldigt less på att hon under showen på friends var så lättklädd och sexistisk. Stör mig på att så många kvinnliga kändisar ska göra allt för att vara så "sexiga" som möjligt. Det förstör allt. 

Ont i halsen? Säg JA!

| Postat i: Elsas vardag
1
Nu hoppas jag faktiskt att någon av mina bloggläsare har ont i halsen. Jag är ju som sagt en Buzzador nu och behöver hitta någon att buzza denna produkt till. Det enda du behöver göra är att gratis ta emot produkten och sedan säga till mig vad du tycker om den. Märkte du av effekt (blev det bättre i halsen) med hjälp av Coldy halsspray? Snälla hör av dig om du eller någon du känner har ont i halsen. Varför är är alla friska när man inte önskar det? 

"Klantarsle"

| Postat i: Elsas vardag
0
Vacker rubrik, men i förmiddags kände jag mig som en riktig sådan. Hade nämligen bokat in mig på funktionell  cirkel och tackat nej till Amandas förfrågning om att träffas då det krockade med träningen. När jag väl kommer till gymmet fattar jag inte varför min bokning inte kommer fram när jag drar kortet. Ojdå, passet hade visst börjat för en timme sedan, jag hade tagit fel på tiden. Egentligen hade jag nog inte ens kollat när passet började utan trodde att jag minns då jag varit på samma pass tidigare. Nu blev förmiddagen bara svammel (var hemma och försökte få andra saker gjorda). Hade hellre träffat Amanda eller gått på träningen kan man lätt säga. Får väl trösta mig med att man lär sig av sina misstag...

Stor händelse i en liten värld.

Ska man vara nöjd eller besviken?

| Postat i: Elsas vardag, Musik, Tankar och Åsikter
1
Nu vet förmodligen de flesta barnfamiljer i Sverige om att Robin ska stå för Sveriges bidrag i Eurovision som tar plats i Malmö om 69 dagar. Jag vet inte om jag ska vara nöjd eller besviken. För det första är jag förvånad över att vi inte hade ett enda riktigt bra utstickande bidrag över huvud taget detta år i Mello. Sedan tycker jag inte att det var Robin som skulle vinna av de som nu var i final. Visst är jag glad över att inte Yohio eller Sean banan vann, men av finalisterna hade jag ändå hoppats på Anton med Begging. Nåja, jag är väl glad över att vi har en hyfsat låt med besviken på att vi har en otroligt mainstreamlåt som representant. 

Danny och (framför allt) Gina har i alla fall lyckats göra mellansnacket mellan låtarna till det kanske mest intressanta och roliga under dessa lördagskvällar. Gina är så otroligt skön! 

Bra kombo

| Postat i: Elsas vardag
0
Har tyvärr massor av plugg denna helg. Solen skiner och jag vill passa på att ladda med D-vitamin och förhoppningsvis få lite färg samtidigt som jag känner att jag borde jobba undan skolarbete. Sitter nu ute på balkongen och pluggar (eller bloggar), prefekt bortsett från att fingrarna blir ganska kalla. Nu ska jag plocka fram skolarbetet och försöka göra något vettigt av denna eftermiddag.

Bild från tidigare denna månad.  

Lika lön, oavsett kön!

| Postat i: Elsas vardag, Omvärlden, Tankar och Åsikter
0
Rubriken passar in väldigt bra idag på internationella kvinnodagen. För flera år sedan, gissar på år 2006 såg jag från genom bilönstret en folksamling som gick med skyltar inne i centrum. Jag var då 8 år och fastnade för skylten "LIKA LÖN OAVSETT KÖN". Av någon anledning kommer jag ihåg denna händelse än idag, trots att det var en vanlig dag och jag satt i bilen på väg till fotbollsträningen. 

Jag fastnade för meningen, det blev en tankeställare för mig, något som jag inte tidigare tänkt på. Orättvisor i världen och hur kvinnor och män behandlas olika, exempelvis löneskillnaden. Jag tror och hoppas att vi har fått ett samhälle som är mer jämställt idag. Dock vet jag att vi har myker kvar att jobba med och jag hoppas att vi alla kommer att fortsätta/börja kämpa för detta i vardagen. 
 
Hade gärna gått på denna demonstration som skedde i Luleå denna eftermiddag, tyvärr var det samtidigt som mitt jobb. Dålig tajming.

Tomas Ledin

| Postat i: Elsas vardag
1

Ska skynda mig iväg till jobbet nu. Denna gång är det inte hockeymatch i Coop Arena, utan konsert med Tomas Ledin. Kanske man får chans att träffa Sverigekändisen? Vi hörs ikväll! 

 

Hur ska man veta?

| Postat i: Omvärlden, Tankar och Åsikter
0
Blev riktigt fascinerad av denna video. Ska man tro på att denna produkt gör detta mirakel som visas i videon? 
Det är svårt för mig  att tro att de lyckats marknadsföra detta om det inte stämmer, men vad vet jag. Man kan ju göra nästan va dsom helst på nätet i dagens samhälle. Vad tror ni? Är detta ett vanligt lurendrejeri från TV-shop eller är detta en ny amazing produkt? 

 





Scary

| Postat i: Elsas vardag
1
Hittade denna bild på datorn från webcamen tagen för några månader sedan. Jag tycker verkligen att jag ser olik mig ut, och ganska läskig på bilden. Vet inte varför jag fastnade för den, men det känns som någon läskig tjej hämtad ur en realistisk skräckfilm. Är jag ute och cyklar eller håller ni med? 

Ursäkta om detta inlägg blev väldigt egoistiskt och ointressant. 

I'm a Buzzador

| Postat i: Elsas vardag
0
För ett eller flera år sedan blev jag medlem i Buzzador. Har inte varit aktiv där, men ibland får jag mail om olika kampanjer som man kan ansöka om att få vara med och "buzza" i. Det kan exempelvis vara en kampanj för ett nytt schampoo hos Nivea. Som medlem svarar man då på olika frågor för olika kampanjer, och sedan kan man (om man tillhör den målgruppp de söker och har riktigt tur) få "buzza" kampanjen. Man får då gratis hemskickat många exemplar av produkten för att själv använda, och ge bort till andra. Där efter ger man feedback från sig själv och kompisarna till företaget och svarar på olika frågor som man får. 
 
Nu har jag blivit antagen till en kampanj. Det kanske inte var den mest spännande kampanjen, men jag är väldigt glad att jag blev antagen. Det ska bli roligt att få pröva på detta! Efter att jag gjort denna buzz kommer chansen att jag blir antagen till fler kampanjer dessutom att öka, najs!  
 
Ett paket med många exemplar av denna produkt är nu på väg hem till mig.

DOMÄNTJAFS

| Postat i: Elsas vardag
0
Har fått meddelanden om att min blogg inte funkar. Så är inte fallet, problemet är bara att ni använder min gamla bloggadress. För ungefär ett halvår sdan bytta jag adress till elsaas.se . Tidigare har jag haft elsaas.tk som nu inte är användbar längre (vilket den verkar ha varit fram till nu). Man kommer tyvärr till någon form av porrsajt om man nu skriver in min gamla domän. Vad som också är viktigt att tänka på är att inte använda www. före min domän, skriv enbart in elsaas.se så kommer du till min blogg. Lycka till ;) 

Undret på Dundret

| Postat i: Elsas vardag
0
Igår kom jag hem från Dundret, och övriga familjen kom just hem. Vi har haft fullt hus under sportlovet då vår familj, och två till familjer (kusiner/fastrar) och kompisar varit där. Högljutt, livat men också härligt. Det känns som en stor grekisk familj då vi sitter och äter vid ett fullt bord och alla babblar rakt ut. Kärlek till det ♥


Igår kväll hade alla utom vår familj (och vänner som bor i andra stugor) åkt hem. Vi hade det mysigt med tacomiddag. 

Blodiga elefanter

| Postat i: Omvärlden, Tankar och Åsikter
0
Jag är otroligt glad att jag blivit medlem i Avaaz, en hemsida där du kan göra göra världen till en bättre plats oavsett om du vill ge pengar eller inte. 
 
När du blivit medlem (vilket är gratis) får du några gånger i månaden mail om olika katastrofer runt om i världen. Du kan då hjälpa till genom att göra något så enkelt som att skriva under på en protestlista med din mailadress. Kan det vara enklare att bidra till en bättre framtid? 
 
Jag fick just ett mail om att man slaktar fler elefanter än någonsin för att människor ska kunna göra speciella statyer med mera. Här kan du skriva under för att stoppa de stoar blodbaden. Här kan du komma till Avaaz startsida. Snälla du bli medlem, som 19,8 miljoner andra människor runt om i världen! 

Såhär kan ett mail från Avaaz se ut: 
 

Trött

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag tror inte jag har nämt att vi är i Dundret sen några dagar tillbaka. Det har varit trevligt men nu känner jag mig ganska trött. Senare kvällar än vanligt och mycket stoj hela tiden. Det har varit fullt hus med många kusiner och vänner, en hel del slalom har vi också hunnit med. Hyfsat tidigt imorgon bär det av hem igen, det känns skönt samtidigt som jag kommer sakna den myset här uppe utan för civilisationen. Typ. 

Idag fyller Kornelia 16, passade på att göra ett collage och samtidigt utforska ett nytt bildredigeringsprogram.