Vem och varför?

| Postat i: Omvärlden, Tankar och Åsikter
1
Nu ställer jag en fråga som är ganska uttjatad, men nödvämndig för allmän trivsel. 

Vilka är ni som struntar i att plocka upp bajset efter era hundar? Får ni inte dåligt samvete när ni lämnar bajs ute på de fina isvägarna eller på andra fina platser? Är det så ansträngande/äckligt att göra rent efter sig? I sådant fall kanske du inte är en lämpad hundägare. Blir faktiskt otroligt irriterad och less på er som gör att man blir äcklad av att vara ute i solen då man vill ha det skönt och njuta av livet. Visst kan man ha roligt även om det ligger bajs ute på gatorna, men det skulle vara trevligare utan. Tack till er som rengör efter era hundar.
 

Photo shoot med syrran

| Postat i: Elsas vardag, Foto, Kreativitet
2
 Igår var jag och syster ute på isen vid Södra hamn och hade en photo shoot. Hon ville dock agera fotograf hela tiden och själv inte bli fotad, detta resulterade i att jag blev motivet hela tiden. Detta blir alltså ett egoinlägg med många bilder på, just det, mig.





 






Vanilla

| Postat i: Elsas vardag, Kreativitet
0
Har precis ätit en riktigt god smoothie som jag vill dela med mig av. Receptet är följande:

1 portion:
1/2 banan
1/2dl färsk hackad mango
1/2 päron (ev.) 
1 dl vaniljyoghurt 
2 msk frysta blåbär
3 isbitar

Frukterna kan gärna vara kylda för kallare smoothie. Mixa allting med stavmixer och toppa med müsli/flingor. Så gott! 

Vanilj är klassiskt men väldigt gott, en favorit hos mig. 

Sportlov

| Postat i: Elsas vardag
1
Denna morgon har varit rätt chill, sorterat bilder vid datorn. Därefter körde jag, Kornelia, Evelina och Clara body pump på inpuls. Roligt att träna med kompisar, brukar oftast köra själv. Nu är jag laddad med ny energi efter att ha käkat lunch och pluggat lite. Dags för en dusch och en sväng ut i solen om jag hinner innan den försvinner. Oj, där rimmade jag visst, haha.


Törstig och trött

| Postat i: Elsas vardag
0
Rubriken beskriver mig väldigt bra just nu. Mjölk måste vara alla tiders godaste dricka. Vad slår ett kallt glas mjölk liksom? Vad jag hade gjort utan alla norrländska kossor kan man också fråga sig. Känner mig törstig nästan jämt numera, jag dricker med säkerhet 1, kanske 2 liter mjölk om dagen. Hur mycket jag än dricker är jag ändå törstig. Ja, jag har prövat med vatten också, men det är inte lika gott och det släcker ändå inte törsten. Någon som har något bra tips?
Är så sugen på en iskall smoothie just nu, men jag är så mätt...
Tumblr_mir9oudseh1rx6mtwo1_500_large

Depp

| Postat i: Elsas vardag
0
Just nu sitter jag och sörjer min otroliga klantighet. Ibland känns det som att möjligheten att kunna spola tillbaka tiden vore värd allt och lite till. Jag har nämligen tappat min macbook i golvet och nu är en del av skärmen helt konstig, typ svart med lite smått flimmer. Orkar inte beskriva, det lönar sig inte. Hoppas bara att det är tillfälligt och att det löser sig på ett enkelt sätt. Det var inte länge sedan jag spillde kaffe i datorn så att tangentbordet slutade fungera. Jag brukar inte vara den oförsiktiga som gör sönder saker. What happened? Så besviken på mig själv just nu. Bloggar från Agges dator och det går inte att ladda upp bilder, kul.

DISCO

| Postat i: Elsas vardag
0
I fredags hade jag fullt upp från morgon till sen kväll. Som jag nämt tidigare arrangerade min klass två discon denna dag (i syfte att tjäna pengar till klassresa). Ett var på eftermiddagen för lågstadiet och ett på kvällen för mellanstadiet. Egentligen ville jag vara med under båda discona och hjälpa/vara där, men eftersom jag hade jobb på hockeyn på kvällen fick jag nöja mig med att vara på lågstadiediscot. 
 
Det var sjukt roligt på det discot, så mycket söta barn som hoppar och dansar till Gangnam Style, uppvarvade och glada. Vi sålde slut på i princip allt snacks vi köpt in trots att vi hade många fulla kassar. Ibland var det lite kaos, exempelvis då någon hade lagt en bajskorv i korridoren, det började stinka och kändes inte speciellt fräscht. Totalt sätt tycker jag att allt gick bra och hoppas verkligen att vi gör om det igen innan sommarlovet! 
 
Pluggande innan discot startade.. 

Partytime! 


Gangnam style!! 
Fick höra senare att mellanstadiediscot inte var lika kul, det kom väldigt få. Fast av de barn som var där har jag hört att de tyckte det var roligt. 

Aj

| Postat i: Elsas vardag
0
Åt precis en superstark lakritsskalle, ni vet dom här hårda som man suger på. Ångrar mig nu eftersom det svider i gomen, det gör alltid det av den godisen eftersom den är så sur/stark men man kan ju inte låta blir när det står framme. Ingen annan tar initiativet att ta sista godisen, den ser ju så ensam ut, haha. Bra anledning, dagens ilandsproblem. Nu ska jag försöka göra färdigt skolarbete som borde skickas in. T R Å K I G T.

Ledsen för att det svider men glad över att jag får sovmorgon imorgon fast det är måndag.

Happy birthday to you...

| Postat i: Omvärlden
0
Det känns orimligt att det har gårr ett helt år sedan Estelle föddes. Var försvann all tid? Hur som helst vill jag önska henne grattis och publicera dessa otroligt söta bilder från hennes 1-årsdag. Kan inte sluta älska småbarn, de är så sjukt gulliga. 







Hittade också en bild från prisessa Victotias 1-årsdag. Samma klänning, sött! 

Humörblogg

| Postat i: Elsas vardag, Tankar och Åsikter
0
På senaste tiden har jag tänkt på hur bloggen blir påverkad av mitt humör. Slutprodukten av inlägget kan bli så otroligt olika beroende på i vilket skick jag är i för stunden. Detta märker jag då jag skriver ett inlägg men inte publicerar det direkt. När jag senare hittar det i utkast för att läsa igenom och eventuellt publicera kan jag känna att jag vill skriva om alltet. Förmodligen för att mitt humör inte är densamma som den var då jag skrev inlägget. 

Snowgirl Agency

| Postat i: Elsas vardag
0
För några veckor sedan hade Snowgirl agency (modellargentur) en fest, vi firade att fotostudion på Mjölkudden är färdig. Jag for dit med Agnes (som är en snowgirl) och Lisa. Alla andra var kring 20-30 år, alltså betydligt äldre än vad jag är. När vi kom in på hur gamla vi var sa jag såklart att jag är 15. De hade trott att jag var typ 19 innan, ska man ta det som en komplimang? Tror det ;) Festen var riktigt snyggt fixat med rökmaskin, grym ljudanläggning, kock, grymma kameror, o.s.v. Själv stannade jag inte jättelänge men jag hann bli fotad i studion ändå. 











Pengar rullar in som det ska det går bra nu ♫ ♪

| Postat i: Elsas vardag
2
Denna skoldag har varit kort och riktigt bra. Vi har planerat en hel del för discot som är på fredag. Tydligen verkar det komma över 150 barn, mycket att fixa men samtidigt roligt. Jag och Kornelia lyckades fixa sponsring på 500kr, sjukt najs att det finns givmilda människor, tack till er ♥. På eftermiddagen gick jag och några fler och handlade snacks och partyprylar. Det är sjukt mycket gotta att köpa till 150 barn, men vi delade upp det och det gick riktigt bra. Ser fram emot fredag, men tyvärr kan jag bara vara med på första discot eftersom jag jobbar på kvällen. Synd. 

Kvällspepp

| Postat i: Elsas vardag
0
Fick en liten humörväxling efter att ha kommit hem från en najs danslektion och hemma bemötas av någonting som var annat än positivt. Peppar mig själv och håller uppe humöret genom att läsa rätt sorts bloggar med bra budskap och fokus på rätt saker. Peppande, realistiska och tankeväckande på ett grymt sätt. Tack och bock läkarrock. 


Sunshine

| Postat i: Elsas vardag
1
När jag gick hem från skolan idag n möttes jag av ett härligt solsken. Denna tid på året är det sällan solen är uppe när skoldagen är slu (intresseklubben exploderar nu va?). Ska fixa några ärenden nu och ikvll är det jazz. 
Vi hörs förmodligen ikväll! 

Bild från promenaden hem från skolan, hemsk egentligen men hellre det än ett bildlöst inlägg.  

Nystart

| Postat i: Elsas vardag
0
Ny vecka med nya förutsättningar. Veckans längsta skoldag är nu avklarad och detta verkar kunna bli en bra vecka. Korta skoldagar med roliga saker på schemat, flera roliga saker inplanerade efter skoltid också. På fredag ska klassen ha två discon, ett för lågstadiet och ett för mellanstadiet. Nu planerar vi för detta och det är lite smått kaos, alla är så oengagerade. Det kommer nog att lösa sig till slut, haha. 


Tider

| Postat i: Elsas vardag, Gamla Godingar
0
Hade typ glömt att jag var en liten minifjortis en gång i tiden. 2008/2009 take me back! Eller så inte ;) När jag kollar på bilder verkar det ändå som att jag gjorde mycket skoj. Those were the days. 
 


En lördagkväll som denna...

| Postat i: Elsas vardag
0
Kände mig ganska trött efter at ha slutat jobbet på arenan runt 18. For hem och har spenderat kvällen här vilket känns väldigt skönt. Denna kväll har bestått av en ganska god men halvt misslyckad paella, filmkollande (sommarfilmer 2012), besvikelse då Amanda Fondells låt i mello inte var så bra som jag förväntat mig, för mycket ätande av vaniljvisp med äppelpaj (ingen annan här hemma ville ha så jag tog på mig ansvaret att äta upp all vaniljvisp i bunken själv) är smått illamående nu i efterhand. Men gott var det. Övriga familjen ligger nu sovandes på soffan. När Melodifestivalen var slut gick jag till köket för att hämta lite gotta, när jag kommer tillbaka ligger alla och sover tungt i soffan, ingen reagerar när jag försöker prata med dem. Det var min kväll det, ganska cozy ändå. 

GIMME (give me)

| Postat i: Elsas vardag
0
Take me back to sol, sommarlov och brun hy! 
 



Bussysselsättning

| Postat i:
0
Sitter på bussen hem från Emelies mysiga födelsedagsfest. Blev förvånad när jag upptäckte att detta är den senaste bussen som går idag. Mer bilder kommer senare!


Valentine

| Postat i: Elsas vardag
0
Nu är snart kärlekens dag över. Idag har jag sett mest hjärtan på facebook och i högstadiets korridor. Våra grymma lärare hade gjort så fint på högstadiet. Hjärtballonger i hallen när man kom in till högstadiet, massa lapppar i hela korridoren där det stod "Kärlek till ..."(olika människor, föräldrar/vänner/sig själv/husdur o.s.v.). Även massa röda pappershjärtan låg utspridda över allt, tända ljus och hjärtan i gips låg på borden, det delades ut geléhjärtan på lektionerna. Det bästa av allt var högtalarna i som spelade kärleksmusik i korridoren hela dagen från spotify. Mys. 








Allt ser mycket sämre ut på bild än i verkligheten, tråkigt. 

Allätare

| Postat i: Musik
2
Har börjat lyssna otroligt mycket på musik. Under vardagskvällarna då jag är hemma är musiken på i princip konstant. Inom musikvärlden känner jag mig verkligen som en allätare. Jag gillar så otroligt mycket musik från olika genrer. Allt från Alicia Keys till Swedish House Mafia, Linnea Henriksson, Passenger, Glee, Movits och massa mer. Utbudet är enormt. Något som jag däremot inte klarar av är tung hårdrock. 

Vad vore världen utan musik? Det är faktiskt helt galet vad konstigt det skulle vara, musiken används till så mycket! 

Och vem har gillat min bild på instagram?

| Postat i: Elsas vardag
0
Smickrande att den grymma hiphopmusikern gillat min bild! 


Starstrucked

| Postat i: Elsas vardag
0
Igår träffade jag och Kornelia Foki i Luleå. Idag träffade jag och Filippa Petter. Awesome! Det är så roligt att kändisar börjar hitta till Luleå och att jag fick chans att prata med både Foki och Petter, att dessutom få ta en bild med dom gör allting ännu roligare. Måste skynda mig att byta om till dansen nu, skriver mer snart! 







Nykär

| Postat i: Musik
0
Ikväll har jag beundrat tjejerna Jayesslee, derasmusikvideos på youtube är fantastiska. Varför har jag inte hört talas om dem tidigare? De har trots allt över fyra miljoner videos på många videor. Här är deras sida för videobloggar och här för musik. Slutligen kan ni kolla på denna video, älskar stämmorna, det akustiska, simpla och bara bästa av allt. Lyckas inte bädda in deras videoklipp här, tryck istället på länken för att komma till en grym cover! Besök även deras hemsida här. 
 
Tack Kornelia för tipset!

Lockande sommar

| Postat i: Elsas vardag
0
En dag som denna känner jag att sommar skulle vara väldigt gött. Saknar sol och värme, i vanliga fall brukar vi (familjen + kompisar/släkt) åka på semester under vintern för att hämta kraft och få lite solljus i det ständiga kalla mörkret. Detta har dock inte blivit av i år, och inga resor är inbokade heller. Känner att lov och sovmorgon många dagar i streck vore väldigt bra. Hejsvejs, imorgon är det måndag. Tjiiiho!

Bild från i somras, Skåne med kusinerna.
 

Läsvärt och tankeväckande

| Postat i: Omvärlden, Tankar och Åsikter
0
Igårkväll läste jag ett riktigt bra inlägg som jag tycker att ni alla bör läsa. Vårt samhälle går åt fel håll på flera sätt, inte bara klimatmässigt. Tryck här, och skrolla ner en bit, efter halva inlägget kommer det jag hoppas att du ska läsa. Vi behöver påminna oss om hur vi ska behandla varandra och vad vi sänder för signaler, ibland omedvetet. 


Svennekväll

| Postat i: Elsas vardag
0
Denna lördagskväll känns väldigt svennebanan
 
. God lördagsmiddag, risotto med champinjoner/kyckling, melodifestivalentittande (till och från) hemma med familjen, äppelpaj med vaniljvisp (så gott!) och chillande framför datorn. Känner mig dock ovanligt trött idag, kanske på grund av att jag gick upp typ halv åtta. Onödigt tidigt med tanke på att det är helg. Vi hörs imorgon! 

Gammaaaaaaaaal bild från typ 2009(?). Roligt att kolla igenom arkivet. 

Sinnessjukt

| Postat i: Elsas vardag, Omvärlden, Tankar och Åsikter
1
Jag tror de flesta av er har hört eller sett det uppmärksammade näthatet som Uppdrag granskning publicerade tidigare i veckan. Jag blev helt rubbad, Kornelia visade sedan vad Isabella Löwengrip skrivit på sin blogg. Hennes historia är sinnedsjuk, så hemsk (fast hon har gjort massa bra saker också). Avgudar hennes styrka att fortfarande stå på benen och orka vara offentlig. Läs detta nu! Vill ge henne all ära, känner själv medlidande och ett behov av att stötta och sprida information vidare. 
 

Brandlarm och poliser

| Postat i: Elsas vardag
0
Denna skoldagen har bestått av brandlarm mitt i lunchen och en seriös samling av hela högstadiet i ett klassrum då en elevs plånbok blivit borttappad/stulen. Under idrotten, dagens sista lektion var det promenad, men alla gick hem till Challe och trängdes i hans lägenhet istället. Nationellt prov i svenska gjordes igår, idag var det prov i religion och imorgon blir det ett till nationellt prov i svenska, uppsats. Wish me good luck! 


Söt eller knäpp?

| Postat i: Elsas vardag, Omvärlden
0
Denna video är för rolig för att inte läggas upp på bloggen. Kolla, skratta, spela på repeat och visa för andra i närheten av dig. Precis som jag gjorde. Haha. 

Kraftsamling

| Postat i: Elsas vardag, Kreativitet
1
Tjenare! 

Kom nyss hem från Dansmagasinet, har övat in rn danskoreografi med bland annat Agnes, Filippa och Julia. Den 14 februari är det ett event i Kulturens Hus, Kraftsamling. Temat är "vi ska bli fler!" och envangemanget är helt gratis, "viktiga personer" (antar politiker) kommer vara där och det kommer att bjudas på middag, show, diskussioner, med mera. Dans är en sak som står på schemat och jag kommer att vara med i dansgruppen, kan inte säga så mycket mer just nu.  Nästa tisdag smäller det, hoppas det blir ett lyckad event, jag tycker i alla fall att det ska bli kul. 
 

Shopping - Emphoria

| Postat i: Kläder & Mode
3
Här är en del av de kläder jag köpte i Emphoria, Malmö. Köpte några fler tröjor samt lite andra smågrejer utöver detta. Dessa bilder blev dock inte alls bra, kläderna ser fula ut fast de är riktigt snygga irl. Ni får ha det i åtanke när ni kollar på bilderna. Kläderna är från Hollister och NewYorker. 



Nej

| Postat i: Omvärlden, Tankar och Åsikter
4
Kollade nyss in några av "storbloggarna" som jag ine varit läst på typ flera år. Kissies och Kenzas blogg var några som jag följde flitigt ett tag för flera år sedan, som de flesta andra också gjorde. Nu när jag går in på deras bloggar blir jag bara paff. Hur fåniga/äckliga/läskiga/hemska headers kan man ha? Alldeles för sminkade, redigarede, poserande, lättklätt/sexistiskt. Usch. Ursäkta om jag är negativ men blir bara så sjukt irriterad på detta. Det känns som att vi kommit ifrån det där nu och insett att det finns annat här i världen. Godnatt.


Gymnasieval, check!

| Postat i: Elsas vardag
3
Idag har jag gjort ett svårt val, ett val som bestämmer vad jag ska göra de tre kommande åren. Mina två alternativ var självklara: SPIN (samhälls internationell) eller natur. Att välja mellan dessa två var däremot sjukt svårt. Har grubblat på detta länge, men som tur var påminde mamma att jag borde bestämma mig idag, och nu har jag gjort mitt val. Jag var verkligen i sista sekunden, imorgon ska pappret vara inlämnat. Mitt slutgiltiga val blev natur, gillar egentligen inte alls fysik, men jag kommer att ha enklare att få det arbete jag vill  om jag går natur. Med rätt personer i klassen och bra inställning kommer det förhoppningsvis att funka även om det är fokus på tråkiga ämnen. Here we go! 
 


Dagens outfit - Videoblogg

| Postat i: Elsas vardag
0
Fick tidigare en fråga om jag inte kunde göra en videoblogg då jag visar dagens outfit. Försökte göra en igår men det gick sådär. Det kändes så konstigt att filma sig själv enbart för att visa vad jag har på mig. Liksom gå fram och ställa sig framför kameran, typ snurra runt ett varv och sen hejdå. Såg heltkonstigt ut, tror att jag kör på foto om jag ska visa outfit någon gång i framtiden... Eller? Någon som har tips av hur man filmar outfit så att det blir en rolig/intressant video?  

Ska bege mig till jobbet nu, höres!
 

Designträsket

| Postat i: Elsas vardag
1
Är väldigt sugen på en ny bloggdesign, känns som att det börjar bli dags för det. Däremot är jag själv tyvärr gans okunnig. jag kan grunderna hufsat bra, men att exempelvis göra en snygg header tycker jag är väldigt svårt. Är det någon där ute som kan bloggdesign och har lust att hjälpa mig? Kanske är redo att betala om det inte är svindyrt och om du kan göra snygga designer. Hör mer än gärna av er! 

Bild från i somras, härligt.

Stockholmsguppen

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag blev nyligt påmind om att jag glömt skriva om min vistelse hos Stockholmsgruppen models. Var ju nere i Stockholm i oktober/november då Stockholmgruppen hade ringt och sagt att de ville träffa mig. 
 
Allt började egentligen då jag och Filippa var på Idol (tv4) live när de var på turne uppe i Luleå. En tjej haffade mig och undrade om jag var intresserad av att vara modell för dem nere i Stockholm, hon tyckte att jag hade ett unikt utseende. De tog kontaktuppgifter och vi träffades några gånger men jag var fortfarande för ung. 
 
För några månader sedan åkte jag alltså ner till deras kontor i Stockholm där de fotade lite, men de har en längdgräns och jag är egentligen typ 2dm för kort. Jag kommer aldrig att bli 1,8m men lite mer kommer jag troligen växa. Efter att jag blivit fotad och lite snack bestämde vi att vi skulle höras igen i mars och se om jag vuxit mer, utvärdera liksom. Jag hoppas verkligen att jag fortsätter växa på längden, inte bara för modelljobbet, utan också för att jag vill bli 1,70m. Det vore optimalt! 
 
Bilder från Idol, då min "modellhistoria" började. Linnea Henriksson ♥



MALMÖ

| Postat i: Elsas vardag, Resor
0
På söndagen for jag och delar av släkten till Malmö med tåg. Vi var i Hyllie, vilket var ett otroligt coolt område, det håller fortfarande på att byggas till en ny stadsdel av Malmö. Jag tror aldrig att jag varit på ett så high tech ställe i Sverige, alla byggnader var så moderna och coola. Det kändes som att jag var i något annat coolt land (inte för att Sverige är ocoolt.) Besök det området om du är i Malmö! 

Först av allt käkade vi lunch, maten var sjukt billig där, god sushi för 55 kr! 


Därefter gick vi till Malmömässan där det var en utställning om tutankhamun. Denna utställning åker på turné runt om i världen och var faktiskt riktigt intressant. Kände att jag blivit lite klokare inom historia efteråt. 








Därefter gick vi till en av skandinaviens största köpcenter (120000 kvadratmeter), Emphoria. Det öppnade i slutet av oktober 2012, alltså väldigt nyss, nybyggt. Arkitekten och hela köpcentret var otroligt coolt, snyggt och helt enkelt awesome. Bästa och mesta shoppingen på lääänge. 












Vi fikade på på ett café där inne som var sjukt najs. Det var automater där man tog så mycket frozen yoghurt (som mjukglass) man ville ha, av olika smaker. Sedan fanns det tusen olika toppingar, nötter, olika choklader, bär, frukt, godis, strössel, såser, o.s.v. I slutet väger personalen bägaren om man betalar för vikten. Så smart och så gott! Önskar verkligen att detta fanns uppe i Luleå. 


Här tog man frozen yoghurt och mixade olika smaker som man ville.


Topping! 


Hollister! Trodde att det bara fanns i Stockholm.


Glashiss där det rinner vatten på utsidan, svårt att få på bild, men riktigt snyggt. 


Vi gick ut på takterassen och såg ut över Malmö, det var riktigt fint, men lyckades inte riktigt fånga skönheten på bild.

Det var utrustat med flera stora kikare uppe på taket av gallerian, smart. 

Även på taket var arkitekturen väl genomtänk, detta är alltså högt upp från marken, uppe på gallerians tak. 

Hyllie i mitt ♥