Varför bor inte jag i Stockholm

| Postat i: Elsas vardag, Omvärlden
0
I stunder som dessa önskar jag verkligen att jag bor i Stockholm. Så fint! 

HAHAH

| Postat i: Elsas vardag
0
Har skrattat mer än på länge ikväll åt denna video. Egentligen är den inte så rolig, men den är ändå så patetisk, speciellt i slutet. Orkar inte. 
 

Och jag hade så fel

| Postat i: Elsas vardag
0
Trodde att jag skulle få så mycket mer tid till bloggen nu när jag är färdig med Rosetta stone. Just nu känns det inte alls så. Plugget tar upp så sjukt mycket tid. Vet inte om jag är trög eller om det helt enkelt är väldigt mycket just nu. Tror det är en blandning. Mycket prov, läxförhör och inlämningar denna vecka. Nästa vecka prao och helgen är fullspäckad med aktiviteter.
 
Ska försöka göra roligare inlägg så fort tiden finns!
Godnatt.

SÅ SÖT

| Postat i: Omvärlden
0
Jag tror att de flesta har varit så trötta att de somnar sittandes men väcks direkt av att huvudet "faller" och man rycker till av reflex. Däremot har jag nog aldrig sett en bebis göra detta. Dessutom att man blir glad varje gång, så galet sött! 
 

Wihoooo!

| Postat i: Elsas vardag
0
Nu är jag äntligen färdig med Rosetta Stone. Det är en språkkurs som man köper och gör på datorn. Har spenderat väldigt många timmar med detta enda sedan sommarlovet, vilket det absolut är värt nu i efterhand. Nu har jag fått x antal kronor samt språkkunnighet i bagaget! 

Känns skönt att nu ha mer tid till att blogga, plugga och framför allt chilla framför TV:n osv. 
Trelig kväll! 

Snabb dag

| Postat i: Elsas vardag
0
Denna lördag har varit trevlig men gått väldigt fort. Startade dagen med träning på Sensia. Hela eftermiddagen tillbringades på jobbet, vinst med 8-1, helt sjukt bra! Kom hem strax efter 18 och hann inte göra så mycket innan middagen. Sen har jag faktiskt gjort lite plugg fast det borde vara förbjudet på en lördagkväll, men jag har skjutit upp det hela veckan och kommande vecka kommer vara riktigt jobbig. Examintion i tre ämnen och inlämning av bokreflketion i engelskan + övriga läxor.


Gav upp plugget hyfsat fort, sitter med nötter, dator och godis just nu. Gött. 

Min lillebror är cool

| Postat i: Elsas vardag, Omvärlden
0
Min lillebror är verkligen beundransvärd på många sätt. Sjukt musikalisk, smart (lägger på eget initiativ ner många timmar på en powerpoint om ormar som inte har med skolan att göra), visar roliga videoklipp och mycket mer. Detta klipp om "Minecraft Style" är för bra för att inte lägga ut, även om det förmodligen är många som redan sett det. Så sjukt likt Gangnam Style! 
 

 

Blir lite smått galen

| Postat i: Elsas vardag
0
Blir lite smått galen av allt skolarbete just nu. Det är mycket på g, framför allt i tyska, no och hemkunskap. Imorgon har vi ett svårt förhör i tyskan, tysk grammatik är något av det tjorvigaste jag varit med om (eller egentligen inte). Det blir så sjukt många timmar vid datorn varje dag. Vi gör ju i princip allt som har med skolan att göra på datorn. Skulle sitta fint med att göra nåt helt annat ett tag. 

Vi hade en liten "kafferast" igår på skolan. Förstår inte varför jag inte kan lära mig att tycka om varma drycker?  
Inte ens te som luktar så gott smakar gott. Mina smaklökar verkar vara lite knäppa. 

Orkar inte bloggen idag

| Postat i: Elsas vardag
0
Brukar försöka blogga varje dag, och oftast är det inget problem med att hitta inspiration till bloggen. Men denna dag har varit seg och jag orkar inte göra något vettigt inlägg. Dansen var najs, skolan gick också ganska bra men för övrigt en ganska pissig dag. Godnatt. 

Bästa på hela säsongen

| Postat i: Elsas vardag, Omvärlden, Tankar och Åsikter
0
Gårdagens avsnitt av Solsidan var enligt mig det bästa på hela säsongen. Vet inte om det berodde på att jag var på gott humör och det var god stämning, alla skrattade framför TV:n eller om detta avsnitt helt enkelt var bäst. Kolla in avsnittet på TV4play om ni inte redan sett det! 
 



It's crazy

| Postat i: Elsas vardag, Omvärlden, Tankar och Åsikter
0
Igårkväll var jag och kotten och såg sista filmen av twilightserien på bio. Beaking dawn part II. Jag kan inte beskriva hur oändligt bra hela alltet är. Filmerna, böckerna, skådespelarna, författaren. Allt är så fint, så älskvärt. Om du inte läst böckerna eller sett någon film bör du börja med att läsa första boken nu. Du missar en undebar värld annars. Blir otålig nu, vill vara vaken och se alla filmerna hela natten. Måste sova. Godnatt. 



 

En modernare variant av veckobrev

| Postat i: Elsas vardag
0
Detta inlägg är inte avsett för mina läsare, utan är skriven för att vara en del av farfars veckobrev som läses av vänner och släkt.


Min farfar Leo har sedan 1993 skrivit veckobrev till vänner och släkt. Detta är något som gått i arv och utvecklats tekniskt allt eftersom. Det vanligaste sättet nu för tiden att hålla vänner uppdaterade om vardagslivet är att via en blogg publicera inlägg med valfritt innehåll.
 
 Bild från kusinkollot i somras.
 
Bloggvärlden är väl utvecklad och om man lär sig tekniken kan man enkelt anpassa bloggen så att den blir precis som man själv vill. Om farfar skulle övergå från veckobrev via mail till en blogg som uppdateras varje vecka skulle det tekniskt bli smartare på flera sätt.
  • Folk kommer kunna kommentera inlägg som Leo gör och tycka till, ge respons. Han kan själv kontrollera varje enskild kommentar och välja om alla hans läsare ska kunna se den eller enbart han själv. Dessutom kan han svara på dem i bloggen (det finns en speciell funktion för detta.)
  • Han kan strukturera upp inläggen i olika kategorier som han själv skapar. Exempelvis släktträffar, rotary och resor.
  • Vi läsare kan smidigt kolla igenom gamla inlägg genom att antingen söka i hans kategorier eller kolla i arkivet där tjänsten automatiskt sorterar upp inläggen efter månader.
  • Farfar kan göra tidsinställda inlägg. Han kan alltså göra i ordning ett inlägg en vecka före det publiceras och ställe in så att det automatiskt läggs upp på bloggen vid angiven tispunkt. Detta är smart om han är ute och reser!
  • Han kan ha en lösenordsskyddad blogg. Läsarna måste alltså skriva in ett lösenord för att komma in på hemsidan. Detta gör att det blir mer privat, han kan ha koll på vilka som läser bloggen.
  • Om farfar vill att någon annan ska göra en "gästblogg" åt honom kan han ge den personen ett lösenord som ger hen tillgång till att göra inlägg.
  • Han får en statistik som visar två saker: unika läsare och sidvisningar per dag.

Som ni ser finns det många fördelar med detta. Visst skulle det vara roligt om veckobreven övergick till blogg?


Så besviken men ändå så glad

| Postat i: Elsas vardag
0
Ikväll har jag varit med Kornelia. Jag såg på instagram att Foki var i Luleå idag. Blev så irriterad på mig själv att jag inte uppmärksammat mig på det tidigare (igårkväll skrev hon att hon skulle hit idag). I sådant fall hade jag ju kunnat se till att vara i stan, då hade jag förmodligen träffat henne. 
 
Hur som helst, jag och kotten skrev till henne på instagram och frågade ifall vi inte kunde ses ikväll. Såklart hade vi inga förväntningar på svar men efter ett tag fick vi svar, vilket inga andra brukar få på hennes instagram! Så glad att hon ville träffa oss, synd bara att vi skrev för sent. 

Självklart skulle jag ha skrivit "annan gång" inte "anna gång" hehe, slarvskrev visst lite. 

Så välbehövligt

| Postat i: Elsas vardag
0
Är så glad över att vi har två dagars ledighet varje vecka just nu. Idag såg vi en film faktafilm på skolan där de berättade om hur folk var tvugna att arbeta 12h varje dag. Hemskt. Har för övrigt haft utvecklingssamtal idag, gick oväntat bra faktsikt. 


Såg att mitt inlägg från gårdagen inte publicerats förrän nu, konstigt men nu är det ute i alla fall! 

Working all day

| Postat i: Elsas vardag
0
I princip hela dagen har ägnats åt arbete. Mycket pluggande som till slut övergick till jobbet på hockeyn. 
Känner mig väldigt trött, men är inte klar än. Måste fixa färdigt den sista uppgiften som ska vara inlämnad idag. 
Snark.

Bild från farsdag i söndags. Min pappa äger! 
 


Elsa + sova = sant

| Postat i: Elsas vardag
0
Sömn måste vara något av det skönaste som finns. Ska bli så skönt att gå och lägga sig nu, kommer förmodligen somna direkt. Är så trött. Tråkigt nog måste jag upp tidigt, skola igen. Bajs.

Gammal bild... 

Udda förmiddag

| Postat i: Elsas vardag
0
Vi har varit lediga från skolan idag eftersom lärarna har utvecklingssamtal. Några uppgifter att göra här hemma har vi däremot fått.

Förmiddagen spenderades med roliga tjejer för att fota mitt bildarbete. Blev en halvt galen men också väldigt rolig förmiddag. Vi sminkade/stylade oss inne i Domkyrkan (konstigt men sant) medan någon satt och spelade orgel i flera timmar när vi donade och grejade. Random. Efter det fick stackars flickor frysa ihjäl när de agerade modeller enbart klädda i lakan medan jag agerade fotograf. Tror att resultatet blev bra! Visar resultatet senare, nu får ni en back stage-bild från min instagram. 

Svenska hjältar

| Postat i: Elsas vardag
2
Idag var min klass på ett event (eller vad man nu vil kalla det). Svenska hjältar från aftonbladet är ute på turné och idag kom dom till Luleå. Tyvärr kunde inte ledaren Mark Levengood komma, hans son hade ramlat med cykeln imorse. Däremot träffade vi Anja Pärson och två riktiga "hjältar" som varit/är riktigt starka och gjort fantastiska saker.

Riktigt gripande och bra var det. Min uppfattning om Aftonbladet ändrades ganska mycket idag från negativ till positiv. 

 

Love on top

| Postat i: Musik
0
Efter att ha dansat till låten nedan på jazzen har jag börjat lyssna på Beyoncé igen. Hon har en otroligt fin röst och precis som Alicia Keys har hon under en lång period gjort massa bra låtar. Gammal musik är också bra (delar av den i alla fall). 
 


Är däremot less på att så många musikvideor är lättklädda/ska verka sexiga. Dessa var ju inte värst (speciellt inte Love on top, den är najs!)

Fynd

| Postat i: Elsas vardag, Kläder & Mode
0
Hittade denna tröja på H&M i fredags när jag och Kornelia kollade runt en snabbis på stan. 50% på stickat. Riktigt najs för mig som behöver mer vinterplagg. Gillar att den inte är så mörk och tråkig, det behövs uppiggande färger i detta vinter/höstmörker. 



Halloween

| Postat i: Elsas vardag
1
Här kommer några bilder från halloweenfesten på höstlovet hos farmor och farfar med kusiner och övrig släkt. Tårtan är gjord av mig och Astrid. Lillebror Hugo var vampyr. Och jag var inget speciellt, men hade peruk och sminkad mig svart/vit/röd. En trevlig kväll var det. 










Fredag hela veckan

| Postat i: Elsas vardag
2
Denna fredag har bestått av en hyfsad skoldag, ganska kort. Efter det stack jag hem och käkade lite mellis och fixade lite grejs. Direkt efter det träffade jag Kornelia på stan, först fixade vi några snabba ärenden, sedan stack vi till Sensia på Body pump. Första gången för båda oss. Var rätt najs faktiskt, förutom att jag kände mig lite halvt lost ibland. Roligt med bra sällskap var det också :) 
 
Bild tagen efter träningen. Vrid på huvudet om ni vill se den rak. 

Det var länge sedan

| Postat i: Elsas vardag, Gamla Godingar, Tankar och Åsikter
0
Att kolla på foton och filmer från förr är otroligt roligt. Älskar att väcka gamla, fina minnen och blicka tillbaka till det som hänt. Här kommer två goa bilder från barndomen. 
´
 

Taggar helg

| Postat i: Elsas vardag
0
Skoldagen har varit helt okej. Höjdpunkten var då vi planerade inför Montessoris första högstadieluciatåg! 
"Vi ska skapa en tradition detta år, vi ska anordna det första högstadieluciatåg någonsin på denna skola", så sas det. Låter mycket seriösare och större än vad det är, men kul ska det bli i alla fall. 

I övrigt ska det bli så skönt med helg, framför syftar jag nu på sovmorgon. Har blivit mer och mer förälskad i sömn (låter som världens tråkmåns och latpotatis)
Gillar inte mina fula webcambilder, när jag inte orkar fixa något annat är det mitt enklaste alternativ. 

Trötter

| Postat i: Elsas vardag, Tankar och Åsikter
0
Efter höstlovet, nu när skolan börjat igen har jag börjat bli mer och mer trött på mornarna/förmiddagarna. Somnade i princip på första lektionen idag när vi lyssnade på Obamas tal efter beskedet att han står kvar som USA:s president i 4 år till. Det var sjukt intressant men ändå kan jag somna? Jag sover ändå ca 8 timmar/natt och det är väl ändå ganska mycket? 

Ska lägga mig och läsa nu, hoppas på att vara lite piggare imorgon. 

Go Obama!

| Postat i: Omvärlden, Tankar och Åsikter
0

Förhoppningsvis kommer jag att veta vem som vunnit det amerikanska valet imorgon när jag vaknat. Jag vill så mycket att Barack får sitta kvar. Mitt Romney verkar ha så många konstiga tankar och åsikter. Synd att jag inte får rösta bara.. och även deras konstiga system när det gäller röstning. Fick nyligt reda på att den som får minst röster totalt ändå kan bli president. Crazy.
Fact-Check-Guide_JP_974088c.jpg

 


Myskväll med lillebror

| Postat i: Elsas vardag
0
På söndagskvällen hade jag och Hugge FF i hemma hos oss. Vi lagade middag tillsammans, såg på Solsidan osv. Det var riktigt mysigt.

Hatkärlek till Solsidan måste jag säga. Det är så underhållande samtidigt som det är så sjukt jobbigt att kolla på, dom hamnar alltid i klistret och alla är så tröga! Haha. 




Gotta be ego

| Postat i: Elsas vardag, Foto, Kläder & Mode
0
Två bilder på mig idag. Vet inte om man ska kalla det outfitbild eller inte, man ser ju inte hela kroppen..
Tröjan är i alla fall ny, köpte den i Sthlm. Stortrivs, lagom varm och riktigt skön. 

Ansiktsmask

| Postat i: Elsas vardag
0
Har nyss satt på mig en blåbärsansiktsmask efter att ha tagit en promenad med syster och efter det en tjejbastu med lite spa. Börjar skolveckan med en mysig kväll här hemma. Bjuder på en lagomt ful bild, hehe. 
 

Amazing girl

| Postat i: Elsas vardag, Musik
0
Lyssnade nyss igenom många av Alicia Keys låtar på Spotify. Utbudet är väldigt stort och jag måste erkänna att jag blev lite paff över att hon gjort så många grymma låtar. Både med högt tempo och lunga relaxlåtar, gamla som nya. Kärlek till henne! 
 

Ville lägga upp Empire States of Mind och Dosen't mean anything också, men min dator laggar sönder så jag gav upp :/ Kolla in låtarna själva! 

Halloweenkväll på jobbet

| Postat i: Elsas vardag
3
Snart är det hockey, och jag jobbar som vanligt. Ikväll är det halloweentema och personalen ska vara utklädda. 
Använder linserna igen, måste passa på nu när de fortfarande funkar. Ska jobba med Kornetto idag, det blir bra, fast vi båda egentligen vill jobba på andra sidan arenan. Ska sticka nu, vi hörs! 
 

Håller tummarna

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag fick en "golden ticket" när jag köpte kläder på Bik Bok i Stockholm. Nu är jag med och tävlar om
50 000 kr. Det vore inte alls fel att vinna det, helt galet glad jag skulle bli! Chansen lär inte vara stor, men hoppas kan man ju alltid göra. 




En såndär outfit

| Postat i: Elsas vardag, Kläder & Mode
0
Tröjan (som tyvärr inte är så synlig på bilden) är från Bik Bok, Gallerian i Stockholm. Det är en dragkedja i ryggen. Köpte ganska många olika tröjor i huvudstaden förra veckan, det var behövligt.
 

Pustar ut

| Postat i: Elsas vardag
0
Idag avslutades mitt otroligt tunga jobb som kolloledare. Jag har följt med på aktiviteter som Nordpoolens badhus med relaxavdelningen, Teknikens Hus, Norrbottens musuem och Leos lekland. Fast jag var ganska många år äldre än övriga barn har jag haft riktigt skoj. Däremot känns det ganska skönt att det är slut nu. Jag behöver inte skynda iväg på morgonen och kan planera dagen som jag själv vill. 

Ni får en höstig bild från helgen, Östermalm, Stockholm. Varför finns inte såhär vackra platser i Luleå? 

Trick or treet?

| Postat i:
1
Igår var det halloweenfest med släkten. Självklart gick vi ut och skrämde folk. Massa godis fick vi! Mer bilder kommer.