JUNI

| Postat i: Elsas vardag
0

I juni var inläggningen över och sommarlovet kom. Innan det var det tårtbakartävling i skolan vilket var riktigt roligt.


Skolavslutning! 

Syskonkärlek






 
Stugsäsongen började och även stugjobb, vi började böka med bryggan i vattnet. Vadarstövlarna passade perfekt på mig. 

Jag kom igång med att plantera olika blommor/grönsaker hemma. 

Vi åkte på släktträff/50-årskalas nere i Skåne. Alla kusiner på mammas sida (utom en) var samlade. Kan inte minnas när detta hände sist. Spännande! 

Efter att vi firat färdigt morbror i Skåne bar det direkt av till Tranås (i en annan del av Skåne). Där var det en släktresa på pappas sida för att fira farmor som fyllt 70. Detta firande pågick längre, i ca 5 dagar. Vi hade hyrt en stor buss som körde oss till olika destinationer och sevärdheter. Allt från att besöka Glimmingehus (en riktigt cooll borg) till att åka till Kiviks musteri (ett företag som tillverkar jucie, sylt, saft, med mera). Det var riktigt roligt att vara så mycket folk samtidigt som man känner alla bra. 

Här var vi på en otroligt fin strand, kanske en av de vakraste i Sverige. 





Provsmakning på Kiviks musteri.

Agnes blev upptagen på "scen" och de skojade ordentligt med henne, haha.



 


Här har Ronja Rövardotter spelats in.

Under självaste festkvällen hade vi hyrt ett place där det var grillbuffé. Det var många framföranden, musik och dans. Vi äldre kusiner tog låten "Ett Mirakel" av Björn Ranelid och ändrade texten samt gjorde en enkel dans. Sjukt najs! 



När farmorfirandet var slut fortsatte vår Sverigeresa till Lund. Där bodde vi hos kusinerna, kollade in deras nya hus, shoppade i stan och käkade på en cool indisk/thairestaurang. 


Dagen därpå tog vi tåg till Göteborg för att sedan åka båt ut till den magiska skärgårdsön Gullholmen. Där har lundkusinerna en sommarstuga. Det blev midsommarfirande, vilket var höjdpunkten. 

 
Åter hemma hos oss i Luleå fortsatte kusinhäng med lulekussar och grillmiddag.

 
Hittills till JUNI





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: