Arbetsvecka 2 på ingång

| Postat i: Elsas vardag
0
Imorgon börjar andra sommarjobbsveckan för mig. Har gjort bort 1 av 3. Känns lite segt, jag har ännu inte haft något riktigt sommarlov med tanke på att jag hade konfa de två första veckorna och har sommarjobbat sedan dagen efter konfan. Men jag hunnit göra mycket roligt så jag ska inte klaga. Men jag måste erkänna att jag längtar tills om två veckor, då jag är helt fri. 
 

Konfirmationsfirandet @ Hasslers

| Postat i: Elsas vardag
1
Efter konfirmationen i söndags firade vi hemma hos oss med släkt och vänner. Det blev the typical sswedish summer med grillat, potatis, såser och jordgubbstårta. Det var riktigt mysigt, kul att träffa olika människor och äta god mat. 

Grill master 
 
 
 
 

Fick även kondirmationspresenter, så gulligt och omtänksamt. I handen håller jag ett Thomas Sabopaket med två berlocker till mitt nya armband. Visar bild på det senare! 


Mammas fagra tårta med madelbotten, citronkräm och grädde. 


Min tårta blev inte lika fin, men älskar verkligen den hemmagjorda vaniljkrämen som var på denna tårta. Perfekt för dom (exempelvis jag) som inte gillar grädde på tårtor. 
 

I miss my hair

| Postat i: Elsas vardag
0
 Saknar mitt långa hår. När jag kollar på gamla bilder känner jag verkligen att jag vill ha det tillbaka. Det är bara att börja spara ut igen, det jobbiga är bara att det tar sådan tid! 

Gamla webcambilder från långhårstider. 


 

Midsommar!

| Postat i: Elsas vardag
0
Som vanligt är min blogg alltid efter nutid. Inläggen blir om sådant som hänt för några dagar sedan. Det beror på att jag aldrig orkar ladda in bilderna samma dag som jag fotat. 

Midsommar firades i alla fall i Sunderbyn med kompisar och familj. Det var riktigt mysigt, barn i alla åldrar.  Minsta tjejen Lisa ville vara lekstugan hela kvällen. 
 
Grym midsommarbuffé med många klassiker. 

Barnbordet, för 10 åringar och mindre, jag och de andra i min ålder räknades alltså som vuxen. 


Midsommarmat! 

 
Johanna är fotograf, har tyvärr ingen bild på henne, och Sara var i Turkiet. Förmodligen är hon en pepparkaka just nu, jag är avis! 


Fotade tyvärr alldeles för lite, och lyckades inte få med det roligaste på bild. Fotboll föräldrarna mot barnen. Så sjukt mycket roligare med lattjo fotboll än med fotboll i skolan då det är blodigt allvar. Blev riktigt taggad på att börja med fotboll igen. 

Konfaavslutningen

| Postat i: Elsas vardag
0
I söndags hade vi den traditionella konfirmationsgudstjänsten med kåpor. Det var psalmer, sånguppträdanden, fotografering, tårtkalas och kramring. Det var riktigt tidigt på morgonen och därav såg vi väldigt trötta ut och sjöng som kråkor. Sista kvällen drabbades nästan alla av förkylning och det gjorde inte sjungandet enklare... 
 
Det var hur som helst en fin konfirmation med härligt folk. Här kommer en hel del bilder. 










 
 Bilder från firandet av konfirmationen som fortsatte hemma hos oss kommer senare. Borde krypa till kojs nu eftersom jag börjar jobba tiiiidigt imorgon igen. Natti! 
 

Konfaredovisningen

| Postat i: Elsas vardag
0
I torsdags hade vi konfaredovisning på Sundet. Det var sång, teater, tävling, fika, med mera. Det var riktigt roligt med mycket skratt. Allra roligast var nog tävlingen då föräldrarna skulle gissa vilken konfirmand som gjort olika saker under lägret. Allt från vem som kastar sönder hinkar när man förlorar i lekar till vem som skyller på att alla fyra toaletter är upptagna mitt i natten och att det är därför hen har sprungit iväg från sovstugorna mitt i natten för att kissa.

Bilderna blev kanske inte de bästa, det var inte speciellt bra ljus i kapellet där vi höll hus. 
 




Har skulle föräldrarna gissa på vem av Amanda, jag eller Alva som räddat vilsna fåglar som flygit in i en stuga. 


Stipendieutdelning. Jag blev årets pensiönär (jippie!) eftersom jag var ett år äldre än alla andra. 
 

Vad hände?!

| Postat i: Elsas vardag
0
Loggade just in för att skriva ett inlägg och märker då att jag redan nu har nästan 200 unika besökare på bloggen idag. Så mycket brukar jag inte ha, och med tanke på att jag inte bloggat något idag förstår jag inte varför? Är det någon som har gjort en shoutout för mig eller varifrån kommer ni bloggläsare? 
 
Jag är i alla fall glad att ni hittat till min blogg. För övrigt konfirmerade jag mig idag! 
Bilder och text om det kommer senare, nu får ni nöja er med denna. 

9 års plugg är över, part III

| Postat i: Elsas vardag
0
Efter firandet på stan for vi hem och fotade varandra i trädgården, en liten familjetradition som jag gillar. Varning för många egobilder, då Agnes var upptagen med annat blev det med bilder på mig. 









 
 


Under kvällen hade vi examensfirande med kusinerna hemma hos oss. Grillat, studsmattehäng, tvspel och härligt umgänge. 


 

9 års plugg är över, part II

| Postat i: Elsas vardag
0
Efter skolavslutningen i kyrkan fortsatte i princip hela klassen till Kyrkans hus för tårtkalas och kramring. Vissa grät floder och det var så gulligt. Slutbetygen kollades och meritpoängen räknades ut. 
 
 
 


 
Efter fikat fortsatte jag, Kornelia och familjerna till Sushibar och jag åt den kanske godaste utelunchen jag ätit. 




En sista del om skolavslutningsdagen kommer inom kort... 

Back to basic

| Postat i: Elsas vardag
0
Igårkväll kom jag hem från konfan. Nu har jag just ätit frukost och ikväll väntar midsommarfirande i Sunderbyn.Känns egentligen som att jag borde försöka sova ordentligt i helgen med tanke på hur lite jag sovit de två senaste veckorna och att jag på måndag börjar sommarjobba och då kommer behöva stiga upp 05.30(!!!) varje vardag i tre veckor. Slitigt men värt pengarna. Vi hörs /Nyvaken snobbenpyjamastjej97

Snart hemma

| Postat i: Elsas vardag
0
Nu är det näst sista dagen av konfan och snart kommer jag komma igång med bloggningen igen vilket känns skönt. Vi hörs på ett tag!


Konfan

| Postat i: Elsas vardag
0
Har fullt upp på konfan. Ute på vägarna med Amanda just nu, senare ikväll cyklar vi in till stan.


9 års plugg är över, part I

| Postat i: Elsas vardag
3
Har en massa examensbilder att visa, och delar upp alla dessa bilder i två inlägg. Börjar med att visa alla bilder från kyrkan/betygsutdelningen. 

Vi nior fick enligt tradition sitta på stolar vända mot publiken. 


Vi sjöng sist av alla och det var stipedieutdelning. Vårt framträdande blev helt kass, allt blev en enda röra men det var fint ändå, haha. 




Betygsutdelning utanför kyrkan! 


Lärarkramar och tårar från lärarna. Så gulligt! 


De sista gruppfotona på vår klass samlad, tragic & magic. 



Kollade in betygen och blev nöjd, en befrielse att vara utan plugg under flera månader framöver! 






Såhär glad var jag över att få sommarlov (fast har egentligen inte riktigt förstått att det är lov ännu). 

SOMMARLOV!

| Postat i: Elsas vardag
0
 Massa bilder från denna fina avslutningsdag kommer. Än så länge får ni nöja er med denna! 
 

Prioritera, bortprioritera

| Postat i: Elsas vardag
0
Sista veckan på grundskolan, aktiviteter, bal, "klassresa", nationaldagen, skolavslutning, konfa, sommarjobb. Detta är bara lite av allt som har hänt denna vecka, och vissa saker som händer veckorna framöver. Dessutom måste jag lämna in mina kära (men sjukt sega) macbook imorgon, och därmed har jag fullt upp med att rensa och spara alla viktiga filmer/bilder innan det är för sent. Har inte tid att blogga just nu känns det som. Så bli inte förvånade om den står tom ett tag (fast vem vet, kanske inte kan låta bli att skriva nåt inlägg ibland i alla fall). 

Bild från balen! 
 
 

Stress

| Postat i: Elsas vardag
0
Måste lämna in min dator denna vecka. Vill rensa bort all skit innan jag gör en säkerhetskopia för att slippa få med mig massa onödiga saker. Dock tar det väääldigt mycket tid, många timmar. Har inte tid, denna vecka är fullsmäckad med aktiviteter av olika slag. Imorgon är det Arcus under dagen och bal på kvällen. Wiho! 
 
Bildlöst inlägg, hinner inte fixa bild. 

We can go the distance

| Postat i: Elsas vardag
0
Alla i familjen utom jag åkte till stugan igår, hade ett ärende i stan och kunde därmed inte följa med direkt. När jag var färdig på stan ville jag ändå komma ut till stugan, kändes så tråkigt i stan. Modig som jag är packade jag väskan, tog fram vägbeskrivning och cyklade iväg till Lövskärs hamn, 1,5 mil bort (utan att ha någon aning om hur man cyklar till Lövskär, eller ens Hertsön). Cyklade vilse i Hertsön och trodde att jag aldrig skulle kunna hitta hela vägen fram. Kollade på vägbeskrivningen på mobilen i princip varje minut. Kände mig verkligen som världens mest korkade turist i sin egen lilla hemstad. 
 
Till slut frågade jag en powerwalkande tant om hjälp, och efter att hon beskrivit vägen för mig så gick det toppen (bortsett från att det var väldigt varmt och att det var långt att cykla på öde motorvägar). Blev till slut upphämtad i hamnen och kom fram till stugan ♥. 

I väntan på hamtning vid hamnen, det var otroligt fint där, lyckades inte riktigt fånga skönheten på bild.