Kusiner på besök

| Postat i: Elsas vardag
0
I helgen kom några av mina kusiner från Stockholm upp och hälsade på. Vi hade en rolig fredagskväll hemma hos oss med Idol, musik, middag, med mera. Blev helt paff när jag fick höra vad Vilgot (till vänster på bilden) har fått vara med om. Bland annat pratat, och sjungit för kronprinsessan Viktoria, varit i 10 dagar med till kör i Kina och sjungit i radio för hela Kinas befolkning och varit på bröllop med Mickan i Solsidan. Ett väldigt häftigt och spännande liv tycker jag det låter som! 


Random

| Postat i: Elsas vardag
2
Här om dan lekte lillebrorsan med sina jujutsikompisar. Efter ett tag började de leka så ivrigt att dom fick en hel
dörr att lossna...

Pepparkakshus, påbörjat!

| Postat i: Kreativitet
1
Igårkväll börjades byggandet av årets pepparkakshus! Efter att vi funderat länge bestämde jag mig för att göra mallen från Hus&Hemtidningen, ett pepparkakshöghus. Bakade ut några delar igår, men blev inte klar. Jag ska grädda fler väggar till huset senare idag. Jag hoppas verkligen på att detta hus ska bli lyckat, bilder kommer när konstverket är klart!

Första advent

| Postat i: Elsas vardag
1
Min första advent känns ganska ultimat. Dagen började med en mysig första andventsfrukost tillsammans med familjen. Sedan bar det av till Norrbottens muséum för att göra marsipangrisar.

Där efter var det upprop i EFS inför konfirmation nästa sommar. Det bjöds på bjöds på lunch hos farmor med många kusiner, bland annat från Stockholm. 

På vägen hem därifrån kollade vi in vad årets skyltsöndag hade att bjuda på.Vi droppade även in på caféet&fräsh och träffade Lisa Brun med familj. Mysigt gäng ♥


Högst upp på min önskelista

| Postat i: Tankar och Åsikter
1
Eftersom jag fyller år om ca två veckor har jag gjort en önskelista. Den är väldigt kort, jag har hitills kommit på två saker jag önskar mig. Det jag verkligen vill ha i födelsedagspresent/julklapp är en liten hund. Problemet är att pappa är pälsallergiker, men jag tror på allergivänliga raser! Varje dag tänker jag på hur mysigt, roligt och underbart det skulle vara att ha en egen hund. Exakt vilken ras vet jag inte, men någon liten, mysig, snäll.
Kärlek till det!



Fokiwa

| Postat i: Kläder & Mode
0
Många av er vet säkert om att jag gillar storbloggaren Foki mycket. Jag tycker att hon tänker till mycket mer än
många andra stora bloggare. Foki har nyss startat upp sitt egna företag som hon länge sparat och kämpat för.
Jag tycker att hennes webshop är supersöt och att hon säljer riktigt söta saker. Priserna är tyvärr lite dyra, men jag förstår att det blir så eftersom varje plagg är handsytt av anställda som har en rättvis lön o.s.v.
Jag funderar på att göra en beställning med kläder, men egentligen är jag ingen internetshoppare. Jag gillar att pröva kläderna på innan betalning!  


Ögonfransar

| Postat i: Kläder & Mode
0
Förra veckan var jag på Xtreme Beauty och färgade ögonfransarna. Det var första gången för mig, i vanliga fall brukar jag gå osminkad. När jag får lust blir det mascara och kanske lite mer. Jag ser mig som en person som inte egentligen är så brydd i smink, jag känner absolut inget tvång att sminka mig. Däremot tycker jag att det är krerativt roligt att sminka sig ibland, och att färga ögonfransarna var något som mest var kul att prova på.

Tog före- och efterbilder, men det går inte att jämföra med bilderna eftersom det är tagna i helt olika ljus. Klantigt av mig. Hur som helst tycker jag det blev stor skillnad och jag är nöjd!
Före:

Efter:

Hårstyling

| Postat i: Kreativitet
2
Fick lust att göra något "kreativt skapande" här om dagen, vilket slutade med att jag fixade hårstyling
(och lite make up) på mamma. Det var ganska roligt att locka, spraya, och försöka göra något fint.

Storasyster Agnes fotade morsan efteråt, lägger upp en av resultatbilderna. Lite princess feeling blev det!

Invigning av skridskoråkning

| Postat i: Elsas vardag
0
I förmiddags var for hela familjen till Coop Arena, det var nämligen fri åkning i en av ishallarna. Detta är något vi sällan gör, men det var roligt att pröva skridskorna första gången för denna säsong! Dessutom tror jag att vintern börjar komma till Luleå på riktigt nu, det kändes väldigt kallt idag och nu på kvällen har det snöat!

Söt lillebror!

Grymmare än grymt!

| Postat i: Musik
3
Igårkväll sjöng Molly Hammar Beyoncés låt Listen. Jag tror att de flesta av er vet att det är programmet Idol jag skriver om nu. Hon gjorde låten så grymt bra att jag inte vet vad! Ni som inte hört detta, TRYCK HÄR NU!


Working lördagkväll

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag har nyss kommit hem från Coop Arena, har nämligen jobbat ikväll. Sålt bullar, kaffe och annat fika tillsammans
med Isabella är min uppgift på hemmamatcherna. Det växlar väldigt fort från att vara helt lugnt till att ha en lång kö där alla vill köpa, men det är kul ändå.

Nu tar jag en "keep back relax" hemma.

Höstens slut

| Postat i: Foto
1
Igår eftermiddags var jag ute och fotade lite. Har tänkt ganska länge på att jag vill hinna fota höstens slut.
Här kommer ett urval av de foton jag tog:

Solen lyste på någon blank byggnad på andra sidan vattnet, därför blev det en stjärnliknande grej på bilden.

Ett tunt lager is har lagt sig på vattnet närmast land. En stackars and försökte gå ut till sina vänner som var
mitt i sjön där man kan simma, däremot halkade den väldigt mycket och hade svårt att ta sig fram. Till slut lyckades den! 

Isigt

| Postat i: Elsas vardag
1
För ungefär en vecka sedan ramlade jag med cykeln ute på gatan. Det var halt och isigt, jag svängde för tvärt.
Ramlade och gjorde illa mig ganska ordentligt på låret. Har ett hyfsat stort blåmärke nu (däremot syns det inte så bra på bild)...

Lat

| Postat i: Elsas vardag
0
Usch och blä! Vill blogga men ids inte eftersom jag varit så lat med kameran de senaste dagarna och då blir inläggen så tråkiga. Ska försöka vara mer aktiv med att fotografera och ladda in bilder. Bloggandet blir för trist när jag bara använder mig av webbcambilder. Känns som att "fota är vägen till bloggning" för min del.

Bättre fredag

| Postat i: Elsas vardag
0
Känns skönt med helg, har varit på bättre humör idag. God middag och ett underbart avsnitt av Idol piggar
upp mig också. Känner att lusten att blogga börjar komm tillbaka, och att jag vill ut och fota vintern som börjar smyga sig fram nu. Innan jag säger godnatt vill jag önska alla mina läsare en fortsatt bra fredagkväll och helg! 

Confused

| Postat i: Tankar och Åsikter
1
Jag känner mig glad och ledsen på samma gång.
Jag vill blogga samtidigt som jag inte har någon lust.
Jag vill gå till skolan men samtidigt vara hemma.

Saknar färgerna utomhus. Just nu är allt grått och trist, inga härliga höstfärger,
inte heller någon snö.

Blö

| Postat i: Elsas vardag
0
Har verkligen tappat lusten att blogga för tillfället, förvänta er alltså ingen hög uppdatering av mig. Jag vet inte hur länge bloggen kommer ligga lågt, och om jag kommer blogga överhuvudtaget. Jag hoppas verkligen att jag snart kommer tillbaka!

Skolstart igen

| Postat i: Tankar och Åsikter
0
Nu har skolan dragit igång igen. Blev en lite sämre dag för mig idag, inte för att det hänt något speciellt dåligt utan helt enkelt en dålig dag. Hoppas på ljusare tider!


Lördagkväll

| Postat i: Resor
0
Hittade just lite fler bilder från lördagen som jag skulle vilja dela med mig av på bloggen!
På första bilden är vi inne i kyrkan vid Montmartre, den som sett filmen Amélie från montmartre känner förmodligen igen skulpturen som jag fotade som är en kopia av kyrkan men i miniformat. 

Efter kyrkbesöket åt vi middag på ett asiatiskt snabbmatställe nära hotellet. Jag önskar verkligen att ett liknande matställe skulle finnas här uppe i norr. Det känns som Max/Donken på asiatiskt vis. Däremot tycker jag det hr var så mycket bättre eftersom det hade: God och varierad mat, bra pris, fint möblerat, man fick maten snabbt och det var mycket lugnare och trevligare stämning där än vad vi har på våra snabbmatsställen.




På vägen hem till hotellet gick vi in på en fransk mataffär, vi hittade vissa saker som kändes igen från Sverige.

Sen var det dags att sova inför hemresan dagen efter.

Dag 4 - Söndag

| Postat i: Resor
0
Söndagen var den dag vi återvände hem. Men flyget gick inte så tidigt så vi hann uppleva Paris lite till även sista dagen.

Vi åt sista franska hotellfrukosten för denna resa först innan vi begav oss utåt.

En stor del av förmiddagen gick åt till att strosa omkring och fota, denna bild är vid floden Seine. Vi hade egentligen tänk handla lite mer i de stora shoppinggalleriorna, men de hade tydligen stängt alla söndagar.




Vi hittade ännu en superimponerande choklad-/macaronbutik. Den var fullspäckad med massa söta choklad och bakverk i alla möjliga former och färger.

Det ni ser ovanför Agnes huvud är gjort av choklad och macarones! 


Till sist laddade vi med lunch inför tunnelbansresan till flygplatsen. Vi gick omkring i Maraiskvarteren och hittade en supermysig liten restaurang med falafel. Passar bra eftersom storasyrran är vegetarian, riktigt gott var det också!
Som en slutsats kan jag säga att Paris är en riktigt charmig och mysig stad! Absolut värd att besöka, både för det kulturella, atmosfären och shoppingen

Dag 3 - Lördag

| Postat i: Resor
0
Hallihallå!
Snart får vi middagsgäster så det är fullt fix med mat här hemma, men tänker ändå slänga ut ett parisinlägg.

Lördagen började tråkigt nog med att vi blev bestulna på pengar av en ficktjuv på Metron. För att göra en lång historia kort: Det var riktigt trångt på vår tunnelbana och en kille lyckades komma åt vår börs och ta alla kontanter. Tyvärr fattade vi inte det förrän vi kommit ut från tunnelbanestationen.
Vi försökte att glömma det tråkiga för stunden och njuta av allt trevligt vi hade framför oss. Först av allt besökte vi en kyrkogård där endast extra "kända/betydelsefulla" personer får begravas. Det var den vackraste kyrkogård jag varit på måste jag säga.




Vi hittade ett supermysigt torg med lite allt möjligt, men först och främst mat. Detta är något jag verkligen saknar här i Luleå.


Det fanns en hel del gatumusikanter i Paris, vilket jag tycker var ganska mysigt. Det kändes som typiskt franskt och "parisiskt".

Vi hann dessutom besöka ett Starbucks!

Libanesisk fredagskväll

| Postat i: Resor
0
Efter vårat besök i Eifeltornet åt vi middag på en supertrevlig libanesisk restaurang. Där fick man 14 smårätter att äta av, vilket var väldigt trevligt. Det var en familj som ägde restaurangen och det blev en väldigt "familjär" och mysig stämning där inne.
Dessutom hörde vår servitör att vi var svenska eftersom han själv varit i Sverige, eftersom han kände Malin Bayards man. Han hade tydligen varit på deras bröllop. Det var ganska roligt att höra!


Ginger Walnut Cupcakes

| Postat i: Kreativitet
0
Ikväll har jag smaskat på ett recept ur Leilas bok " A peace of cake". Ginger Walnuf Cupcakes liknar morotskaka,
fast i muffinsform. Mina smaklökar gillade denna sötsak och blev glada av att få ta del av en cupcake!


Försökte göra dom lite fina. De blev inte lika bra som jag hoppats på, men ändå helt okej!

La Tour Eiffel

| Postat i: Resor
1
Här kommer bilder från vårat besök i, och utanför. Att åka högst upp i tornet var något av det bästa på resan, absolut värt kön vi fick stå i. Magic in the air beskriver första bilden bra!

En glad Elsa som står under tornet med många andra turister  i väntan på att få åka upp med hissen.

Även vid Eifeltornet fanns en söt karusell, supergullig som lyste upp mörkret.

Vi fick en hel del vackra bilder på Paris stad. Vi var både på mellan- och toppvåningen och fotade!




Det var helt fantastiskt vackert att blicka ut över Paris. Den tjocka strålen som ser ut som ett lasersvärd på bilden
är strålkastaren som snörrar ut från Eifentornets topp.

Älskade morsan ♥
Om du är i Paris tycker jag absolut att du ska ta dig tid att åka upp i Eifeltornet! Det är supervackert, mysigt och
ett ställe där man kan få riktigt fina bilder av Paris på håll.

Vinterkappa

| Postat i: Kläder & Mode
4
Idag använde jag för första gången min nya vinterkappa som jag fick i Paris. Är riktigt nöjd med den, speciellt
att jag valde röd istället för svart. Det piggar upp! Jag tror att jag kommer att ha mycket användning av den kring jul, röd, hyfsat varm och söt ♥

Mumsig middag

| Postat i: Kreativitet
0
Ikväll har vi ätit en otroligt god middag som jag aldrig prövat förut. Hemmagjorde laxburgare! Det ver verkligen
supergott, vi hade gjort en limedressing till som passade superbra till. Denna middag var inte så svår att göra, och riktigt god! Lyckades få i mig två hela burgare, var ganska mätt efteråt.

Receptet är från Johanna och Mixers kokbok, bilden är tagen av mig.

Fredag - Dag 2

| Postat i: Resor
0
Fredagen började med ett besök i muséet Louvren. Ett gigantiskt konstmuséum hur mycket tavor som helst,
flera tusentusentals!
Innan Louvren laddade vi med fransk hotellfrukost. Det bestod mestadels av bröd och croassant med massor av olika sorters ostar. Fast det fanns även yoghurt med flingor och varm choklad, kaffe, osv. 

En del lav Louvren, men det är nog minst fyra gånger så stort!

Vi började att kolla på den egyptiska utställningen.

Mitt bland alla tavlor satt det en man och målade av ett konstverk. Jämför det han målar med tavlan bakom, väldigt likt!

I Louvren finns en väldigt känd tavla, orginalet av Mona-Lisa. Det kändes lite "mäktigt" att se, samtidigt som man
tänker att det finns så många fina målningar. Man undrar varför den där är mer populär och anses sä speciell i jämförelse med andra.

Vi tog en fikapaus i muséet som var trevlig, men vattenflaskan vi köpte där var otroligt dyr! Den lilla
vattenflaskan ni ser på bilden (vanligt mineralvatten) kostade 69 kronor! Galet om man jämför med här i Luleå där vi får gratis vatten...
Vi åt lunch på ett riktigt fränt ställe med stil. Det var inte alls turistiskt, snarare var det ett av fransmännens favoritställe verkade det som.
Kommer att lägga ut bilder från kvällen då vi besökte Eifeltornet i ett enskillt inlägg!

Dagens citat

| Postat i: Elsas vardag
0
"Alltså äggen vi köper och äter borde ju vara samma sak som att äta våra flytningar".
Denna knasboll var det som gav mig och Lisa Brun ett gott skratt:
Bild tagen för några dagar sedan i Paris.

Torsdag - Dag ett

| Postat i: Resor
1
Här kommer ett urval av bilder från torsdagen. Det var dagen då vifög till Paris, vi landade i den oerhört vackra
staden på eftermiddagen.

Det blev många restaurangkäk, och i princip alla började med franska baguetter.
Vi bekantade oss i staden och gick en del längst floden Seine och i andra trevliga småkvarter.

Denna läskiga egyptiska "staty" visade sig vara levande, en människa var dold inuti! Läskigt.
Det fanns massor av trevliga småstånd som sålde lite allt möjligt. Böcker, souvenirer, med mera.
Notre Dame besöktes, klockorna kändes igen från filmen som jag såg för ganska många år sedan.

Crépes med olika fyllningar var väldigt populärt. Nutella var nog den vanligaste.
Varför finns det inga sånahär söta karuseller i Luleå? Jag såg ett flertal i Paris, söta, vackra och roliga för småbarn!


Vi hittade en helt magisk chokladaffär som verkligen imporeade oss! Det fanns en massa kreativa skulpturer gjorda i choklad! Just nu var temat där såklart Haloween.