Usch, blä

| Postat i: Elsas vardag
2
Jah har ingen ork kvar just nu. Det är lika bra att jag går och lägger mig nu, får komma bort från verkligheten ett tag, tråkigt nog vakna upp imorgon och inse att det jag tyvärr har ännu en dag framför mig. Kul liv.

År våren här?

| Postat i: Foto
1
Jag har börjat fundera på om vintern är slut och våren har tagit över. Det var trots allt plusgrader idag och solen har strålat de senaste dagarna. Det är skönt att slippa iskalla dagar med -20°C i alla fall. Här om dagen fotade jag två hyfsat vintriga bilder, ett tecken på att våren nog inte är här riktigt ännu.


This is my day

| Postat i: Elsas vardag
1
- Sätda rummet

- Vara ute i friska luften

- Ärenden på stan

- Vara med lillebror

- Jobba på hockeyn

- Ha en mysig hemmakväll
Jag ska även försöka att utmana mitt monster genom att äta ordentligt, sådana saker jag tycker är ganska tufft att käka. Det finns så många saker jag längtar eftter att göra, men inte får!

Lövskär ---> Stugan

| Postat i: Elsas vardag
1
I förmiddags tog jag och mamma bilen ut till Lövskär, en båthamn här i Luleå. Isen var tömd på folk, vi fick den för oss själva! Vi hade en mysig, solig stund ute på isen och tog oss nästan fram hela vägen till vår stuga. Förhoppningsvis kommer vi att ta oss hela vägen fram någon gång nu under lovet och då ha med lunchmat. Hä r kommer en bunt bilder från dagens utflykt:
Fabrikerna man ser här ser ut som något taget ur en film. Miljökatastrofer eller liknande...
Jag köpte öronmuffar på stan här om dagen. Jag kan erkänna att jag inte är speciellt läcker i dem, men de är sköna, och väldigt praktiska när man har hästsvans!

Solsken

| Postat i: Elsas vardag
2
Vi har har haft en riktigt solig dag här uppe i Luleå denna söndag. Vi hade fabror Martin och kusin Astrid på besök från Lund, så vi for ut på isen och åkte skridskor/spark. Det var härligt, speciellt med en skinande sol. Jag har något av glömt bort att det finns soliga dagar, troligtvis på grund av det långa vintermörkret.

Gillar ni soliga dagar? Jag gör det för det mesta, men ibland kan det vara jobbigt, man känner att man borde vara ute när solen skiner, fast man kanske inte kan/orkar. That's a sort of bad.

Stockholm, Februari 2012

| Postat i: Elsas vardag
1
Jag har klippt ihop en film/bildspel från vår stockholmsresa med ett urval av alla bilder vi tog. Enjoy!

Order from Fokiwa

| Postat i: Kläder & Mode
6
Jag har länge tänkt beställa kläder från Fokis egna företag Fokiwa. Jag älskar kläderna hon säljer,
de är söta, och ser inte ut som allt annat man hittar på H&M, Gina, Lindex, you name it. Det känns bra att ha beställt kläder därifrån istället för att köpa på diverse klädkedjor. Jag är verkligen sjukt less på att alla går omkring i likadana modekläder. Visa er personlighet med färg och mönster!

Jag beställde två tröjor, en med mer färg och en lite mer neutral. En färgglad tröja jag egentligen tänk beställa var . Såhär såg paketet ut som var skickat från andra sidan jordklotet (Thailand):
Denna tröja har jag på mig idag:

Omtumlad

| Postat i: Tankar och Åsikter
1
Igårkväll kom jag hem från en fyra heldagar lång resa till Stockholm. Jag har varit där med familjen och börjat multifamilyterapin min som jag tror att jag nämt i bloggen tidigare. Den går ut på att kämpa mot min ätstörning. Det har varit fyra, otroligt jobbiga, känslosamma, omtumlade, lärorika men på något sätt sjukt bra dagar. Att beskriva detta med små fjuttiga bokstäver går inte. Där emot kommer jag nog att försöka förklara det jag varit med om lite mer senare, men just nu vill jag ta det lite chill och ha fredagsmys. Har precis färgat syrrans hår ännu rödare.

Njut av livet medan ni kan, och ha en bra fredagskväll!
Random bild ur arkivet, mars 2011.

Vilja

| Postat i: Tankar och Åsikter
2
Just nu händer det galet mycket i mitt liv. Har haft två riktigt omtumlade dagar och just nu mår jag verkligen piss.
Det finns mycket jag vil skriva om, men jag får inte. Tyvärr. Slänger ut detta inlägg som hastigast och hoppas på att hinna/få skriva mer på bloggen snart! Kram på er och hoppas att ni mår sjukt mycket bättre än vad jag gör just nu.

Hockeykväll

| Postat i: Elsas vardag
0
Tjenis!
Kom nyss hem från att ha jobbat på hockeyn. Skön stämning blev det när Luleå fick in sitt andra mål, snyggt av kvällens dubbla målskytt, Elias Fälth. Nu är det Melodifestivalen och mys med familjen. Chill helt enkelt!

Vackert

| Postat i: Musik
1
River Flows In You - Yiruma

Att ligga ner i en skön säng, med denna låt spelande, slutna ögon, tankar som skriker alla möjliga saker. Är det bara jag som tycker att denna låt är sjukt vacker, sorglig och helt enkelt bara bäst? Jag blir typ rörd när jag hör låten, ni anar inte hur stolt jag hade varit om jag hade kunnat spela den såhär vackert!

Charm

| Postat i: Musik
1
Invigde fredagkvällen med denna sköna låt. Nu sitter jag och kollar på videon och tänker på hur synd det är att Miachel började med onödiga operationer och droger. Kolla bara vilken charmknutt vi ser på videon! Han hade förmodligen levt idag om han inte fallit i alla tråkigheter.

Det här svänger sjukt mycket. Du hade inte behövt förändra dig på något sätt!

Emelie 15

| Postat i: Elsas vardag
3
Idag fyller min kompis 15 år. Hon får inviga byxmyndigheten i vår klass, hehe. Ett paket fick jag med mig, men attans vad nära jag var på att glömma det hemma. 
Jag träffade min kompis Ida-Sofia, som flyttat till Borås, men nu är uppe i norr och hälsar på. Najs!
Emelies min när hon kollade ner i en presentpåse fylld med mängder av choklad. Hennes chokladskafferi kommer att vara fullt flera månader framåt. 
Grattis igen Emelie!

Valentine

| Postat i: Elsas vardag
2
Glad alla ♥dag till mina bloggläsare. Jag brukar inte fira denna dag speciellt mycket men det blev ändå både paket till min och några gåvor som jag fick ge bort. Mycket hjärtan runt omkring en idag. 
Det var roligt att få ge bort ett litet paket med sega chokladmuffins. 
Under dagen gjorde jag även en äppelkaka som vi i familjen har mumsat på under kvällen. Det var uppskkattat av både mig och andra. Roligt!

Jag väntar

| Postat i: Tankar och Åsikter
1
Du som skriver anonyma kommentarer, dags att maila nu kanske? Eftersom det går ganska enkelt att spåra
IP-adresser har jag listat ut ungefär vart du kommer ifrån. Där emot skulle jag gärna vilja veta mer om vem du är, märker att du har en hel del funderingar. Våga maila mig, jag är inte farlig, och jag kan hålla hemligheter om du är rädd för att jag ska sprida något vidare! Maila [email protected], please?

Bjuder på en snabb webcambild

Fotodag

| Postat i: Foto
1
Eftersom det var väldigt fint, soligt väder idag passade jag och Agnes på att ha en liten photoshoot. Jag började frysa ganska fort, därför var vi inte ute speciellt länge, men vi hann ändå få några sköna bilder. Watch out!
Ganska soliga vinterbilder helt enkelt, tagen med min kamera: Canon EOS 1100D + fast objektiv

Häftig dag

| Postat i: Elsas vardag
2
Igår hade jag en väldigt spontan dag tillsammans med pappa. När vi satt och åt frukost fick vi idén att åka ut till stugan som jag skrev om tidigare. Vi kunde låna skoter av kompisar och åkte ut till Lövskärhamn på chansning för att försöka ta oss ut till stugan. Vi var helt omedvetna om skotervägar och hur det står till i stugan nu i vintertid. På eftermiddagen hade vi hämtat skotersläp och skoter. Vi begav oss då ut med skotern och följde ett okänt spår ute på isen. Efter ett tag såg vi att skoterspåret for åt fel håll i jämförelse med vår stuga, så vi körde ut på fria isen. Efter ett tag hittade vi stugan, i ett fint, snöigt skick! 
Vi lämde lite fina spår efter oss för att visa att vi är vid liv.
Här sitter jag i vår vackra, men något igensnöade traktor, hehe.
Jag föll rakt ner i den tjocka snön baklänges, landar i ett jättefluff. Härligt!
Vi tog oss in också, fick igång elen och fick oss ett mellanmål. Det var ganska kallt där inne däremot.
Kort och gott var det en rolig och väldigt spontan dag. Som vanligt får jag svackor ändå, men det är ändå roligt att kunna leva livet vissa stunder!

Ut på äventyr

| Postat i: Elsas vardag
0

Just nu sitter jag i bilen, på väg att hämta ett skotersläp samt skoter vi får låna av kompisar. Tanken är att jag och pappa ska försöka ta oss ut till stugan. Det känns spännande, bara tråkigt att det tar sån tid att komma ut. Jag vill ut nu!


YEAH

| Postat i: Elsas vardag
3
Jag hittade en bild som utstrålar härlig energi. Den här känslan med skulle vara härlig att få gå omkring med dagligen. Langtar tillbaka!

Härligt att få vara glad

| Postat i: Elsas vardag
1
Denna dag började som en av alla andra, jobbig, tråkig och en hel del ångest. Nu på kvällen har jag däremot haft det roligt här hemma med familjen och dansat med Filippa och Julia. Det är så skönt att även jag kan få ljusa stunder ibland. Nu gäller det bara att komma ihåg det till nästa gång man får en svacka igen. Right?

Bild från skolavslutningen i sommras


Hög standard ska det vara

| Postat i: Elsas vardag
0
Igårkväll hörde jag mamma ropa från källaren " Arne, kom NU!". Jag kunde inte låta bli att skringa ner för att se vad som stod på. När jag kommer till tvättstugan sprutar det vatten från bastutakets spottar och kanterna av väggen. Mina första tankar är bara "nej, det här kan inte hända. Tänk om vi får vattenskada i hela huset eller något annat hemskt man inte tänker på att kan hända. Vi kan inte behöva flytta eller något nu. Det bara går inte." Hur som helst. Igårkväll fick vi stänga av vattnet. Pappa gick och hämtade dunkar med vatten hos grannarna. Men ändå tänk att inte kunna duscha, spola, diskmaskinen och typ tvätta händerna ordentligt...

I eftermiddags löste det sig när det kom en rörmockare hit som svätsade igen röret. För en timma sedan börjar det läcka igen! Det blir ännu en kväll/natt utan vatten i kranarna. Congratulations!

Ännu ett svar på en fin kommentar

| Postat i: Tankar och Åsikter
2
Fråga 1: Tycker du att det är svårt att äta tillräckligt mycket?
Jag har inte något problem med att äta mig mätt, och äta normala portioner. Problemet är det att jag måste ha sådan kontroll på just vad jag äter. Det är som att någonting inom mig säger att jag bara får äta "nyttig" mat.
Fråga 2: Har din vikt påverkats?
Ja, jag är för tillfället underviktig och har inte växt något senaste året. Min längd, och viktkurva ligger lägre ner en vad den borde. Detta gör mig väldigt ledsen, trots det är det extremt svårt att äta.
Fråga 3: Har du varit så smal så att det verkligen syns?
Jag tycker själv att det är en ganska svår fråga att svara på. Man blir ganska blind när det gäller synen över sin egen kropp. Men jag skulle nog säga att jag inte varit superdupersmal. Men ganska benig och spinkig har jag varit, däremot är det lite bättre nu, men inte nog bra.

I övrigt vill jag säga att det är bra att du vågar fråga och kommentera om dessa saker. Särskilt när du själv verkar ha lite problem med detta. Det glädjer mig verkligen att du ser mig som en "stark" person. Jag önskar bara att du kunde skriva vem du är. Det skulle vara intressant att veta. Du kan ju maila mig om du inte vill skriva ut det som en kommentar i bloggen. Jag har verkligen all förståelse för alla frågor!
Mailadress: [email protected]

Smarteyes

| Postat i: Elsas vardag
2
Har nyss kommit hem från stan. Trotsade det ännu kallare vädret (-33°C) och promenerade med mamma och pappa till stan. Den största anledningen till att gå på stan idag var att följa med till Smarteyes för att var smakråd till pappa som nu skaffat sig nya glasögon. Två snygga, coola brillor beställdes.

Här har ni familjen stekare ute och prövar brillor

Vinterland

| Postat i: Tankar och Åsikter
2
Nästan -30°C idag här i Luleå. Årets kallaste dag hitills. Klär på mig efter mammas råd och struntar faktiskt fullständigt i att jag ser ut som en liten mupp dränkt i stora tjocka kläder. Känns grymt skönt att inte behöva bry sig om vad andra tycker och tänker om hur jag ser ut. Tycker att alla borde tänka så! Det var skönt att kunna gå ut utan att bokstavligt talat frysa ihjäl. Tänk på det alla ni som går i jeans och converse en dag som denna. Vem visar ni upp er för?

Ur mitt perspektiv

| Postat i: Tankar och Åsikter
6

Jag har tänkt göra ett försök att skriva en liten överblick av min sjukdom och hur den drabbar mig.
Det hela började som sagt sommaren 2010 med att jag tänkte att "ät mindre och träna mer". Jag började skriva dagbok om vad jag åt och hade scheman för hur jag tränade. Egentligen hade jag väl ingen tanke om att det kunde vara farligt och att kroppen faktiskt behöver energi. Under den tiden läste jag helt fel bloggar. Jag gissar att dom påverkade mig ganska mycket, när man till exempel läser på Kissies blogg om hur äckliga alla överviktiga är och att det är så fult med lår som går ihop. Egenligen, vem bryr sig? Varför tog jag ens åt mig? Helt sjukt dumt och onödigt och jag tycker verkligen att det är tragiskt att det finns såna bloggar än idag. Jag har ingen självklar förklaring till hur allt detta började, men jag tror att jag helt enkelt blev påverkad av allt jag läste på internet, och det man fick höra av folk runt omkring sig att dom hade sån träningsverk och att folk hade så snygga muskler och så vidare.

Det här var bara en början till en sjukt jobbig fortsättning. Skriver eventuellt mer om detta någon annan dag. Ska göra mig redo för sängen nu.

Jag saknar verkligen den här tiden:



Svar på tal

| Postat i: Tankar och Åsikter
2
Blir glad av att få sånahär kommentarer. Härligt att folk är öppna, och ger positiva kommentarer. You made my day! Som svar på dina frågor hänvisar jag till detta inlägg. Känner däremot att jag har förändrats en hel del sen jag skrev det där inlägget. Det kanske inte är så konstigt med tanke på att det nästan var ett halvår sedan det publicerades. Nu har jag alltså varit sjuk i ett och ett halvt år, det hela började sommaren 2010. Det finns förstås massor av mer historia bakom det hela, men jag vet inte om det är något som är intressant för er att veta. Ni får kommentera och skriva vad ni tänker!