Hasslers sommarkollo 2012 part I

| Postat i: Elsas vardag
1
 Början på Hasslers sommarkollo 2012. Invigning först och sedan Teknikenshus för att skapa vårt eget nyhetsprogram, Hassler News. Så roligt! Skulle faktiskt kunna lägga upp vårt nyhetsprogram ifall någon är intresserad av att se? 








Bildproducent, Måns. 




På hemmaplan var det lek och utklädning ;) 











Den traditionella kollomiddagen, lasange.

FRIDAY

| Postat i: Elsas vardag
0
Hade en rätt chill skoldag idag då vi avslutade och redovisade våra marknadsföringsfilmer för Montessori. Det var även uppvisning av våra koreografier (dans), vilket var roligt att se på, pinsamt och kul att själv uppträda med min grupp, haha ♥. Nu har vi även fått skåp och schema. Tycker att årets schema är hyfsat bra, 8.30/9.00 på morgonen och slutar 13.30 på fredagar. 

Tisdagen och onsdagens sista lektioner är bara varannan/var tredje vecka. 

STHLM

| Postat i: Elsas vardag, Resor
2
Senaste gången vi var i Stockholm (tis-onsdag förra veckan) har jag inte skrivit så mycket om. Vi åkte dit för att fortsätta med MFT som jag skrivit om tidigare. Träffade alla tjejer igen och det var kanske den bästa träffen
hitills ♥. 
 
När vi lämnat väskorna på hotellet kvällen innan gick vi ut på Söder för att äta middag. Under tiden vi sökte restaurang träffade vi Veronica Maggio helt random. Modiga som vi är sprang vi ikapp henne men hon var inte som jag föreställt mig. Min och Agges uppfattning av henne var stressad, smådryg och tyvärr sjuuuukt smal. Pressen? 
 
Our nice car ;) 


Krossat hjärta efter Vernoca Maggioträffen


Vi hittade i alla fall en goood restaurang "en Thai till. Åt stekt ris m. wokgrönsaker. Mumma! 




Stockholm är sååå fint på kvällen





Några av oss tjejer tog en promenad efter lunchen och det blev ett litet safari, hjort och larv!

















Mot stan

| Postat i: Elsas vardag
0
Kom hem från skolan för typ en timma sedan. Nu bär det av till stan med Kornelia för att köpa/kolla på ny resväska. Hoppas att jag hittar nån fin! 

En mycket vacker bild från skolan idag då vi hade kungakläder på oss (min grupp i vårt skolarbete ska vara kungafamiljen ;) 
 
 

nu ska det jobbas med väldig fart.. ♫ ♪

| Postat i: Elsas vardag, Tankar och Åsikter
0
Jag har inte lagt ner så mycket tid på bloggen på senaste, vilket har gjort att jag halkat efter och publicerar det som händer nu typ två veckor senare. Det gillas inte. Live ska det vara, här och nu (oftast iaf). Jag ska försöka priritera bloggen nu och se till att det blir ganska många inlägg om dagen så att jag kan komma ikapp allt nu, eller hur?  

Just do it. 

Stockholmsvistelse augusti 2012 - del 7

| Postat i: Elsas vardag, Resor
0
Sista dagen i Stockholm. Redan på morgonen var det hemfärd från Finnhamn in till Söder, Gondolen. Denna gång hade vi hyrt en annan stor båt enkom för vår släkt. Inte riktigt lika lyxig men fortfarande hög klass.  

Vi hade lite tid inne i Stockholm stad och den spenderades till att börja med i våra kusiners nya, sjukt fina lägenhet på Söder. Vi köpte med oss sushi/pizza och käkade där. Efter det blev det lite shopping vid centralen och sedan vidare med Arlanda Express (så najs!) till Arlanda.
















Stockholmsvistelse augusti 2012 - del 6

| Postat i: Elsas vardag, Resor
0
Sista heldagen på släktträffen. Stort gruppfoto och kräftskiva på kvällen. Allt eftersom gick folk upp på scenen och har sångframföranden, dansshower, prat och allmänt skoj. Det slutade med att scenen blev ett stort dansgolv med hög musik dunkande i högtalarna. Till en början fick vi lära oss en koreografi av tremänningen Ingrid, men efter ett tag dansade vi bara på helt fritt länge. Det blev sent och kolsvart ute, gick knappt att hitta hem till stugan igen. 


Det var en så fin, cool och mysig "lada" som vi hade vår avslutningsmiddag/fest/kväll/natt på. 








Dance!


Några av oss Hasslerbarnbarn gjorde en show i repris från tidigare i sommar, Björn Ranelids låt Mirakel med vår egen text och dans
















Pore strips osv.

| Postat i: Elsas vardag
0
Dagen har spenderats på skolan, stan med Kornelia och Alva en sväng, jag och Kornelia gick hem till mig och fikade samt prövade på pore strips. Inget solklart superresultat men ett gott skratt fick vi när Kornelia satte på min näsgrej upp och ner. Riktigt vackra var vi också! 
 
 

På bussen

| Postat i: Elsas vardag
0
Sitter på bussen in mot stan igen efter att ha varit på ett bra läkarbesök. 
 
Bjuder på en bild från lördagen så länge

Shopping i huvudstaden

| Postat i: Elsas vardag, Kläder & Mode, Resor
1
I samband med vår Stockholmsvistelse för släktträffen i början av augusti shoppade vi en del. Här kommer en bild (tyvärr ganska otydlig) som visar upp en del av det jag köpt i Stockholm. Vissa saker kändes lite onödiga att visa i bloggis.   1. Kofta/Hood - Hollister
2. Jeans - Zara
3. Flip-flop - din sko
4. Mobilskal - Mr Gizmo
5. Skärmskydd - Kjell
6. Ansiktskräm - Apoteket
7. Converse - All Star
8. Laktritspastiller - PUB, Rene Voltaire <3
9. Ballerina - Nilson Shoes
10. Skosudd - Scorett
11. Örhängen - Glitter
12. Örhängen 2 - Glitter
13. Ring - JC
14. Skosulor till mina knasiga fötter - Din sko? 
 
Nu säger jag godnatt och ha en bra måndag! 

Stockholmsvistelse augusti 2012 - del 5

| Postat i: Elsas vardag, Resor
0
Släktträffen fortsatte och det blev aktiviteter som brännboll och fotboll. Sjukt roligt!













Vi åt utomhuslunch på en krog som hade små gulliga bär/grönsaksland, bland annat en pallkrage med "Smultron till barnen". 




Några av oss tog en båttur runt ön med en charmig träbåt som vår gammelmorfar ägde tidigare, som nu farmors bror tagit över. 



...Det är inte slut än! 

Schärlek

| Postat i: Elsas vardag
1
 Efter att jag var på Linnea Henrikssons konsert på Lulekalaset har jag blivit mer och mer förälskad i hennes nya album Till mina älskade och älskare
 
Linnea Henriksson

It's Friday!

| Postat i: Elsas vardag
0




 

Stockholmsvistelse augusti 2012 - del 4

| Postat i: Elsas vardag, Resor
0
Första heldagen på Finnhamn bestod bland annat av gofrukost ute i solen och tipspromenad. 


Frulle! 












Det var många fler än jag som fotade där borta. 


Kusinen som posar bäst


Dinnertime





 

@ Ormberget med d

| Postat i: Elsas vardag
0
 

No nice.

| Postat i: Elsas vardag
0
Tvingade mig själv att gå upp vid 06.30 idag eftersom jag har vägning idag. Kliver snart på bussen på väg tillbaka just nu, måste skynda mig hem och äta frukost innan skolan. Blir troligtvis lite sen iaf.
 
Bjudr på en söt bild från kollot

Stockholmsvistelse augusti 2012 - del 3

| Postat i: Elsas vardag, Resor
0
Onsdagskvällen var vår sista kväll inne i Stockholm stad, då blev vi serverade en grekisk middag hos kusinerna. Vi har en grekisk nykomling i släkten, snälla Aliki som stod för den fina ekologiska maten. 


Efter maten blev det lite musiklir i källaren där vi hade flera riktigt duktiga musiker.





Dagen därpå hann jag och mamma klämma in lite shopping på förmiddagen samt en lunch på ett riktigt mysigt vegan/vegetarisk/ekologisk restaurang/café som hade supergullig och hjälpsam personal.


Sedan bar det av till båten för att träffa alla deltagare i släktträffen och en ca 4 timmars båttur till ön Finnhamn. Hade föreställt mig att vi skulle vara på någon båt som typ motsvarande Laponia i Luleå, men icke sa nicke. Vi hade en stor, fin, lyxig båt för oss själva, hyrd enbart för vår släkt. Det var mingel med nötter, godis, dyck och personal som fixade och servade oss. Sedan dukade de fram finmiddag och allt var så sjukt flott. Flera våningar och allt vara bara så snyggt! Vår gammelfarfar (farmors pappa) har tydligen lämnat en stor summa pengar i sitt arv som ska användas till släktträffar. Ära till honom!






I båten, innan avfärd @ Gondolen. 






På kvällen anlände vi till det mysiga vandrarhemmet Utsikten. Alla samlades för att få lite kvällsfika. 




 
 

Överskott

| Postat i: Elsas vardag
0
Har just försökt välja ut fler bilder från Stockholm som jag ska publicera här. Försökte välja noga så att det inte ska bli allt för mycket men ändå har jag ca 40 bilder nu som jag tänkt var bra utvalt. Vi får ta det i omgångar helt enkelt. 
 
En bild från en härlig båttur i Stockholm skärgård

Avslutar sommaren... eller?

| Postat i: Elsas vardag, Tankar och Åsikter
0
I eftermiddag avslutad kollot som varit sjukt skoj faktiskt, över förväntningarna! Kom hem vid femtiden och har precis ätit middag. Nu blir det att ta tag i massa saker som att sortera bilder, packa upp, städa, hämta ut paket osv. Listan är lång men nu ska jag ta det lungt en stund och smälta middagen. 
 
I övrigt känns det för det mest jobbigt att skolan börjar imorgon (lite najs men för det mesta bajs). Vi hörs och jag har maaaaaaaaassor med bilder och inlägg som jag vill publicera. 
 

Näst sista dagen

| Postat i: Elsas vardag
0
Imorgon slutat både kollot och sommarlovet. Hemskt. Hade i alla fall en fin dag på  bland annat Gultza. Nu är vi påväg till en mysig sommarstuga i Bensbyn.

på väg till nordpoolen

| Postat i: Elsas vardag
1

Stockholmsvistelse augusti 2012 - del 1

| Postat i: Elsas vardag, Resor
0
Här kommer ett snabbt urval av bilder från de första dagarna i Stockholm som spenderades inne i stan. Dagarna fylldes upp med shopping och kvällarna med kusinhäng. Vi var på flera fina restauranger, Asiatisk lunchbuffé och lunch på Hurry Curry in my ♥. 

'


Inne på gallerian/köphallen PUB fanns det en Systrarna Voltairebutik. Så mycket fint, käääär! 





 
Fortsättning följer!

Mitt-i-allt-inlägg

| Postat i: Elsas vardag
0
Om cirkus två timmar invigs det årliga kollot som fantastiska farmor och farfar fixar för barnbarn (och en del kompisar) varje sommar. Detta pågår till söndag men jag ska göra mitt bästa för att få in nåt blogginlägg varje dag. 

 
Nu måste jag skynda iväg för att packa osv! 

Det så kallade livet tar över

| Postat i: Elsas vardag
0
Livet rullar på medan jag har en hel del saker att fundera på. Känner att jag skulle behöva stanna upp och få prata och resonera om viktiga saker med mina närmaste. Mor och far har börjat jobba (båda två, nytt för säsongen!) och det är mycket som händer just nu. 
 
Försöker få tid till att fixa klart med bilderna till bloggen men orkar inte mer ikväll. Måste upp vid 7 imorgon för vägning. Jag vill ha sooovmorgon! Godnatt.

Gaaaalet varmt!

| Postat i: Elsas vardag
0
Sitter utomhus och smälter lunchen. Det är helt sjukt varmt, solen gassar på och det är vindstilla. För varmt. Snart sticker jag till farmor för att planera lite inför kollot som börjar imorgon, mer om det senare. 
 
 
Bjuder på en random bild från denna sommar. 

Gaaaalet varmt!

| Postat i: Elsas vardag
0
Sitter utomhus och smälter lunchen. Det är helt sjukt varmt, solen gassar på och det är vindstilla. För varmt. Snart sticker jag till farmor för att planera lite inför kollot som börjar imorgon, mer om det senare. 
 
 
Bjuder på en random bild från denna sommar. 

Många bildbomber på G

| Postat i: Elsas vardag, Resor
0
Idag har jag sorterat upp bilder från kameran och har äntligen ett normalsnabbt internet igen. Tänkte börja ladda upp massa bilder från vår Stockholmstrip nu men eftersom jag inte lyckas ladda in bilderna från nymobilen (fattar inte hur man gör till macbook, hjälp!) så tänkte jag att det är lika bra att vänta till jag har alltet. 
 
Bjuder på en bild från asiatiska lunchbuffén @ Mongolian Barbeque (tagen i tisdags) så länge. Ha en fin kväll! 
bil

Back home

| Postat i: Elsas vardag
0
Sitter i bilen på väg hem från Luleå Airport. Ska bli skööönt att komma hem.
 
 
Världens roligaste bild just nu

Dinnertime

| Postat i: Elsas vardag
0
Jobbigt, gillar inte den här typen av restaurang. Massor av smör/grädde förtt det ska Nses gott och de ska få bra rykte. Blä.

Shopping in i det sista

| Postat i: Elsas vardag, Resor
0
Nu blir det några få timmar med shopping innan båten till  Finnhamn går. Wish me good luck!
 
 
Bild från NK igår

Mongolian BBQ

| Postat i: Elsas vardag
0
Mätt eftet go'lunch på Vadagatan. Asiatiskt buffe som utöver varma rätter har sushi. 
 

Stugis

| Postat i: Elsas vardag
0
Sitter på arlanda express just nu. I väntan på nåt annat bjuder jag på en söt bild från stugan då lillebror ger mormor fotbad ♡

Smartphones är inte överskattat

| Postat i: Elsas vardag, Omvärlden
1
Efter att ha haft min fina SIII:a i några dagar kan jag konstatera att det faktiskt är rätt så grymt att ha en smartphone ändå. Följde med storasyster till Telia då hon köpte en exakt likadan (wannabe!). Känndes rätt najs när de i affären sa att "ja det här är ju världens just nu bästa telefon, i alla tester som gjorts har denna ansetts vara bäst." Vi får se hur länge (kort) det dröjer innan någon ännu smartare telefon ligger högst upp på listan.r t

Städa, packa, fixa

| Postat i: Elsas vardag
0
Nu är jag på hemmaplan igen och försöker göra sånt som måste göras innan det bär av till Stockholm imorgon. Har alldeles för mycket att göra, städa mitt kaosiga rum, packa, köpa nödvändigheter på stan, osv. Har tagit en liten paus i den stekiga solen. Det är helt galet varmt! 30° i solen, går knappt att vara utomhus!

Oj vad ljust mitt hår ser ut på bilden.. solen bleker. 

Steker i stugan

| Postat i: Elsas vardag
1

Kussar

| Postat i: Elsas vardag, Foto
0
Jag skrev tidigare om vårt besök från kusinerna från Stockholm. Här kommer en blandad kompott av bilder som fotades när de var här. Stugan, Yatzy, ett besök till stranden på ön och hemmagjord sushi inne i stan. 











På vägen tillbaka från stranden --> stugan blev vi upphämtade med båten på någons privata brygga. En aning pinsamt. Vi småbarn fick hoppa på i farten och siste mann ombord ramlade helt enkelt in i båten. Haha!











Grown up

| Postat i: Elsas vardag, Kreativitet
1
Under våren började jag driva upp växter som nu har blivit större och börjat ge "skörd". Såklart har vissa saker inte gått så bra, som gurkan dom blev frostskadad och broccolin som de ondskefulla hararna ätit upp. På bilderna nedan kan ni bland annat se basilika, äpplen och klätterväxten svartöga som har vuxit till sig ganska bra. 


Hahaha!

| Postat i: Elsas vardag
0

Samsung SIII

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag har länge varit lite efter i mobilvärlden, haft en gammal samsung. Nu blev smartphonesuget så stort att jag inte kunde låta bli att köpa en. Nu sitter jag här med min Samsung SIII och mobilbloggar, najs va?! Slipper även konka på systemkameran så fort jag ska nån stans där jag vill fota.
 
Bild från Klubbviken igår

Ingen tid till bloggen

| Postat i: Elsas vardag
0
God morgon! 
 
Jag kom hem sent igår (strax före halv 2) efter att ha sett Linnea Henriksson med syrran på Lulekalaset. Som vanligt träffade vi en hel del folk vilket var kul. Blev däremot chockad av att det är så sjukt många fjortisfyllon och rökare, typ majoriteten. Fattar inte hur man orkar, sjukt onödigt faktiskt.  
 
Har så mycket saker jag vill skriva men så lite tid, nu sticker jag snart ut till familjen som är i stugan. Kommer hem i eftermiddag/kväll och då borde jag ha mer tid tycker jag. Hoppas

LK

| Postat i: Elsas vardag
0
Största delen av dagen har spenderats på Lulekalaset, skriver mer imorgon..