Flaskpost

| Postat i: Elsas vardag
1
Bildtävlingen avslutades för några dagar sedan och då nämde jag att rätt svar på frågan var flaskpost. När vår nya altan i stugan nästan var färdigbyggd kunde lillen Hugo krypa in mellan några plankor som inte var på plats. Jag och Hugo skrev ett fint brev som vi sedan satte i en flaska som Hugo tog med in under altanen där han lämnade det. Sedan byggdes altanen klart och nu är vår flaskpost instängd där inne med vår förhoppning att någon kommer att hitta vårt brev i framtiden om altanen rivs eller nåt. Ganska häftigt?!





Som ni kan se är det dessutom en stor filt på marken under altanen (hindrar gräs att växa upp mellan plankorna). Man skulle i princip kunna sova där, mysigt!

Besök av Svanerudh

| Postat i: Elsas vardag
0
Förra veckan hade vi besök av familjen Svanerudh i stugan en hyfsat varm sommardag. Det var 5-kamp, tipsrunda, bad, middag, barnfyrhjuling, osv. Dessutom fick vi ett gott skratt då Hugos kompis knuffade ner Hugo i poolen (med kläder på)  Hugo satt på kanten och dagdrömde medan alla andra iakttog honom. (Pappa mutade kompisen med 10 kr)













Klubbviken

| Postat i: Elsas vardag
3
Min första dag på jobbet var intressant, spontan, rolig och även olyckig. Det sistnämda eftersom jag råkade få en knuff av en annan arbetare vilket ledde till att min hand hamnade på den stora spishällen (en stor platta som hela den är väldigt varm) i köket. Från början gick det bra och gjorde inte speciellt ont, men mot slutet av arbetsdagen började det göra ondare och ondare. När jag var hemma gjorde det så sjukt ont, det kändes som att min hand brann. Efter att ha tagit Ipren, kylt och kylt med is lyckades jag till slut sova lite med handen liggande i en stor hink med kallt vatten. En av mina sämre nätter på länge var det.

Idag är det betydigt bättre men har för tillfället ett funktionshinder i högra handen, blåsan som började nere vi handleden imorse blir bara större och större.
 
Bild från imorse


Bild från ikväll

 

Lyckorus

| Postat i: Elsas vardag
0
För några dagar sedan fick jag ett brev från barnförsäkringen ang. en skada på mitt knä. Jag ramlade nämligen med kusinernas wick board förra sommaren (minns ni?) och har fortfarande kvar ett tydligt ärr. På brevet står det att jag som ersättning för skadan kommer att få 13 200 kr! Gissa hur glad jag blev, det gjorde min dag! 

Bild på våra goda åkerbär som vi har i mängder längs havet i stugan.itt 

Besök av Svanerudh

| Postat i: Elsas vardag
0
Förra veckan hade vi besök av familjen Svanerudh i stugan en hyfsat varm sommardag. Det var 5-kamp, tipsrunda, bad, middag, barnfyrhjuling, osv. Dessutom fick vi ett gott skratt då Hugos kompis knuffade ner Hugo i poolen (med kläder på)  Hugo satt på kanten och dagdrömde medan alla andra iakttog honom. (Pappa mutade kompisen Ludwig med 10 kr)













Tillbaka på fastlandet

| Postat i: Elsas vardag
0
Helgen blev inte alls som jag trott. Planen var att sova i stugan tors-fre för att vara inne i stan under helgen. Istället stannade vi kvar i stugan till söndag eftersom vädret var så fint. När vi på eftermiddagen började packa ihop grejorna för att åka hem fick jag förfrågan om jag kunde komma in och jobba på Klubbviken under kvällen. Jag fick hastigt duscha, försöka hitta kläder (hade knappt med mig något till stugan), se till att få med mig käk och kasta ner alla nödvändigheter i väskan. 

Första dagen för mig på jobbet var rätt stressig (men också kul), skriver mer om det sen...

Sommartider hej hej, sommartider

| Postat i: Elsas vardag
0
Har övernattat i stugan och har inte lyckats få upp något på bloggen, det finns inget 3G här ute vilket betyder att internetet går seeegt (åtminstone när man ska försöka ladda upp bilder).
 
Det har varit soligt hela förmiddagen men nu har molnen smygit fram. Allmänt känns det som att min blogg är ganska trist, skriver typ bara om mitt liv, vilket kanske inte är så intressant att läsa om?

Hoppas nu att denna söta sommarbild på min kusin lyckas komma upp på bloggen (; 
 ...det funkade inte ;(

Bowling @ Oleary's

| Postat i: Elsas vardag
0
Som sagt har vi just nu besök av kusinerna och morbror samt moster från Uppsala. Första kvällen inledes med bowling på Oleary's. Det var första gången jag var där och jag vill tipsa er alla om att gå dit! Skön musik, sjukt cool miljö och allmänt najs. När man kommer in dit är man inte i Luleå längre... Känns det som. 






Vinnare i tävlingen!

| Postat i: Elsas vardag
2
Grattis till Ida-Sofia som var först ut att gissa rätt i tävlingen. Papper i en flaska (flaskpost) var det jag hade fotat.
Mer bilder och beskrivning till vad jag och min lillebror eg. gjorde när jag fotade bilden kommer senare. Nu vill jag bara säga ett stort grattis till dig Ida-Sofia ♥ ! 
 
En bild på mig och vinnaren. Tagen i februari 2012 
 
Jag kommer att kontakta dig för att kunna ge dig priset.

Back to summer house

| Postat i: Elsas vardag
0

Nu sitter jag i bilen tillsammans med far och mormor på väg till hamnen Lövskär som ligger nära stugan. Där blir vi hämtade av mor för att möta upp kussarna i stugis. Vi hörs! Bild från stugan i vintras


Brb

| Postat i: Elsas vardag
0
Har många inlägg som står på kö, men just nu tar det så kallade livet upp för mycket tid. Inlägg kommer inom en snar framtid!


Liten tävling

| Postat i: Elsas vardag
3
Nu kör jag igång en liten tävling här på bloggen. Första personen som listar ut vad det är jag fotat (se första bild nedan) vinner en ask Marabou Noblesse.
 
För att delta; Skriv en kommentar i valritt inlägg på min blogg där du skriver namn, någon form av kontakt uppgift (mail, blogg, mobilnummer) och såklart din gissning på vad det är för något. Om jag inte fått det rätta svaret innan 28/7 2012 avslutas tävlingen. '

Lycka till!


Vinsten 



Oleary's

| Postat i: Elsas vardag
0
Kusinerna från Uppsala anlände till Luleå i eftermiddag. Det blev discobowling på Oleary's ikväll. Bjuder på två snabba, härliga bilder ;) 






Fulaste grimasen
 
 

Ding i bollen

| Postat i: Elsas vardag
0
Ögonen svider och jag känner mig ding i bollen, så som man gör när man gråtit i nästan 4h. Sjukt jobbigt men skönt att det är över (gråten iallafall) inte orsaken till det. Hoppas att resten av dagen blir bättre. 
 
Två bilder från vår vistelse i Gullholmen i slutet av juni. 
 

Så taskigt men så roligt

| Postat i: Elsas vardag
0

@Stugan

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag och mamma har åkt ut till stugan i eftermiddag där pappa och Hugo redan var. Vi övernattar här eftersom vi får besök under dagen imorgon av familjen Svanerudh. Denna sommar gillar jag däremot inte att övernatta i stugan (tvärt emot förra sommaren). Blir nästan tvingad att göra det då och då. 
 
Bild från gårdagen
 Detta inlägg skulle ha publicerats för ett dygn sedan, men internetet var inte på min sida. 

Altan på G

| Postat i: Elsas vardag
0
Nu har byggarbetarna från Xtreme snart gjort färdigt vår nya altan i stugan. Det blir superfint och perfekt för luncher och solande. Jag gillar färgen på träet, lite mörkare än den vanliga träfärgen man brukar ha utomhus. 

 



Fler bilder kommer upp när allt är klart! 

Mina läppar brinner

| Postat i: Elsas vardag
0
Åt en alldeles för stark middag. Det känns som att mina läppar kommer att brinna upp vilken sekund som helst SMÄRTA!
 
Det känns som att jag just stoppat dena i min mun, tuggat och gnidit chilin på läpparna.

Torsdag den 19 juni 2012

| Postat i: Elsas vardag
0
Kom hem från stugan igårkväll. Idag har jag redan hunnit vara hos sjukgymnasten på varmvattenbad. Ska troligen mest vara hemma och fixa med saker idag. Hoppas jag hinner lägga upp några mer ordentliga inlägg också. Ska ladda in bilder från kameran, där kanske det finns något att visa för er ;) 


Sjukt less på mina egowebcambilder, men hatar bildlösa inlägg *.* 

Omtumlad

| Postat i: Elsas vardag
2
Känner mig både glad, less, irriterad, arg, bekymrad, förväntansfull och oroad. Säkert många känslor som jag glömt at skriva också. Det är mycket som snurrar i huvudet, både negativa och positiva... 

För övrigt har jag spenderat denna dag ute i stugan med far och byggarbetare. Efter att vi varit i Sunderbyn var det frukost och vila för att sedan fara iväg. Kom hem för någon timme sedan, nu har jag ätit middag och sitter ute på balkongen i kvällssolen. Varmt! Bifogar lite bilder från dagen i stugan.

 
Idag tog jag årets första dopp i poolen! En aning kallt i början.. 



Jag hade en till bild som jag tänkt ladda upp men blogg.se verkar inte vilja ladda upp någon fler blid. Irriterande! 

Godnatt

| Postat i: Elsas vardag
0
Måste stiga upp strax efter 7 imorgon. Härligt, men det har blivit en vana nu. Samma visa tisdagar varje vecka, 7.45 på Sunderbyn. Tänker alltså börja göra mig i ordning för att krypa till kojs. Hoppas att ni haft en najs dag, själv har jag haft en bra dag för att vara mig ♥
 

Niporna

| Postat i: Elsas vardag
0
Igår for jag med familjen till stugan. Släkt och vänner kom på fika och mot middagstid åkte alla gäster hem. Jag följde med medan resten av familjen stannade kvar. Sov ensam i huset igen och det gick faktiskt bra. Denna eftermiddag har jag spenderat med kusiner och faster och farbror på Niporna. Det var riktigt roligt, varmt och soligt. Det var faktiskt skönt att för en gångs skull inte ha med sig familjen. 

Bild från stugan igår

Eritreansk släktmiddag

| Postat i: Elsas vardag, Foto
1
Här kommer lite bilder från den eritreanska släktmiddagen vi hade på Gültza får någon kväll sedan. 






När det var kaffe/tedags försökte jag att lära mig gilla te.
Det vore bra att gilla någon varm dryck. Gillar varken kaffe, te eller varm choklad. Dessutom låter det så mysigt när med teaparty och att allmänt sitta och babbla och dricka te. Det gick sådär, med lite mjölk i fick jag ner några skedar, men måste erkänna att jag inte lärt mig tycka om det ännu. 

Vi hörde ett högt dunkade musikljud nerifrån stranden och bestämde oss för att gå och kolla. Det var rock/countrymusik. Tyvärr var det ganska tomt med folk, men en upplevelse var det ändå. 

Födelsedag osv

| Postat i: Elsas vardag
0
I måndags fyllde som sagt pappa 45 år. Det firades i stugan eftersom vi övernattat där. Vi hade riktigt tur med vädret, men inomhus var det däremot alldeles för varmt, vi hade inga myggfönstren, solen värmde upp huset och dessutom upptäckte vi efter ett tag att det var ett element som hade stått på full värme och var kokhett. Vi kunde alltså inte vädra ö. h. t. eftersom vi inte ville få in massa bronsar och mygg. Inte konstigt att det knappt gick att vara där inne. Hehe.





 
 

Full rulle

| Postat i: Elsas vardag
1
Nu är Storheden och lunchen avklarad. Det blev en av våra sommarfavoriter, grillad asiatisk kyckling/quorn med limesås och en bulgur/soltorkadetomater/halloumisallad. Så gott!

Snart sticker vi alla till lillkusinen Harry som har kalas. Jag kommer att sticka därifrån ganska tidigt eftersom jag och Kornelia ska jobba som servitriser/fixare på en 40-årsöverraskningsfest på Mjölkudden. Denna dag är alltså fullsmäckad med saker att göra, vi hörs senare! 

En söt igelkott som promenerade runt på vår trädgård här om dagen. 


Mobilblogg

| Postat i: Elsas vardag
0

Sitter i bilen på väg till Storheden för att handla lite grejor till stugis. Till lunch får vi besök av Stockholmskusinerna. Bilderna är tagna med fars iTelefon

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1133698/images/2012/pic_50013ac6e087c349200015cb.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1133698/images/2012/pic_50013aeeddf2b31836004216.jpg" class="image">


Fredag den 13e

| Postat i: Elsas vardag, Omvärlden
0
Under middagen på Gültza blev jag medveten om att det är fredag den 13:e idag. Otursdagen, eller? Har själv inte märkt något av det idag. Undrar varför detta anses vara en otursdag egentligen... Orkar inte googla det. ;) 

Pontus med kussarna

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag överlevde natten igår då jag sov ensam här hemma. Det var lite mysigt faktiskt. Att vakna upp av spöregn, blixtar och åska var däremot inte lika mysigt. Cyklade till farmor för att jobba på förmiddagen och efter lunch blev det ett spontanbesök på Pontus där vi badade. Ibland är enkla inomhusbad underskattat. Man kan ha kul utan rutschkanor, vågmaskiner och andra roliga badgrejor. Har nyss kommit hem och ev. blir det stormiddag med släkten hos faster på Gültza. Hämtmat från en eritreansk restaurang som jag konstigt nog knappt hört talas om.

Arkivbild från Skåne 2012 på två störtsköna bröder.  

Alone

| Postat i: Elsas vardag
0
Sitter ensam här hemma och har precis ätit middag helt själv. Ska eventuellt sova ensam ikväll också. Känns både bra, ensamt, tyst och en aning läskigt. Kanske låter fånigt med tanke på min ålder, men är man inte van så känns det ganska tomt och konstigt utan familjen som hela tiden låter mer eller mindre. Både ogillar och gillar detta. Skulle däremot aldrig kunna bo helt själv. Scaaaary!

Annars då? Jo, har före middagen varit på Statsteaterns Stadsvandrig med kusinerna som kom från Stockholm idag. Innan det var det sommarjobb (as usual)

Årets första bad

| Postat i: Elsas vardag
2
Söndagen den 8 juli var jag i stugan för första gången denna sommar. Dessutom var vädret soligt och varmt och vi hade familjen Flodmark på besök. Jag och Filippa tog vårat första dopp i havet denna sommar. Kallt var det från början, men efter ett tag hade kroppen vant sig och det kändes nästan "skönt"

Bjuder på denna somriga bild, jag med håret i en röra (orkar inte bry mig i stugan) brevid the charmtroll. 



 

Full rulle

| Postat i: Elsas vardag, Tankar och Åsikter
0
Sjukgymnast, jobb, städning och bildredigering. Typ dom sakerna har fyllt upp hela min dag. Trodde att jag skulle ha extra tid att bloggen nu på sommaren. Tvärt om är det just nu. På fredag, när jag inte sommarjobbar längre borde tiden till bloggen bli större, hoppas jag! 
Härligt nyduschad ;) 

Bildhantering

| Postat i: Elsas vardag, Foto
0
Har flera hundra bilder från denna sommar som jag inte har rensat, sorterat och ev. redigerat. Har hunnit med en del idag men är inte färdig än. Ska försöka sova ganska snart eftersom jag måste upp tidigt imorgon igen, terapibad hos sjukgymnasten 8.55. Jippie vilken härlig morgontid!   ...Eller inte.
 
Bild tagen i söndags under båtfärden till stugis. 

Sista jobbveckan

| Postat i: Elsas vardag, Tankar och Åsikter
1
Sitter och vilar med datorn i famnen nu efter lunchen. Snart fortsätter arbetsdagen, putsa fönster är det som gäller idag. I allmänhet är jag ganska nöjd över ett glädjebesked jag fick imorse i Sunderbyn, vikten pekar uppåt! Detta betyder att jag är ett steg närmare frihet ♥ Synd bara att det (som sagt) tar så mycket tid.. 


9 Juli 2012

| Postat i: Elsas vardag
0
Tjenare!
 
Kom just hem från ett litet födelsedagsfirande hos faster och kusiner med vänner. Har sovit i stugan förra natten och så fort vi kom hem, och hade ätit middag for vi iväg till dom. Både pappa och faster Hilda fyller nämligen år idag. Lite coolt att dom som är syskon (men ej tvillingar)  fyller år på samma dag ♥. 

Har inte hunnit/tagit mig tid för att blogga från stugan. Ska jobba imorgon men bloggar senast imorgonkväll. Ha det bra så länge! 
Bild tagen på Gültza i torsdagsnatt - Löve it.

Världen är konstig ibland

| Postat i: Elsas vardag, Omvärlden
0
Nog för att jag mer än gärna skulle haft en biljett till Justin Biebers konsert, men detta.. 

Adele - Albert Hall

| Postat i: Elsas vardag
1
Tack svt2 för att ni just sänt Adeles konsert från London. Inte direktsändning men ändå så otroligt grymt. På köpet fick jag dessutom just veta att hon är gravid. En tuff brud måste jag säga. Och till er Adelefan som missat konserten; KOLLA PÅ DEN PÅ DATOR/TV! 







K

Fest hos Mange

| Postat i: Elsas vardag
2
 
Torsdagkväll var det dags för sommarfesten som mina kusiners farsas företag har varje år. Troligen rekord i folk i år, 140st som anmält på facebook att de kommer. Grillning, mingel, bad, strandfotboll, snack, studsmatta var sådant som folk sysselsatte sig med. Sommarkänslan var på topp, det var en riktigt fin och solig kväll och trevligt var det att prata med  folk man känner lite halvt (och vissa man känner bra)

Denna söta lilla flicka vid namn Astrid blev bundis med storasyrran, haha. 




Gilla fina förpackningar, mycket roligare än vanliga originals! (syftar inte på enbart drycken utan i största allmänhet)


Den traditionella godisvagnen, med stora lådor (såna som man tar ur i matbutiker) fanns många olika smaker och jag hade turen att mina favoritlakritsgodisar fanns. Me like! 


@Gültzaudden. Efter att en stor båt kört förbi kom stora vågor in till stranden och vi som stog på bryggan blev blöta upp till knäna


Observera världens minsta chiuaua där nere, som jag döpte till den tjocka chorizon. Lite hemskt men också ganska roligt.




Nattbad för lillebrorsan med kusin och kompisar. SÅ VACKER IDYLL! 





Fixardag

| Postat i: Elsas vardag
0
Good Morning! 
 
Idag har jag tänkt fixa med saker jag inte hunnit med när jag jobbat, till exempel att plantera om min broccoli som vuxit en hel del. Även städa i min garderob där det ligger kläder i en stor hög på golvet och kanske handla lite nödvändiga sommarkläder. Såna saker som bör göras helt enkelt. 

HELG

| Postat i: Elsas vardag
0
Nu är det helg och jag har inget jobb som tar upp i princip hela dagen. Det är faktiskt så att jag åker till jobbet direkt efter frukost och kommer inte hem förrän vid middag (typ). Har alltså inte hunnit med att blogga speciellt mycket, men jag kan säga att jag har en hel del inlägg som jag borde ha skrivit tidigare i kö. Nu är det bara tiden som fattas (ovanligt för att vara jag). Kan berätta att jag var på sommarfiesta igår vilket var najs. Inlägg om detta och allt annat ni missat kommer bara jag får tid. 
 

Lunch @ Jobbet

| Postat i: Elsas vardag
1
Har precis ätit lunch här på jobbet som var god, men jag känner mig obehagligt övermätt. Jobbigt just nu men som tur är vet jag att det går över inom en timme eller nåt sånt. Denna vecka är det kusiner här eftersom päronen jobbar. 

Bilderna är från tisdag. Lunch ute på balkongen. Sommarvärmen har kommit! 





Detta inlägg skulle ha publicerats igår vid 12-tiden.. 
 
 

<3

| Postat i: Elsas vardag
0
Igår åt vi en maträtt som jag äldrig ätit förr, men gillar skarpt. Fylld paprika. Alla får var sin paprika med ris/ost/grönsaker/nötter inuti som varit i ugnen ett tag. Agnes paprikalock var som av en händelse ett ♥r ,

Maneter

| Postat i: Elsas vardag, Omvärlden, Tankar och Åsikter
1
När vi var på västkusten i juni (Gullholmen) såg vi både snälla och dumma maneter. (Ofarliga maneter och brännmaneter.) Eftersom det inte finns här uppe i norr känns det så utomlands/exotiskt, haha. Är det så ni Stockholmare/ni andra goa människor nere i söder tänker om renar och älg? 





Kan inte vänta

| Postat i: Elsas vardag, Omvärlden
1
Jag vill se hela filmen nu nu nu! Spola fram tiden till 16 november NU. 

Gratis biobiljett

| Postat i: Omvärlden
3
Om du gör denna undersökning får du en gratis biobiljett, samt har chansen att vinna ett presentkort på
20 000kr @Elgiganten. Undersökningen tar inte mer än 5 minuter att göra. 

Bad day

| Postat i: Elsas vardag
2
Denna dag började helt hemskt, och slutar även dåligt. Känner mig så slut och less. Önskar att bildens budskap var sant. 


Sommarjobbet

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag har inte hunnit skriva så mycket om vad jag gör nu när jag är hemma från vår resa ner till södra Sverige. Det har mest blivit några fåtal inlägg. Under förra veckan har jag sommarjobbat hos Doktorerna Hassler AB. Det är alltså min farmor och farfars läkarmottagning. Jag kommer även att jobba där denna vecka (är på väg dit nu).
Vi hörs! 
 

Arkivbild februari 2011

Söndagen den 1 juli 2012

| Postat i: Elsas vardag
1
Denna söndageftermiddag har jag spenderat med farmor. Jag har hjälpt henne att handla, kollat på olika blommor, samtalat om sommarjobb osv. Dagen har varit ganska lugn, men okej. 


Söndag den 1 juli 2012

| Postat i: Elsas vardag
0
Denna söndageftermiddag har jag spenderat med farmor. Jag har hjälpt henne att handla, kollat på olika blommor, samtalat om sommarjobb osv. Dagen har varit ganska lugn, men okej.