Känslan när man missar...

| Postat i: Elsas vardag
0
...Earth Hour. Jag visste egentligen att det är ikväll, men hade inte riktigt koll på tiden och glömde bort det..
Det dåliga samvetet kommer sig smygande, men jag ska försöka gottgöra det med att vi i familjen ska släcka alla lampor mellan 21.30-22.30 istället. En timme senare alltså.
Världens vackraste, japp, japp...
Skelar typ, haha.

Gourmet

| Postat i: Foto
0
Här om dagen åt jag en riktigt snygg, och god omelett. Gourmet, är ordet jag tänker på när jag ser denna bild.
Innehållet bestod mestadels av kallrökt lax, campinjoner, pesto, samt parmesan. 

Vinst

| Postat i: Elsas vardag
2
Idag levererades Kvantum Skellefteå min vinst. Det största påskägg jag fått någonsin. Även om självaste "vinsten" inte är precis vad ja önskar mig känns det väldigt kul att vara vinnaren! Dessutom är det roligt att få bjuda andra och göra de glada.
Nu ska jag öppna det och granska innehållet, hihi!

Tålamod

| Postat i: Elsas vardag
1
När storasyster var i Italien hade hon med sig några roliga presenter till oss i familjen. Jag och lillebror fick små krukor med fröer till. Mitt frö ska så småning om bli en växt som ska ge mig bananer, Hugos ska få jordnötter från sin växt. Nu har jag vattnat dem i ganska många dagar, men inget har kommit upp ännu. Nu är det tålamod som gäller, för jag vill ha min egenodlade banan!

Här är mina tre små bananodlingar
Jag hoppas verkligen att vårsolen vi får i Luleå räcker för att några plantor ska komma. Det var hur om helst en fin och rolig present!

Lek & Bus

| Postat i: Elsas vardag
1
När kusinerna från Lund var på besök blev jag påmind om hur man som liten "leker" med lego, bygger enkla brandstationer, tågbanor, osv. Leker med gubbar och "du får vara pappa, så är jag mamma". Även hur man kan ha en liten pryl som betyder så mycket för en (i min kusins fall en plastgroda).
Vissa stunder kan man även bli helt fast av filmen Bilar som visas på TV.
Vissa saker ser man att har blivit annorlunda, iPaden var inte något som jag sysslade på som liten (såklart).

Här har man TUR

| Postat i: Elsas vardag
6
Hahaha, satt och kollade facebook när jag ser denna status. NAJS!
... Hoppas nu bara att jag kommer kunna hämta ut vinsten

Danstisdag

| Postat i: Elsas vardag
0
Ikväll är det jazz för min del. Det känns ganska roligt, skönt att få tänka på något annat än det som hela tiden snurrar i huvudet. Det har varit flera veckors uppehåll för min del av olika anledningar, bortrest, jobbat på hockeyn, osv. Hoppas att jag inte är helt lost nu, att jag kan dansen någorlunda bra, men förmodligen
är det inte så.

Bilden är från skolavslutningen 2010, saknar!

Våffeldagen

| Postat i: Elsas vardag
0
Igår "firade" vi våffeldagen. Jag kan medge att det såklart inte bara var skoj och enkelt. Men mysighetsfaktorn med släkt och familj fanns ändå där. När det var dags för gräddning av våfflorna var våffeljärnet spårlöst försvunnet, och efter ett stressigt sökande kom pappa på att "vi brände ju sönder det förra året". Det blev pappa som fick börna iväg och köpa ett. 

:(

| Postat i: Elsas vardag
1
Är på dåligt humör, den här dagen har för det mesta varit kass. Hoppas på att det ska vända, men det verkar inte bli så. Faktiskt inget som talar för det...

Eskimo/Sumobrottare

| Postat i: Elsas vardag
0
Igår var vi som sagt på en utflykt ute på isen. Solen gick i moln ganska fort, och det blev ganska kallt. Farbror Martin blev min räddare i nöden med sin tjocka dunjacka. Jag blev väldigt stor i den eftersom jag hade min vanliga jacka under den stora blåa. Kände mig som en blandning av en sumobrottare och en Eskimo, hehe. 


Brazened Honey

| Postat i: Elsas vardag
0
Denna vecka prövade jag mig nya ansiktsmask från Lush, Brazened Honey. Enligt infon ska den "dammsuga bort orenheter från ansiktet" och även motverka finnar. Efter att jag sköljt bort masken med varmvatten kändes hyn faktiskt mycket fräshare, och dessutom väldigt len.
Detta är nog den bästa ansiktsmask jag har prövat, men det finns en nackdel med den. Eftersom den är gjord på färska produkter och inte innehåller några konserveringsmedel måste man använda upp den inom tre veckor. Burkarna är ganska stora, så den räcker nästan till fler masker än man hinner med att använda. Däremot är det väl bättre med en naturlig mask som håller i tre veckor istället för en fullproppad med massa konstiga tillsatser som då håller onaturligt länge.
Pappas kommentar "det set ut som att du har snor i hela ansiktet."

En extra middagsgäst

| Postat i: Foto
0
Nu har vi flera dagar i rad haft en extra middagsgäst hemma hos oss. "Vår" hare som vi brukar se på gården några gånger i månaden har ätit upp fågelmaten som fåglarna matstrejkat på i vinter. Lyckades få hyfsade bilder med tanke på att jag fotade genom fönstret.

Kolla, men inte kommentera?

| Postat i: Elsas vardag
6

Ni blir bara fler och fler som kollar in på min blogg, däremot kommer det bara några enstaka kommentarer per dag. Jag har inget att kräva av er, men det skulle vara roligt om alla lämnade en kommentar. Där kan ni skriva ert namn, kanske hur ni hittade min blogg och ev. Vad ni tycker om den. Jag gissar att de flesta kommer att strunta i det, men det är värt ett försök!


Kussar från Lund ute på isen

| Postat i: Elsas vardag
1
Idag har jag, tillsammans med la familía, och kusiner från Lund varit ute på isen och umgåtts, käkat god lunch och "lekt". Det var trevligt och kul att träffa småkussarna med föräldrar, farmor, mormor och morfar. Här kommer ett gäng sköna bilder!
Bröderna som av en händelse matchade sjukt bra med glasögon, svarta jackor och röda byxor.
Här körde vi ett litet "sparktåg" och sjöng låten "tuffetuffetuffetåget går ut i vida världen ♫ "...

Vårprojekt

| Postat i: Kreativitet
0
Nu när våren har kommit har det även tiden för att börja förså blommor och grönsaker inför sommaren tagit rum. Förra veckan började jag så lika olika saker, broccoli, röd chili, blommor och olika typer av basilika. Nu har de fått stå i solen, och eftersom jag varit duktig med att vattna dem regelbundet har det börjat växa en del nu! Det är farcinerande att se hur små frön blir till en liten grön stam, och förhoppningsvis kommer att sluta som präktiga broccolihuvuden som vi sedan kan äta.

Mitt fönster som har flest soltimmar av alla i vårt hus har blivit fullt av plantor och "miniväxthus". Inte så vackert, men det får jag stå ut med.

Chockad

| Postat i: Elsas vardag
0
Blev positivt överraskad imorse när jag såg att så många kollade in på min blogg igår. Nästan dubbelt så många som vanligt. Jag skrev ju inte något speciellt inlägg igår, två korta, snabba var det! Roligt i alla fall!

Godnatt

| Postat i: Elsas vardag
1

Norrsken

| Postat i: Foto
1
Under fredagskvällen förra veckan såg jag till förvåning ett vackert norrsken på himlen. Jag tog fram kameran för att fota, men när jag kom ut var norrskenet borta. När jag "hade gett upp hoppet" visade det sig igen och då skyndade jag mig att ta några foton. Resultatet blev väl sådär, men jag har ingen kunskap om hur man ska tänka när man fotar norrsken, det är ju väldigt mörkt ute och det blir inget bra resultat med blixt. Jag skulle verkligen vilja lära mig mer om hur jag kan använda min kamera vid olika tillfällen för att uppnå bra resultat.

Dagens elektronik

| Postat i: Tankar och Åsikter
1
Här om dagen pillade jag mamma i håret medan hon markerade aniskten på min iPhoto. (Det är ett sorts fotoredigeringsprogram/ett sätt att förvara bilder på datorn). Den hittar upp ansikten i bilder man laddar in och man kan då "tagga" ansiktet genom att skriva personens namn. När vi skrivit in några personer börjar den efter ett tag själv känna igen vems ansikte det är på bilden. Som ni ser nedan frågar den "Är det här Agnes Hassler?" och den har ju faktiskt rätt!
Helt galet hur smart, och avancerad dagens elektronik är!

Beautiful

| Postat i: Elsas vardag
1
En vacker bild jag just tog med photo booth. Sticker till farmor om en timme, nu ska jag pyssla på med lite saker här hemma... 

Flowerpower

| Postat i: Foto
0
Det levererades som sagt en hel del vackra blombuketter då farmor hade öppet hus. Jag passade på att fotografera de vackra blommorna och nu fick jag lust att lägga upp några av dessa bilder på bloggen.
Väldigt vackra arragemang om ni frågar mig!
Detta var bara några av alla blombuketter, det blev så många att man till slut tappade räkningen, jag fotade dessutom bara några av de första.

Följa mig?

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag har nu skaffat bloglovin så att de som vill ska kunna följa min blogg på ett smidigt sätt. Jag använder inte den funktionen själv men har hört talas om den en hel del. Om det nu finns någon som vill följa min blogg på detta sätt är det bara att klicka in på den rosa symbolen i högerspalten!

Bloglovin?

| Postat i: Elsas vardag
0
Följ min blogg med Bloglovin
Prövar lite nya saker hära..

Upp och ner

| Postat i: Elsas vardag
0
Mitt liv är kaos just nu, bloggen blir inte speciellt intressant, önskar så att det vore annorlunda. Är väldigt trött just nu, därför blir det att krypa ner i sängen snart. Jag skriver något imorgon, det kan jag nästan lova!

Gammal bild, önskar att jag kunde spola tillbaka tiden hit och njuta ♥


Låter bilden tala för sig själv

| Postat i: Elsas vardag
2
Förlåt för att min blogg blivit något av världens mest deppiga...

Farmor, 70

| Postat i: Elsas vardag
1
Igår fyllde min älskade farmor 70 år. Hon ställer upp för mig och alla andra barnbarn när vi behöver henne. Dessutom fixar hon roliga släktträffar, kollon, resor och aktiviteter då vi får tid att träffas. Det är verkligen guldvärt att ha en farmor som Birgit. Igår firades det hela dagen med öppet hus under eftermiddagen, och födelsedagsmiddag hos kusinerna på Gütza under kvällen.


Smurf + Kanin = Söta

VÅR

| Postat i: Elsas vardag
0
Eftersom termometern visade +9°C tycker konstaterar jag att våren är här. Blött, smutsigt, grusigt, soligt och framför allt slaskigt. Nu är det bara att kämpa på fram till sommaren! '

Något som kan pigga upp en

| Postat i: Elsas vardag
0
Ett tips på något som kan fungera som en glädjespridare. Glad musik. Detta funkar för mig vissa gånger, inte alltid, beroende på vilket läge jag befinner mig i, oftast när jag lyssnar på musik spontant (inte tänker att "nu ska jag höja humöret genom att lyssna på musik"). Att lyssna på radio (någon bra musikkanal) kan också pigga upp. Tryck på play på videon nedan, bara för att!

Because you have a bad day

| Postat i: Tankar och Åsikter
8
Jag gör verkligen allt jag kan för att komma tillbaka till ett roligt, fullvärdigt liv. Ändå blir allt bara fel och dagen slutar ändå med att jag får känna mig misslyckad, och att allt bara blivit fel. Jag får försöka tänka att jag haft en dålig dag helt enkelt... Men det känns svårt att tänka så när det känns som att hela ens liv varit skit i ett och ett halvt år nu. Jag hoppas att alla ni som faktiskt kan vara glada och leva livet tar vara på det och lever fullt ut.
U

Tankspridd

| Postat i: Tankar och Åsikter
0
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu. Det är många tankar som snurrar i skallen och jag har svårt för att lyckas ta tag i någonting. Jag ska försöka samla mig och få ihop ett vettigt inlägg till kvällen.

Bild tagen i Stockholm igår, Mälaren i bakgrunden.

Stockholm, igen

| Postat i: Elsas vardag
0

Nu är jag hemma efter ännu en resa till Stockholm. Denna resa var däremot vädigt kort, endast en natt. I skrivande stund sitter jag i flygtaxin på väg hem. Skriver mer senare!
Bilden är från förra Stockholmsresan, jag klättrandes i ett träd.


Låter bilden tala för sig själv

| Postat i: Tankar och Åsikter
4
Det är lika bra att gå och lägga sig och sova...

Is, snö, sol

| Postat i: Foto
1
Igår var jag ute med pappa på isen. Jag hade kameran med mig och fotade en del i det soliga, fina vädret.
Här är ett urval av bilderna.
Detta är en isbit, krossad från isen. Det hade frusit på ett väldigt speciellt sätt, det såg ut som någon sorts isskog.

Stå för era frågor

| Postat i: Elsas vardag
0
Visst kan jag svara på denna fråga, men då vill jag faktiskt att den som undrar kan stå för frågan och skriva vem det är. Jag står för svaret, du får stå för frågan!

Ännu ett födelsedagsfirande

| Postat i: Elsas vardag
1
Nu har även Philip fyllt femton år. Kalasrejs är det för mina kompisar och säkt just nu. Det har faktiskt varit sjukt många som fyllt år/som fyller år den senaste/kommande månaden. Idag firades alltså Philip i klassen som fyllt femton år.
Jag, Kornelia, Alva och Emelie köpte en massa godsaker till honom som jag sedan slog in i en låda. Faktiskt gömmer det sig en tandborste och tandkräm i botten av lådan. Vi vill inte att han ska få hål i tänderna!
Han bjöd på pizza (däremot åt jag hemma).
Tre fina klasskamrater
Sedan var det filmvisning, men det hann jag inte med.

Whoa, aloah!

| Postat i: Tankar och Åsikter
1
Konstig rubrik?
Svar: Ja, ganska...
...Men det var tanken jag fick när jag kollade på statistiken och ser att den fortsätter stiga. Vilka är ni som läser min blogg varje dag egentligen? Det är riktigt roligt att se att så många tycker att mitt lilla liv kan underhålla så många! Allra roligast är såklart att få kommentarer, men även att se att många kikar in och faktiskt läser det jag skriver är självklart riktigt roligt. Vad glad jag blir, kram på er!

Kusin-vitamin

| Postat i: Videobloggar
0
När kusinen Astrid från Lund var uppe hos oss och hälsade på under sportlovet blev hon intervjuad NSD. Det handlade om vår nya prinsessa Estelle. Gulligt!

Det var så länge sen sist...

| Postat i: Naglar
2
För ca ett år sedan höll jag på en hel del med att fixa med mina naglar, måla mönster, fila och vårda. Igår fick jag ett ryck och målade naglarna med ett enklare mönster. Reslutatet blev väl helt okej, men är inte supernöjd. Det "klickade" liksom inte. Är sjukt less på att mitt nagellack böjar flaga bort redan efter första dagen. Någon som har något tips på vad jag ska göra för att det ska sitta längre? Jag använder faktiskt top coat men det hjälper knappast...

Girlpower

| Postat i: Elsas vardag
2
Idag var Nadia här på besök. Najsigt var det att få dela lite tankar med henne och storasyster. Det blev en del snack om skolan och annat som händer här i livet. Skönt att man kan umgås bra även om det skiljer ett år mellan alla oss tre. 


Smygandes

| Postat i: Elsas vardag
0
Hehe, låter videon tala för sig själv. Roligast är det ju när han "nästan" blir upptäckt. Kornelia var det som visade mig denna video.

"Cupcake"

| Postat i: Kläder & Mode
1
Idag använde jag en av tröjorna jag beställde från Fokiwa. Detta är nog min favorit av de två jag beställde.
Jag gillar de söta detaljerna, pärlorna på kragen och tofsarna. Jag valde bland färgerna röd, svart och ljusrosa, men tyckte att den röda var finast/roligast. 

Vildmarksliv

| Postat i: Elsas vardag
0
I helgen var jag ute på en liten utflykt tillsammans med familjen. Vi gick ut till Gråsjälören och hade med oss lunch. Det blev en mysig familjetur med mycket sol. Agnes fick med sig kameran och fick några härliga, norrländska bilder.
Gott var detta, fast andra portionen fick en smak av tändblock. Inte lika gott
Flying birds!

Natti ♥

Stinkus

| Postat i: Elsas vardag
2
Har just kommit hem från en utflykt med la familia till Gråsjälören, en liten ö ute i skärgården. Vi här käkat lunch där som vi stekt på vår "Cobgrill".Just nu stinker mina kläder, och förmodligen jag också rök från det. Dags att gå och duscha/byta kläder.

I can see you

| Postat i: Tankar och Åsikter
0
Det var otroligt länge sedan jag stod med kameran och fotade såkallade "egopics" men för några dagar sedan fick jag en deja vu när jag stod där med kameran och fotade mitt öga. Jag har något av glömt bort hur det var på den tiden då jag stod med kameran i handen och fotade mig själv.
Den här bilden hade varit bra att ha när jag skulle rita ett öga i skolan (surrealism inom bilden)

Här går det undan

| Postat i: Elsas vardag
1
Nu har även Kornelia fyllt femto år. Det känns på något sätt konstigt att åldern stiger så fort. Snart är vi sexton och kan börja övningsköra. Galet. Gymnasiet är inte långt borta det heller. Hur som helst träffades vi för att bowla, tydligen sista dagen innan bowlingkompaniet flyttar till nya lokaler. Vi hade en rolig, jämn match.
Smile :) !

Fullt upp

| Postat i: Tankar och Åsikter
0
Jag har en hel del saker att skriva om, men hinner inte med det just nu. Den tiden jag i vanliga fall lägger på bloggen har gått till att fixa med domännamn. Jag skriver mer imorgon, mitt humör är rätt upp och ner just nu. Många tankar, käsnlor, vilja, allt möjligt liksom

WWW.ELSAAS.TK

| Postat i: Elsas vardag
0
Nu funkar min vanliga domän igen efter lite trix och fix! Skönt att inte behöva använda ett gammalt
domännnamn som inte alls passar in på min blogg längre. Men nu vet ni att om ni an någon anledning inte skulle
komma in på min blogg via www.elsaas.tk är det bara att pröva www.youandi.webblogg.se

WWW.YOUANDI.WEBBLOGG.SE

| Postat i: Elsas vardag
0
Min vanliga domän www.elsaas.tk fungerar inte längre. Gå in på WWW.YOUANDI.WEBBLOGG.SE för att hitta till min blogg. Ursäkta röran!

Fattiga barn i storstäder

| Postat i: Tankar och Åsikter
0
Våra städer växer och barnen glöms bort. Fler och fler tvingas bo i fattiga slumområden utan skola och sjukvård. Idag lever hundratals miljoner barn på detta sätt, visar UNICEFs årliga rapport om läget för barn i världen.
När man hör ordet fattigdom börjar man ofta fantisera om lantliga områden med svält och sjudomar, men barn som bor i slumområden i städerna tillhör de mest utsatta och missgynnade i världen. Enligt Unicefs rapport är det i Afrika sex av tio personer som bor i slumområden och kåkstäder.

Läs mer om det här på UNICEFs hemsida.

Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn. Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg. Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” här och lägg upp detta inlägg du också!


Återvinn mera!

| Postat i: Elsas vardag
0

I skrivande stund sitter jag i bilen på väg till Kronans återvinningscentral för att slänga massa sorterat skräp. I vanliga fall brukar jag inte följa med på dessa ärenden men idag ska jag och lillebror hjälpa till. Återvinn mera, tänk på miljön!
(vackra bilder)