Bilköer

| Postat i: Elsas vardag
0

Just nu sitter jag i en taxi tillsammans med familjen. Vi är på väg till Södermalm men resan tar ett tag, det är långa tråkiga bilköer. Vill bara komma fram nu... Bifogar två bilder tagna här och nu med pappas iPhone


Första resan jag inte ser fram emot

| Postat i: Tankar och Åsikter
12
Imorgon ska jag till Stockholm tillsammans med familjen. Vi ska endast vara där över dagen, vi kommer alltså inte ha något bagage, utan åka hem igen på kvällen. Det här är förmodligen första resan jag åker iväg på som jag inte självklart längtar till. Vi ska åka till Stockholm för att pröva en känd familjeterapi som ska hjäpa unga personer med anorexia. Det handlar om att träffa andra familjer i samma situationer och att klara sig igenom sjukdomen med hjälp av familjen. Samtidigt som jag gruvar mig för en stressig dag med två flygplansturer på samma dag och en terapi då jag är mycket i fokus så är jag väldigt förväntansfull.

Jag är så galet less på att leva det livet jag lever nu. Det är litegran som att jag har ett monster inom mig som triggar mig supermycket och kontrollerar hela mig. Den straffar mig och får mig att må dåligt när jag inte lyder. Jag hittade en bild som beskriver känslan ganska bra.

Golfgarden

| Postat i: Elsas vardag
0
I eftermiddags var jag på Golfgarden med Kornelia. Det var år och dar sedan vi var där sist. Det var roligt med en liten påminnelse om barndomen. Som vanligt vann vinnarskallen Kornelia, men det gjorde ingenting. Jag tycker att vi båda var grymma. Vi fick minst tre spikar var!
Dom hade busat till det lite med bowlinggolf.

Ålder

| Postat i: Elsas vardag
1
Här kommer ett litet "svar på tal" på inlägget jag skrev tidigare. Om jag ska vara ärlig vet jag inte exakt hur gammal jag var. Jag skulle gissa på ca 7 år med tanke på handstilen.

Långt tillbaka

| Postat i: Elsas vardag
3
Här om dagen ropade mamma på mig och visade ett papper jag skrivit för flera år sedan, långt tillbaka i tiden.
Jag blir lite varm i kroppen och får ett glädjerus att att se tillbaka på sånahär fina saker. Jag kommer faktiskt ihåg hur jag gick iväg ut till en pir och satte mig där. Efter ett tag kom pappa och hämtade mig om jag minns rätt.
Kul att spara!

Stolt

| Postat i: Videobloggar
0

Pepparkakskrasch med kusiner

| Postat i: Foto
0
Igårkväll hade vi kusiner på besök. Vi passade på att slå sönder pepparkakshuset när vi hade några som ville hjälpa till att äta upp jätten. Magnus fotade en bildserie när jag slog sönder huset. Man kan se hur huset växlas från att vara helt och fint, till att bli mindre och mindre och sluta i småkras.

Ärenden

| Postat i: Elsas vardag
0

Sitter i bilen och är på väg till Kvarre, har just varit på Barnens Hus och köpt present till kusinen som fyller år på måndag. Försökte att inte vara så sexistisk och köpa värsta rosa barbien. Ett sällskapsspel fick det bli!


Att göra frisyr på sig själv

| Postat i: Kreativitet
1
Mamma ville gärna ha hårpill en fredagskväll som denna. Det slutade med att jag börjar göra frisyrer på henne för att ha lite kul samtidigt som hon njuter. Fick till en riktigt snygg bulle. Blir irriterad på att det är så enkelt att fixa andras hår så snyggt men riktigt svårt att göra på en själv. Jag vill kunna fixa fina frisyrer på mig också!

Saknar värme

| Postat i: Resor
0
I denna vinterkyla och detta mörker saknar jag en varm sandstrand och sol. Hittade lite bilder som fångar upp precis det jag vill ha just nu.

Örhängen i form av Kors

| Postat i: Kläder & Mode
1
Idag använde jag mina korsörhängen som jag fick i födelsedagspresent av Caroline. De har blivit en av mina favoriter i smyckesskrinet. Tack Carro!

Well Done Elsa!

| Postat i: Tankar och Åsikter
1
Idag hade vi HK (Hemkunskap) på skolan. Vi fick en ganska jobbig läxa att motivera måltider ur närings- och miljösynpunkt. Egentligen kanske inte så svårt men det är alltid jobbigt att veta hur djupt man ska orka gå och när man ska nöja sig och tänka att "nu är det nog bra, nu räcker det". Efter middagen satte jag mig ner och gjorde hela läxan rakt av. Nu känner jag hur bra det var, skönt att göra bort en läxa så fort man får den. Inte spara den till sista minuten och få ångest över vad man ska skriva. Well done känner jag nu, skönt!

Winterland

| Postat i: Foto
0
För några dagar sedan var jag ute med mamma för att fota den vackra vintern vi har här uppe i norr. Jag fick några bilder som var helt okej. Inga klockrena, men jag visar några ändå! Bilderna är tagna med mitt nya fasta objektiv.



Färgklickar

| Postat i: Kläder & Mode
3
Jag gillar att pigga upp vardagen med lite roliga färger. Det mesta vi ser runt omkring oss är så mörkt, svart och grått. Härligt med färg, håller ni med?

Farväl pepparkakshus

| Postat i: Elsas vardag
0
Nu har Hugos "lilla" pepparkakshus krossats, och snart är alla spår av den borta. Nu återstår bara mitt stora hus,det lär krossas någon av de följande dagarna. Om någon är sugen på pepparkakssplitter, kom förbi! a

Nybadad

| Postat i: Elsas vardag
0

Jag har just varit i Gammelstan och badat med pappa, bror, syster och kompis. Det var ett trevligt söndagsnöje ;). Vacker bild tagen i bilen med pappas iPhone.


Ljusterapi

| Postat i: Elsas vardag
0
Förra veckan tog storasyrran med mig på Ljusterapi, en födelsedagspresent sen förra månaden. Det var på Helex som vi fick gå in i ett vitt rum med massor av lampor med en speciell strålning som ska pigga upp en nu i vintermörkret. Man blev lite snurrig efter att ha varit där inne i en halvtimme. På något sätt kände man sig faktiskt piggare efteråt. Vi passade på att fota en del.

Fredag den 13:e

| Postat i: Elsas vardag
2
Jag har hitills klarat mig igenom fredag den 13:e utan att drabbas av allt för mycket otur. Hoppas att det håller i sig!

Hejdå Julen

| Postat i: Foto
1
Nu har julpyntet och julstämningen börjat försvinna för denna gång. Vi ses igen om ett år! 

Lagom litet

| Postat i: Foto
0
På nyårsafton tog jag ett mysigt foto. Det är fotat just före tolvslaget. Ikväll fick jag lust att ladda upp den på bloggen och skriva några rader om vad jag tänker på när jag ser bilden.

Luleå är en mysig, lagom stor stad som har både fina, och mindre vackra kvarter. Ett ganska litet centrum, man kan gå i alla klädaffärer på en och samma dag utan att behöva stressa. Det finns dock en charm med det. Att man känner folk på stan osv. Kort och gott är Luleå en fin stad att bo i, jag trivs här och känner mig för det mesta säker på dessa gator.

I pulkbacken

| Postat i: Elsas vardag
0
Här om dan var jag ute med pappa, Hugo och några kompisar. Vi åkte madrass, pulka och bob på Ormberget.
När man såg alla slalomåkare på sidan om blev jag ganska sugen på att fara ut i någon större backe med slalomskiderna. Tråkigt nog är det något som får vänta...

Bror och Syster

| Postat i: Elsas vardag
0
Syskonkärlek. Skulle inte klara mig utan mina fina syskon! ♥

New Year's Eve

| Postat i: Elsas vardag
0
Detta nyår firades på ett ovanligt sätt. Bara familjen (utan Agnes) hemma. Vi hade egentligen planerat att åka upp till Dundret men det blev inte av. Vi hade ändå trevligt hemma med sällskapsspel, tre rätters middag och en promenad till Norra Hamn för att kolla in fyverkerierna. Här kommer en del bilder, först ut en från vår fina dukning.
Sötaste lillebrorsan någonsin i sin nya fluga!
På väg ut till fyverkeriet vid tolvslaget.


Bilder från självaste fyverkeriet kan ni se i ett inlägg nedanför.

Sockar

| Postat i: Elsas vardag
0
En julklapp jag fick av storasyster denna jul är söta sockar. Mina favoriter är dessa söta med rosetter. Finfina!

Gott nytt år!

| Postat i: Foto
0
Fyverkeribilder från tolvslaget, Norra Hamn.