Lördagsmums

| Postat i: Elsas vardag
0
Malacos nyhet lakritspärlor är något som jag fallit för. Prövade dessa ikväll, och kan konstatera att det är väldigt goda. De hade gärna fått vara lite mer salt och mindre sött. Jag älskar verkligen riktigt salt lakrits! 

 
 

Dag 8 - Krabbfiske med mera

| Postat i: Resor
0
Under lördagen, som var vår sista dag före hemresan passade vi på att fiska krabbor och sjöstjärnor. Jag lyckades fånga både en krabba och några sjöstjärnor. Jag, mamma och syrran gicksenare under dagen och kollade på delar av ön som är äldre. Mycket vackert måste jag säga. Både jag och Agnes tyckte att det kändes grekiskt. Svårt att beskriva med ord, vackert får duga. 









Kusinernas stuga som vi bodde i. 


Deras flakmoppe. Detta var deras tranportmedel eftersom bilar ej förekommer på denna ö. 









Såhär går det när Gösta ska rida på Hugges rygg. Amazing. 


SÖTAST






Ett litet gulligt ICA fanns det på ön, vilket var väldigt praktiskt. 





Jag vill också ha såhär fina jordgubbsland med mycket jordgubbar. (Bilden är inte rättvis, det var mycket mer än vad som syns).





Luleå midnight swim

| Postat i: Elsas vardag
0
Igår var det något som kallas för Luleå Midnight Swim här i stan´. 23.45 Befann jag mig, tillsammans med Agnes, Sabina Beatrice och några fler i Norra Hamn för att se när tappra människor hoppade ner i det iskalla vattnet för att simma ca 1,5 kilometer. Tycker riktigt synd om dom, simma i iskallt vatten mitt i natten, när vädret är blåsigt, kallt och småregningt. Aja, lite underhållande var det att se när startsignalen gick. 

 
 
 
 

På väg till livet

| Postat i: Elsas vardag
2
Har efter mitt kvällis enligt matschemat ätit lite extra gott. Jordgubbar och vaniljyoghurt samt vaniljglass. Känns så skönt att kunna unna sig lite gott utan ångest. Självklart har jag fortfarande mycket att jobba på, men jag känner att jag är på väg tillbaka till livet. Jag vill såååå gärna spola tiden framåt nu, då jag kommer att ha några fler kilon, och ha mer frihet. 

 

Dag 7 - Midsommar

| Postat i: Resor
1
Midsommaren firades ganska traditionellt med lunchbuffé, dans runt midsommarstång, umgänge, osv. Låter bilderna tala för sig själva.









"Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo.. ♫."













Estetiskt tårtbak med Kotten

| Postat i: Elsas vardag, Kreativitet
2
 bakade jag och Kornelia en tårta som vi la ner mycket energi på att få den fin. Vi fick inspiration från en blogg och gjorde en tårta som liknade den vi såg på bilden. Med tanke på att jag endast bakat tårta några få gånger tidigare och att detta var min första marsipantårta är jag väldigt nöjd med resultatet. Vi hade superbra teamwork och var värsta proffsen, haha. På kvällen samlade vi familjerna för att smaka på den. Vi hade sockerkaksbottnar och hallonmousse samt rårörda hallon i den. En riktig hallonbomb. Jag blev glatt överraskad när de vuxna sa att den var supergod och "helt ärligt är det här en av de godaste tårtor jag ätit". Vi (eller åtminstone jag) hade inte tänkt speciellt mycket på om det skulle bli gott eller inte. 




Ser ni rosetten? 


"Fånga upplevelsen med en iPhone ;)" 





Fullspäckad dag

| Postat i: Elsas vardag
1
Denna dag har varit fullspäckad men bra. Först sommarjobb från 9.30-15. Efter det var jag hos snällaste vännen Kornelia, åkte hem för middag för att sedan återvända med hela familjen och umgås. Knappt varit hemma på hela dagen. Ovanligt men najs! 

 
Bilder från dagen kommer senare idag eller imorgon.. 
 

1,5 miljoner barn riskerar att dö av undernäring i Västafrika

| Postat i: Omvärlden
2

 

Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas värst. Läget är i akut i Sahelområdet - Tchad, Burkina Faso, Mauretanien, Mali, Niger, Nigera, Kamerun och Senegal.

UNICEF finns på plats och gör allt de kan för att förhinda en svälkatastrof. UNICEF behandlar barn mot undernäring, vaccinerar, ser till att det finns rent vatten, levererar förnödenheter och ser till att familjer får rent vatten, sjukvård och skola.

Men UNICEF behöver din hjälp för att förhindra att fler barn dör. Ge en gåva nu på unicef.se/sahelHar du en blogg? Hjälp till att sprida insamlingen genom att lägga upp den här informationen på din blogg också! Besök unicef.se/sprid-budskapet/blogga-for-sahel för att hämta material.

Tillsammans gör vi skillnad!

 
Åh vad glad jag är att unicef finns. Deras mail de skickar ut till oss som bloggar för varenda unge känns så omtänksamma och bra på alla sätt. Hjälp dom att hjälpa ännu fler barn, och sprid detta vidare! 

Dag 6 - Resedag --> Gullholmen

| Postat i: Resor
1
Tordagen blev en resedag för oss, vi skulle ta oss från Lund till Gullholmen som är en mycket fin skärgårdsö en bit utanför Göteborg. Det var flera timmar i tåg, sedan flera bussresor och efter det färja. Vi kom fram på kvällen och hann i princip bara kolla oss runt innan vi skulle sova.  






 
 
 
Visst är det vackert? 
 


Frågestund vlogg version?

| Postat i: Elsas vardag
1
Jag funderar på att köra en frågestund då ni ställer frågor i blogresponse och jag svarar på alla i en videoblogg. Vad tycker ni? Har ni ens nå frågor? Eller ska jag bara köra och se om det finns någon där ute som har någon fråga till mig? Skriv gärna vad ni tycker om idén! 
 
Bjuder på en dålig webcambild

Massor av tankar

| Postat i: Tankar och Åsikter
1
Har mycket tankar och känslor och känner mig allmänt ensam (inte det att ingen bryr sig om mig, absolut inte) det är på ett helt annat sätt som jag inte orkar skriva just nu. Inte här. Fast jag fick ett litet glädjebesked från mig själv idag så kan jag inte glädja mig åt det fullt ut. Det är för mycket andra problem och jobbiga saker ivägen.
 
Bild tagen första dagen i Skåne. 

Dag 5 - Vikingar och Lund

| Postat i: Resor
2
Under för- och delar av eftermiddagen var släkten i en stenåldersby utanför Malmö. Till en början var vi guidade och fick höra ovanligt intressanta historier om vikingatiden. Vi fick både lyssna, se och vara med och pröva olika saker. Vi stannade där och åt lunch och blev kvar ytterligare några timmar. Sedan körde bussen oss till Lund,  där kusinerna Astrid och Gösta bor. Vi stannade där med dom medan det var dags att ta farväl till övriga släkten som skulle vidare till flygplatsen Sturup. Under kvällen och eftermiddagen hann vi även med en kort sväng på stan i Lund, restaurangbesök på ett indisk/thailändsk restaurang (två olika restauranger som satt ihop). Jag, mamma och Karin hann till och med besöka den stora gallerian Nova Lund, en av de bästa gallerior jag varit på i Sverige, än om vi var där väldigt kort. 

Vi stannade till en kort stund i Smygehuk, Sveriges sydligaste punkt. På andra sidan havet ligger Danmark. Detta var ett mycket vackert ställe, det må´ jag säga. 
 
 
 
 
 




 


Ser ni vindkraftverken man skymtar långt borta, i Danmark? 






Här skan man se (om man titta noga) Tjörnbron som leder till Danmark.


Långt borta i mitten ser man något högt som sticker upp, Turning Torso. 




Affären Udda Tina i centrala Lund var mycket fin, färgglad och uppiggande. Jag vill ha den i Luleå! 




 

Dag 4 - Kivik

| Postat i: Resor
0
Större delen av tisdagen spenderade vi i Kivik. Först av allt var vi i Kivik musteri. Det är ett stort företag som tillverkar jucie, must, cider, vin osv. Själv hade jag tidigare smakat deras juice och citrondyck. Vi blev guidade där och fick se hur de går till när du tillverkar och förpackar dryckerna. Det var även smakprovning. Vi åt lunch vid en fin hamn. Eftermiddagen spenderades bland annat på en strand där vattnet var ännu kallare än på Sandhammaren. Däremot var även denna strand otroligt vacker med en liten sjö och bro framför självaste havet. Obeskrivligt. 
 
 
 
 
 







Vi kunde inte låta bli att leka med plastmuggarna ;) 














 
 




Vi skrattade åt hur dessa kossor ställde upp sig i en fin rad för fotografering när vi kom. Kanske är de smartare än vi tror? 



När vi är på väg till stranden längs en liten gåslinga träffas man ett gäng kossor som står mitt i vägen. Varför händer aldrig det uppe i Norrbotten? 



R

Finally home!

| Postat i: Elsas vardag
2
Efter att ha varit på resande fot sedan 10.30 imorse är vi äntligen hemma. Trött är jag nu och att sova står högst upp på schemat nu. Måste upp 7 imorgon eftersom jag ska till Sunderbyn. ZzzZzzZZZzZnark 

Långsamt internet

| Postat i: Elsas vardag
0
God morgon! 
 
Internetet här i stugan är väldigt från och till. Ena sekunden funkar det och andra sekunden kommer man ingenstans. Däremot är det alltid så att det går väldigt långsamt, och att få upp bilder på bloggen går extremt segt. Tyvärr lyckas jag inte få upp nåogn bild just nu. Så fprt det funkar ska jag ladda upp bilder! 
 

Ute på en vacker skärgrdsö

| Postat i: Resor
1
Vi kom fram till Gullholmen till slut igårkväll. Däremot blev vi försenade eftersom bussen vi skulle åka med blev full, och någon ersättningsbuss kom icket. Det var inte så farligt, väntetiden var som tur är bara en timme. 

Nu sitter jag ute på altanen, jag har preis ätit frulle. Njuter av solen som täcks av tunna moln, måste passa på innan regnet kommer (enligt väderleksrapporten)
 

Resedag

| Postat i: Resor
0
Igår kom vi fram till Lund och sov över hos kusinerna. Just nu sitter jag på tåget till Göteborg. När vi är framme där rullar vi vidare i buss till en färja för att åka till Gullholmen. Vi kommer inte att vara framme förrän ca 18.30. Tråååkigt! Jag gillar inte långa resetider då man måste sitta på ett trångt tåg/buss/bil/flyg.

Dag 3 - Slott m.m.

| Postat i: Resor
2
I måndags började vi med att besöka ett fint slott där vi barn fick en intressant guidning. Det är inte alltid jag tycker att gammeldagsa guidningar är så intressanta, men det var denna.
 




Ett vacker gammalt piano. Påminner om de man ser i gamla filmer. 




Vår kära hyrbuss


Några av kussarna hade tt fint litet skådespel.


Vi åkte även och besökte ett ställe där det finns massor av alun (ett material man använder i saker som deo, playdo, medicin och läkemedel.






Vilda, sommarmogna smultron.




Vi hann med ett snabbt besök i en mycket gammal, men vacker kyrka mitt ute i ingenstans. Den hade många häftiga historier och det fanns  runskrift på stora pelare i kyrkan. 






Dessutom besökte vi stället där delar av Bröderna Lejonhjärta spelades in. Ett helt otroligt vackert ställe. Jag fick i uppgift att läsa en bit ur boken där de beskriver hur detta ställe ser ut (Nangijala)


På kvällen hade vi fest för farmor. Bilder från det kommer senare... 
 
 

Photoshoot @ Sandhammaren

| Postat i: Resor
0
På stranden Sandhammar som jag nämnde tidigare hade jag och syrran en liten photoshoot. Här kommer några av bilderna!











 





 



Dag 2 - Riddardag

| Postat i: Resor
1
Vi har bott på ett väldigt fint, familjevänligt och supermysigt vandrarhem med supersnäll personal. Andra dagen började med god frukostbuffé och sedan bussresa till Glimmingehus där det var riddardag. Vi gick i en stor borg, kollade på medeltida konster (jonglera med kvinar, eldslukare osv.), sköt med pilbåge och gick i en minimarknad där de sålde t. ex. fina, hemgjorda kryddor, superfina marsipankonstverk som liknade bland annat färskpotatis och sparris. Vi gjorde även mycket mer där borta.






Medeltidslunch "oxstek med nypotatis, rödvinssås och färska primörer".













Senare på dagen åkte vi till en fantastiskt fin strand, Sand hammaren. Solen sken, men vattnet var iskallt och det blåste. Det slutade med att jag stannade på land med majoriteten av folket och sparkade lite boll samt fotade.




Jag funderar på om man kan säga att vi var utomlands. När vi kom till stranden fick jag nämligen ett sms;
Välkommen till Danmark! Nya telefon priser...







Dag 1 - Resan och Hässleholm

| Postat i: Resor
0
Lördagen började tidigt, avfärd hemifrån klockan 9 för att flyga till Arlanda, byta flyg till Malmö Airport, buss till Lund och sedan tåg till Hässleholm. Sedan var det dubbel 50-årsfest (100-årsfest). Det var trevligt och kul att träffa alla kusinerna på morsans sida samtidigt. Jag kan inte minnas när det hände senast. Först av allt var det väkomstdrink (som vi missade p.g.a. vår långa resetid). Sedan var det en fin, somrig middagsbuffé. Det var även sång, tipsrunda, fika med den skånska traditionella Spättekakan som ser väldigt fin ut, men smakar mindre roligt. Det var roligt att kusin Ebbe och lillebror Hugo var så otroligt lika, av en ren slump hade de nästan likadana kläder.
 

 
 
 
 
 
 
Mormor ♥
 
Bilresan hem igen tillsammans med några av kusinerna var härlig. Mörkt, flera barn ihopklämda i ett baksäte och skratt. Nice.

Fartfyllt

| Postat i: Resor
0
Denna dag har varit fartfylld och rolig. I jämförelse med mina långsamma, stilla dagar hemma har det hänt mycket, och jag har insett hur lyckligt lottad jag är som har en sådan stor, rolig, omtänksam släkt. Jag skriver mer om allt senare, nu vill jag bara sova. Det blev en sen kväll igår efter festen och tidig morgon för att hinna med tåget till Lund. Imorgon väntar frukost 8.00 och bussen åker vidare på äventyr 9.00.

Bjuder på en bild från igårkväll så länge. Jag och kussen Tua i Hässleholm. Good night ♥!

Från Hässleholm ----> Lund/Glimmingehus

| Postat i: Resor
1
Just nu sitter jag på tåget på väg till Lund. Väl där blir vi upphämtade av släkten i en stor hyrbuss för att åka 90 minuter med bussen till Glimmingehus. Jag vet inte riktigt vad det är och vad det innebär. Det återstår att se!

Jag lyckas inte ladda upp någon bild nu, internetet går seeeegt.

@Luften

| Postat i: Resor
0
I skrivande stund befinner jag mig långt upp i luften, i ett flygplan på väg till Arlanda. När vi kommit fram dit blir det snabb lunch och sedan att flyga vidare till Skåne (Malmö/Lund/Sturup). Ikväll väntar 50-årsfest och imorgon, samt flera dagar blir det 70årsfirande med storsläkten. Kameran och datorn är med, hinner jag så uppdaterar jag!

Fram med sommarkläderna

| Postat i: Elsas vardag
0
När jag är mitt uppe i att stuva undan en del vinterkläder, och ta fram sommarkläder ser mitt rum ganska stökigt ut. Det ligger kläder utspritt över golvet. Däremot har jag städat upp det mesta nu. Skönt.


Nobody's perfect

| Postat i: Videobloggar
6
För att vara helt ärlig ska jag berätta att min första tanke när jag sett resultatet av videobloggen var "det är för dåligt/pinsamt att lägga ut. Skit i att du skrev på bloggen att den ska ut oavsett. Gör en ny eller nåt." Sedan bestämde jag mig för att; "nä, nu lägger du ut det här ändå. Skit i att du gör bort dig och suger på att prata till en kamera. Just do it." Ni får skratta hur mycket ni vill åt mitt mummel. Here it is: 

KOLLA I HD (det gör du genom att trycka på den lilla "muttern" nere till höger i videorutan och välja 720p HD)

Vlogg på G!

| Postat i: Elsas vardag
1
Jag har just filmat en videoblogg, och i skrivande stund tankas den över till datorn. Jag hoppas verkligen att jag inte gjort bort mig totalt. Oavsett resultat (så länge det inte är förskräckligt) så kommer den upp på bloggen så fort jag redigerat lite (klippt bort onödiga grejer o.s.v.).

Arkivbild från augusti 2011 (backslick, underbart)

Typiskt

| Postat i: Elsas vardag
0
Denna kväll känns nästan ännu jobbigare än föregående. Jag har en massa krav som jag förväntas uppfylla och klara av (som ställs av andra, inte mig själv). Folk blir irriterade/arga/besvikna för att jag inte bara mår piss själv, utan också får andra att må dåligt. Allt känns skit, som vanligt. Världens deppigaste blogg detta måste vara, men jag tänker inte sitta här och låtsats som att allt är frid och fröjd när det är motsatsen.
Hade tänkt videoblogga ikväll, men blev "tvingad" att åka iväg och göra andra saker, som egentligen bara kändes jobbigt och tråkigt. Nu är jag trött, och på alldeles för dåligt humör för att orka. Sorry.

Ni kan inte gissa vad jag gör just nu

| Postat i: Elsas vardag
1

Tungt

| Postat i: Elsas vardag
3
Usch. Allt känns jobbigt. Den här sommaren har hitills varit så som jag fasat för att den ska bli. Vill spola fram tiden några månader

Ja, jag kan göra något som kräver fokus för att slippa tänka på allt jobbigt en stund. Men jag blir påmind alldeles för många gånger varje dag. Jag hatar mitt liv så hårt just nu. Egentligen skulle jag legat på sängen och gråtit dag in och dag ut, men det gör ju att vägen till frihet blir ännu längre bort. What to do? I don't know.


Solen tittar fram

| Postat i: Elsas vardag
0
Idag var vi som sagt i stugan. Vi stannade ganska länge eftersom solen lyste starkt för en gångs skull. Vi hade med oss en byggarbetare ut för att planera altan, ny brygga, dusch m.m. Däremot är det inte helt enkelt att anlita folk ute på en ö, det krävs att vi ska köra fram och tillbaka dom vid arbetsdagens början och slut.
Arkivbild från förra sommaren.

Hugo, gästbloggar!

| Postat i: Elsas vardag
0
Hej, jag är Hugo, Elsas lillebror. Jag tänkte gästblogga på Elsas blogg. Snart kommer min kompis Martin hit, vi ska åka till min familjs stuga och leka m.m. Min Pappa Arne är på sitt jobb! Han har även bilen där så vi måste vänta tills han ska komma hem innan Martin kan komma (vi ska åka och hämta Martin, därför behöver vi bilen). Men vi hinner vara hemma en stund innan vi åker till stugan. Vi ska fika i stugan, därför har mamma gjort en
kaka som heter Hallonrutor med kardemumma och vit choklad! Jag tänkte att vi kanske kunde skjuta med ett
luftgevär, kanske åka fyrhjulingen. Vi ska åka dit med våran motorbåt. Det blir en ganska kall resa dit, bara 10°.

Goodbye my lover, goodbye my friend... ♫ ♪ ♫

| Postat i: Elsas vardag
0
Jahapp, nu är den gamla, stora, familjebåten såld. Vi har haft många fina övernattningar med kompisar ute i skärgården med den. Denna tid är nu förbi. Däremot har ju stugan vår ersatt den, vilket känns mer än okej. Längtar så till nästa sommar då jag förmodligen kommer kunna njuta av sommaren i stugan och skärgården i övrigt!


Bored

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag har just ätit lunch och måste som vanligt vila en timme efter maten. Skulle vilja göra något idag, eller åtminstone komma bort från huset ett tag. Dagarna går så långsamt när man är hemma hela tiden. 

Stugan

| Postat i: Elsas vardag
0
Igår var vi alltså i stugan över dagen. Först av allt gjorde vi upp en eld för att steka wokgrönsaker och renskav på vår Muurikka + värma tortilla/pitabröd. Det blev goda wraps. Efter lunch, och för min del även vila prövade jag sedan några vadarbyxor. Det är som stövlar och galonbyxor som sitter ihop, vilket gör att man kan gå ner med dom i vattnet ganska djupt. Vi prövade även luftgeväret.

Jag råkade gå ner lite väl djupt i vattnet, vilket ledde till blöta byxor, och genomvåta sockar.

Summer

| Postat i: Elsas vardag
0
Ännu en bild av klassen (inte alla däremot). Sommarlovsdags! Bilden är snodd av Julia.

Blöt

| Postat i: Elsas vardag
0
Dessa bilder säger lite om vad jag gjort idag...



Piss

| Postat i: Elsas vardag
1
Min första sommarlovsdag börjar så dåligt det bara kan bli. Hatar mitt liv.

Skolavslutning, forts

| Postat i: Elsas vardag
2
Här kommer fler bilder från denna skolavslutningsdag. Jag hade gärna tagit ännu fler bilder, men kylan begränsade oss ganska mycket. Jag tror det var runt 10°C och dessutom blåsigt. Man får väl se det positiva; det regnade inte.


Det planerade examensfikat hemma hos oss blev uppskjutet eftersom vi beslutade oss för att gå på Baan Thai och käka asiatisk lunchbuffé med Kornelia och Birgit. Trevligt ♥








Syrran








SOMMARLOV

| Postat i: Elsas vardag
1
Idag har det varit skolavslutning i Domkyrkan. Först kollade jag på lillebrors (och övriga lågstadiets) sångframföranden. Efter det var det dags för mellan- och högstadiet. För oss åttor gick det helt okej, (tror och hoppas jag). Däremot skulle det inte skadat om allihop sjöng lite högre. I övrigt var det många fina framföranden, och framförallt fina och modiga solister. 

Söta sexåringar

Det var mer än fullsatt, alla fick inte sittplatser.

9:orna

Årkurs 1-3

Min klass ♥ (8:or/blivande 9:or)


Emelie sjöng solo, och hennes lillebror Gilbert kompade på piano. Mycket vackert.


Nadia, en till duktig solist.


Stipendier delas ut till 9:orna.
Mer bilder från idag kommer senare.

Nyklippt

| Postat i: Elsas vardag
8
Idag har jag varit hos frissan och klippt håret. Jag kom dit utan att ha bestämt hur jag skulle klippa mig. Jag frågade frisör Lotta vad hon tyckte, och vi enades om att klippa bort ganska mycket hår. Även fast jag är nöjd med resultatet och tycker att det var bra att jag vågade klippa ganska kort känns det lite hjärtskärande att klippa bort så mycket av mitt eget hår. 


Toppen jag har på mig är också ny. Gillar mönstret, färgerna och u-ringningen i ryggen. Somrigt!

Anpassade efter vädret

| Postat i: Elsas vardag
0
Tanken med denna nationaldag var att sjösätta båten för att sedan åka ut till stugan och grilla till middag tillsammans med kusinerna. Däremot blev det ändrade planer när sjösättningen tog väldigt långt tid eftersom det tjorvade, samt att det dåliga vädret inte var så lockande. 

Det blev en grillkväll här hemma med kusinerna + familj. Det var livliga och högljudda diskutioner vid det stora, fullsatta matbordet. Trevligt och gott var det också.

Sjösättning av båten juni 2012

| Postat i: Elsas vardag
0
Idag sjösatte vi båten, men inte helt utan problem...

..När bilen var sammankopplad med båtsläpet + båten och det var dags att köra iväg till Ettans båthamn ville inte bilen röra på sig över huvud taget. Efter många funderingar och försök lyckades vi till slut få ut båten och bilen från gården ut på gatan, när mamma körde och resten av familjen puttade allt vad vi kunde bakifrån. Kändes som såndär familjeteamwork som man bara ser på TV. Samtidigt sjöng jag passande på låten "We can work this out", haha.



Städning + sångövning

| Postat i: Elsas vardag
2
Idag var jag på skolan under förmiddagen. Det var först städning och efter det sångövning inför skolavslutningen. Förmodligen kommer jag att sjunga solo i en del av vår låt, samt duett en del av låten. Egentligen hade jag ingen tanke på att göra det, men eftersom Julia, som egentligen ska sjunga detta är sjuk behöver vi någon i reserv, och det blev jag. Just nu känner jag mig ganska osäker på låten och min röst i allmänt, men jag hoppas att det blir bättre med lite övning.. We will see, i värsta fall gör jag bort mig, men det går att leva med det också.

Smart eller lat?

| Postat i: Omvärlden
0
..Det är en fråga man kan ställa sig när man ser den här duvan som liftar med tunnelbanan. Ser rätt kul ut när den helt avlappnat går ut när dörrarna öppnas.  

Tårtor, tårtor, tårtor

| Postat i: Elsas vardag
0
Tårtbakartävlingen vi hade på förmiddagen var rolig, än om det inte gick sådär superbra för vår grupp.
Jag, Filippa och Jocke var i en grupp. Vi började med att göra en skiss på hur vår tårta skulle se ut (utséendet var typ den viktigaste delen i tävlingen). Vi planerade att täcka hela tårtan med grädde och dekorera med kiwi, jordgubbar och riven choklad. Däremot råkade duktiga Jocke vispa grädden till smör, hehe. Det såg verkligen inte aptitligt ut, och smakade heller inte särskillt bra. Vi kunde inte använda den. Vi fick klara oss utan grädde och körde en plan B med chokladpuddig som täcke och marsansås som fyllning, Det blev ganska bra det också, till slut.
En annan grupp gjorde Pacman
Denna tårta vann. Congratulations!
Ultimate alla hjärtans dag.

Skoldag

| Postat i: Elsas vardag
1
Idag har jag varit i skolan hela dagen. Det var eg. tänkt att jag skulle vara med på tårtbakartävlingen på förmiddagen och sedan fara hem före lunch. Däremot fick jag lust att stanna kvar hela dagen för att också se vilka som vann. Det blev ändrade planer och jag stannade på skolan dagen ut (14). Åt lunch på skolan för första gången på lääänge, vilket var ganska najs faktiskt. Jag tycker att folk överdriver om att skolmaten är så dålig, den är faktiskt helt okej (bortsett från vissa rätter).

Roligt var det faktiskt att vara i skolan en hel dag. Tiden går snabbare där i jämförelse med om man sitter hemma hela dagen.


Fler (och bättre) bilder från tårtbakartävlingen kommer i ett nytt inlägg senare under kvällen.

Some Stockholm pics

| Postat i: Elsas vardag
1
Här kommer några få bilder från vår senaste vistelse till Stockholm. Blev mest att fota på restaurangen Vegomanna som jag nämde tidigare. Detta beror på att vi var fullt upptagna den korta stund vi hade för shopping och på MFT är jag inte så säker på att man får fota..

Falafel med hummus, vit sås, röd sås, ris och grönsaker ♥. @ Vegomanna




Hummus och bönsallad som "förtugg", gött.


Vi köpte även detta "naturliga" och vegetariska godis där. Inga löss som ska färga godiset, inget gelatin (gris) samt även gluten- och laktosfritt.  

Denna härliga korvskylt stötte vi på när vi promenerade till hotellet. "Polisemannen -ingen vanllig korvgubbe"

New pants

| Postat i: Kläder & Mode
1
Idag använde jag mina nya, svarta byxor. Ett bra basplagg att ha i garderoben som passar till det mesta.

Bästa filmen ever?

| Postat i: Tankar och Åsikter
2
Sitter och kollar på Breaking dawn part 1. Jag har tidigare sett den på bio med Kornelia, men den är sjukt bra även denna gång! Har pausat för kvällis men snart ska jag fortsätta, so exited fast jag vet hur det kommer att sluta. Ett tecken på film i hög klass. 
Om du, Lisa skulle råka läsa detta inlägg: Tack igen för att du lånar ut filmen. Inser att jag bör köpa denna film själv också. Det är den värd.

Tre sanningar

| Postat i: Elsas vardag
1
➊ Jag spelar tv-spel (Mairo ♥) med min lillebror varje vecka.
➋ Jag har slutat växa, fast jag egentligen längdkurva visar att jag ska bli längre.
➌ Just nu längtar jag efter lördagsgodiset som ligger och väntar i köket.


Godisskålen från förra veckan. Häxvrål in my heart.


Irriterande tänder

| Postat i: Elsas vardag
1
Inatt har jag lyckats sova med min tandställning ända fram till klockan fem på morgonen. Sedan var jag tvungen att ta av den eftersom det gjorde så ont i tänderna. Nu när jag vill äta nötter (mums) så förstörs en del av njutningen eftersom mina tänder gör så ont när jag tuggar något hårt. Dagens ilandsproblem alltså.

Kanske detta är vad jag behöver?

Photoshoot @ Malmen

| Postat i: Foto
0
Jag och syrran hade en photoshoot på vårt fina hotellrum på Söder. Vi utnyttjade utsikten från fönstret samt den vackra fototapeten en hel del. 

Fler bilder från detta kommer senare...

Restaurangtips @ Stockholm

| Postat i: Elsas vardag
0
Är du i Stockholm och söker restaurang? Ja, det finns massor att välja på, så förmodligen är det inget problem.
Men jag vill ändå tipsa er om en vegetarisk restaurang på söder. Södermanna. En restaurang som passar alla; vegetarianer, veganer, småbarn och vuxna! Det finns allt från taco, hamburgare, falafel, meze, wraps, sallader, wok, lasange... you name it. Däremot är alla rätter gjorda på ett vegetariskt sätt (till exempel vegetarisk färs istället för köttfärs).
Miljöspar!

Stekande sol

| Postat i: Elsas vardag
0
Jag tar en kort paus från chillandet på balkongen i den stekande solen för att lägga svalka mig, samt lägga upp detta inlägg. Till skillnad från imorse då det öste ner hagel och regn från himmeln så är det strålande sol nu. Sitter ute i shorts och svettas. Imorse hade jag jacka och kofta, och frös. Hej väderomväxling!?

...Egobild som vanligt. Någon som har tips på vad jag kan lägga upp för foton som inte är på mig själv?
Bilderna börjar kännas väldigt självfixerade.