MALMÖ

| Postat i: Elsas vardag, Resor
0
På söndagen for jag och delar av släkten till Malmö med tåg. Vi var i Hyllie, vilket var ett otroligt coolt område, det håller fortfarande på att byggas till en ny stadsdel av Malmö. Jag tror aldrig att jag varit på ett så high tech ställe i Sverige, alla byggnader var så moderna och coola. Det kändes som att jag var i något annat coolt land (inte för att Sverige är ocoolt.) Besök det området om du är i Malmö! 

Först av allt käkade vi lunch, maten var sjukt billig där, god sushi för 55 kr! 


Därefter gick vi till Malmömässan där det var en utställning om tutankhamun. Denna utställning åker på turné runt om i världen och var faktiskt riktigt intressant. Kände att jag blivit lite klokare inom historia efteråt. 








Därefter gick vi till en av skandinaviens största köpcenter (120000 kvadratmeter), Emphoria. Det öppnade i slutet av oktober 2012, alltså väldigt nyss, nybyggt. Arkitekten och hela köpcentret var otroligt coolt, snyggt och helt enkelt awesome. Bästa och mesta shoppingen på lääänge. 












Vi fikade på på ett café där inne som var sjukt najs. Det var automater där man tog så mycket frozen yoghurt (som mjukglass) man ville ha, av olika smaker. Sedan fanns det tusen olika toppingar, nötter, olika choklader, bär, frukt, godis, strössel, såser, o.s.v. I slutet väger personalen bägaren om man betalar för vikten. Så smart och så gott! Önskar verkligen att detta fanns uppe i Luleå. 


Här tog man frozen yoghurt och mixade olika smaker som man ville.


Topping! 


Hollister! Trodde att det bara fanns i Stockholm.


Glashiss där det rinner vatten på utsidan, svårt att få på bild, men riktigt snyggt. 


Vi gick ut på takterassen och såg ut över Malmö, det var riktigt fint, men lyckades inte riktigt fånga skönheten på bild.

Det var utrustat med flera stora kikare uppe på taket av gallerian, smart. 

Även på taket var arkitekturen väl genomtänk, detta är alltså högt upp från marken, uppe på gallerians tak. 

Hyllie i mitt ♥
 
 

 
 
Hittills till MALMÖ





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: