En modernare variant av veckobrev

| Postat i: Elsas vardag
0
Detta inlägg är inte avsett för mina läsare, utan är skriven för att vara en del av farfars veckobrev som läses av vänner och släkt.


Min farfar Leo har sedan 1993 skrivit veckobrev till vänner och släkt. Detta är något som gått i arv och utvecklats tekniskt allt eftersom. Det vanligaste sättet nu för tiden att hålla vänner uppdaterade om vardagslivet är att via en blogg publicera inlägg med valfritt innehåll.
 
 Bild från kusinkollot i somras.
 
Bloggvärlden är väl utvecklad och om man lär sig tekniken kan man enkelt anpassa bloggen så att den blir precis som man själv vill. Om farfar skulle övergå från veckobrev via mail till en blogg som uppdateras varje vecka skulle det tekniskt bli smartare på flera sätt.
  • Folk kommer kunna kommentera inlägg som Leo gör och tycka till, ge respons. Han kan själv kontrollera varje enskild kommentar och välja om alla hans läsare ska kunna se den eller enbart han själv. Dessutom kan han svara på dem i bloggen (det finns en speciell funktion för detta.)
  • Han kan strukturera upp inläggen i olika kategorier som han själv skapar. Exempelvis släktträffar, rotary och resor.
  • Vi läsare kan smidigt kolla igenom gamla inlägg genom att antingen söka i hans kategorier eller kolla i arkivet där tjänsten automatiskt sorterar upp inläggen efter månader.
  • Farfar kan göra tidsinställda inlägg. Han kan alltså göra i ordning ett inlägg en vecka före det publiceras och ställe in så att det automatiskt läggs upp på bloggen vid angiven tispunkt. Detta är smart om han är ute och reser!
  • Han kan ha en lösenordsskyddad blogg. Läsarna måste alltså skriva in ett lösenord för att komma in på hemsidan. Detta gör att det blir mer privat, han kan ha koll på vilka som läser bloggen.
  • Om farfar vill att någon annan ska göra en "gästblogg" åt honom kan han ge den personen ett lösenord som ger hen tillgång till att göra inlägg.
  • Han får en statistik som visar två saker: unika läsare och sidvisningar per dag.

Som ni ser finns det många fördelar med detta. Visst skulle det vara roligt om veckobreven övergick till blogg?

Hittills till En modernare variant av veckobrev





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: